David Byrne își cere scuze pentru că a discriminat oamenii de culoare în 1984

0

David Byrne, liderul Talking Heads, și-a cerut scuze pentru un videoclip în care el se folosește de oameni de culoare folosind fețe negre și maro.

Videoclipul promoțional pentru filmul concertului din 1984, Stop Making Sense, înfățișează vedeta intervievându-se, în timp ce interpretează mai mulți reporteri.

După ce clipul a reapărut pe rețelele de socializare, Byrne a emis o declarație în care își exprima regretul și consternarea. „Recunosc că a fost o greșeală majoră în judecată”, a scris el.

Recunoscând că schița arăta „o adevărată lipsă de înțelegere”, a adăugat: „Este ca și cum ai privi în oglindă și ai vedea pe altcineva – nu ești sau nu ai fost persoana care ai crezut că ești”.

„Avem complexe uriașe despre noi înșine – bineînțeles, da”, a spus el. „Aș vrea să cred că sunt dincolo de a face greșeli de acest fel, dar în mod clar la momentul respectiv nu am gândit așa.

„Se speră că oamenii au grația și înțelegerea de a permite ca cineva ca mine, oricine într-adevăr, să poată crește și să se schimbe și că trecutul poate fi examinat cu onestitate și responsabilitate”.

Referindu-se la linia de închidere a serialului său American Utopia câștigător al Premiului Tony – „Și eu trebuie să mă schimb” – a adăugat: „Cred că m-am schimbat de atunci”.

Adaptarea TV a Utopiei americane, în regia lui Spike Lee, își are premiera la Festivalul virtual de film de la Toronto la sfârșitul acestei luni.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și