De ce e necesară dezinfectarea spațiului în care locuiești

0

Dezinfecția locurilor în care îți desfășori activitatea sau locuiești este foarte importantă dacă locul a fost contaminat cu anumite substanțe nocive sau bacterii care pot afecta sănătatea ta și a celor din jur.

Prin dezinfectarea spațiului sunt eliminate majoritatea bacteriilor, microorganismelor, fungi dar și alte tipuri de dăunători pe care nu îi poți observa decât la microscop. În cazul în care nu se face corect igienizarea locurilor în care petreci majoritatea timpului, pot apărea probleme de sănătate dacă organismul este expus la bacterii sau alte microorganisme dăunătoare.

Sunt disponibile mai multe metode de dezinfectare care ajută eficient la combaterea acestor probleme:

Dezinfectarea prin nebulizare a spațiilor interioare

Acest tip de nebulizare se face cel mai des folosind o ceață rece cu ajutorul unui dispozitiv special ce folosește ultraviolete. Este una din cele mai moderne metode de eliminare a bacteriilor. Eficiența este maximă la fiecare utilizare. Scopul nebulizării prin ULV este de a distruge germeni patogeni, viruși și bacterii de pe suprafețele din interior.

Pentru nebulizare este necesară pregătirea spațiului în care urmează să aibă loc. Spațiul se curăță dar nu în profunzime. Este indicat ca obiectele care nu au fost expuse la astfel de dăunători sau cele de valoare să nu fie lăsate în cameră pe procesul nebulizării, mai ales dacă sunt sensibile la aburi.

Înainte de începerea procesului de nebulizare firma DDD care se ocupă de igienizarea și curățarea spațiului verifică nivelul de contaminare biologică. Pentru măsurători exacte se apelează la un luminometru. Cele mai moderne aparataturi folosesc tehnologia 3D cu ajutorul căreia elimină microorganismele și din cele mai ascunse locuri.

Substanțe folosite în procesul de dezinfecție

Toate tipurile de substanțe utilizate în procesul de dezinfectare a spațiilor sunt sigure. Acestea nu afectează organismul uman sau pe cel al animalelor. Specialiștii de la Pest Control București se asigură ca totul să decurgă în perfectă siguranță de fiecare dată. Astfel se elimină riscul de apariție a problemelor din cauza substanțelor utilizate.

Soluțiile biocidice sunt avizate de MS și nu necesită clătire după încheierea procesului de dezinfectare. Pulverizatoarele și nebulizatoarele utilizate sunt aparaturi de ultimă generație ce permit dezinfectarea utilă și rapidă a oricărui spațiu.

Este foarte important ca procesul de dezinfectie să aibă loc doar de către personal calificat. Cele mai des utilizate aparaturi în dezinfectare sunt generatoarele ULV, pompele solo 485 sau Volpi Flora 10, atomizoarele Cifarreli M3A sau Solo 434 Port.

Pe lângă dezinfecție, cei de la Pest Control pot veni în ajutorul clienților și cu soluții complete de dezinsecție și deratizare. Se recomandă utilizarea acestor tipuri de servicii atunci când locuința sau spațiul de lucru este invadat de dăunători vizibili. Soluțiile oferite sunt rapide și eficiente astfel încât dăunătorii să nu își mai facă apariția prea curând.

Citește și