De ce este nunta printre cele mai importante evenimente din viața unui om

0

Căsătoria este acel moment pe care orice tânăra femeie îl așteaptă și unii bărbați, deși domnii sunt cei care amână cel mai mult această celebrare. Totuși, nu este o regulă. Însă nu putem contesta faptul că nunta în sine este importantă. De asemenea, actul în sine este o tradiție deosebit de veche. Inițial, căsătoria a fost folosită în principal pentru a uni două familii cu scopul de a-și pune în comun averea și astfel de a spori puterea și dominația. Ne putem gândi numai la marile familii nobiliare ale istoriei sau la regii europeni.

Adesea, căsătoria era făcută doar ca o declarație politice, cei doi soți abia văzându-se de câteva ori pe an. În viața oamenilor de rând, în schimb, căsătoria era bazată pe lucruri mai simple, dar extrem de puternice, cum ar fi dragostea sinceră. Desigur, și atunci, și acum, petrecerea de nuntă era extrem de importantă atâta în lumea celor bogați, cât și în lumea celor săraci.

Casele regale organizau nunți cu fast, unde erau invitați cei mai importanți oameni din regat, dar și din țările vecine. Adesea petrecerea de nuntă era organizată pe parcursul mai multor zile, costurile fiind enorme. Plebea făcea nunți mai restrânse însă tot se punea accent pe anumite tradiții și se sublinia ideea de sărbătoare.

 

Astăzi, căsătoria aranjată nu mai este o obișnuintă în Europa, din fericire, astfel de tradiții rămânând doar la unele minorități. Mai presus de orice, dragostea îi determină pe doi oameni să se unească pentru toată viața, precum și o dorință comună de a trăi împreună, de a face planuri împreună, de a întemeia o familie și așa mai departe.

 

Este adevărat, totuși, că avem dreptul să ne întrebăm de ce continuăm să perpetuăm această veche tradiție în societățile noastre din ce în ce mai moderne. Așa că de ce nunta este printre cele mai importante evenimente din viața unui om? Dacă te întrebi și tu acest lucru, este posibil să găsești răspunsul în aceste diferite motive pentru a da sens acestui angajament frumos și plin de semnificații.

 

  1. Nunta este un act de dragoste

Principalul motiv pentru care cuplurile se căsătoresc este, sau ar trebui să fie, dragostea! Fie că vorbim de o cerere în căsătorie impulsivă sau una atent gândită, această decizie este înainte de toate rodul unei complicități ce se dezvoltă sau este deja bine stabilită între două ființe care nu-și pot imagina cum să stea despărțite!

 

  1. Oficializarea cuplului

Uneori, în decizia de a ne căsători, găsim nevoia de a afirmă veridicitatea și seriozitatea relației tale, față de ceilalți și față de ține însuți. Mirii simt uneori această nevoie de recunoaștere din partea celor dragi. Vor să dea legitimitate publică relației lor. Petrecerea de nuntă este o oportunitate de a chema pe cei apropiați și de a le arăta că ai făcut alegerea perfectă și că vei fi alături de partenerul ta pentru întreaga viața.

 

  1. Un pretext pentru a-i reuni pe cei apropiați

Unul dintre cele mai fericite motive pentru a decide să ne întâlnim cu cei dragi este petrecerea! Sau mai exact, pentru a-i aduce împreună pe toți cei dragi în jurul tău. Cu programele noastre zilnice foarte pline, devine din ce în ce mai greu să fii în compania tuturor celor apropiați în același timp. Soluția la această problemă: căsătoria! Este o invitație care nu poate fi refuzată și căreia familia și toți prietenii tăi vor fi încântați să îi spună da!

 

  1. Bifezi o etapă în viață

Este important să putem să ieșim din când în când din cotidian, să evadăm și să reflectăm, pentru a ne da seama că evoluăm și că parcurgem alte etape. Căsătoria înseamnă un nou pas înainte. De multe ori cu această ocazie ne dăm seama că trecem de la copilărie la maturitate. Ți-ai găsit propria casă, îți asumi responsabilitatea de a face mai mult, îți asumi un angajament față de cineva. A te căsători înseamnă și a acceptă să te dezvolți și să mergi înainte.

 

  1. Pui bazele unei familii

Deși, desigur, nu trebuie să fii căsătorit pentru a avea copii, unele cupluri consideră că este necesar să facă acest prim pas înainte de a se angaja să aibă copii împreună. Căsătoria liniștește, oferă cuplului un sentiment de stabilitate. Este uneori un prim pas necesar pentru a vă afirma unul altuia că vreți să trăiți această aventură până la capăt, că vă dedicați pe termen lung. În plus, vei avea propria ta familie.

 

  1. Întoarcerea la tradiție

Deși este adevărat că observând lumea în ansamblu, ne este lăsată impresia existenței unei curse frenetice către noile tehnologii și către progres, se detectează o tendință care începe să se afirme în ceea ce privește revenirea la tradiție și la un mod de viață mai simplu, mai uman. Această tendință se manifestă printr-o întoarcere la origini, la consumul local și responsabil, prin plăcerea redescoperită de a găti, a repara, a mânui, și a petrece timpul în armonie cu universul fără să te gândești la tumultul lumii moderne. Este și o întoarcere la baze, la valori simple, ajutor reciproc, solidaritate. Nunta, prin petrecere și tot ceea ce presupune ea, este una dintre acele valori tradiționale, pline de căldură, către care tot mai mulți tineri doresc să se îndrepte.

 

  1. Rochia de mireasă!

Acesta este un motiv incontestabil pentru a dori să organizezi cât mai repede petrecerea de nuntă! Căsătoria este și ocazia unei zile în care vom fi alături de cei dragi, în care ne vom îmbrăca într-o ținută unică și neobișnuită, în care toate privirile și blitz-urile fotografilor vor fi îndreptate în direcția noastră! Rochia de mireasă este visul unei femei încă din copilărie. Desigur, nu trebuie să fie făcută nunta doar de dragul rochiei, însă este unul dintre motivele principale pentru care, în momentul în  care un cuplu este stabil, se dorește și organizarea unei petreceri. În plus, față de alte epoci, acum orice femeie își poate permite o rochie deosebită, în care să arătate ca o regina.

 

Da, nunta este extrem de importantă și nu ar trebuie să renunțăm la această tradiție frumoasă!

 

Citește și