Actualitate

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

Autoliv

În vara anului 2013, două grupuri de romi din Lugoj s-au luat la ceartă într-o dimineaţă, imediat după o nuntă, din cauză că nu s-au înţeles asupra împărţirii averii. În conflict a avut loc şi un atac armat, în urma căruia Ion Mihai a fost rănit la ambele picioare. După aproape doi ani de procese, acesta a intrat într-un program de supraveghere şi pază a martorilor, locuinţa lui fiind păzită 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

În total, din 17 iulie 2015, ziua în care s-a dat decizia de protecţie a casei lui Ion Mihai, situată pe strada Mărăşeşti, agenţii Poliţiei Lugoj au petrecut un număr de peste 200.000 de minute în faţa locuinţei acestuia. Am solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş mai multe informaţii despre activitatea pe care agenţii o desfăşoară în fiecare zi în acest caz.

„În conformitate cu minuta încheierii penale numărul 2102/252/2013 emisă la data de 17.07.2015 de către Curtea de Apel Timişoara prin care s-au dispus măsuri de supraveghere şi pază a locuinţei unui martor, efectivele Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică, începând cu data mai sus menţionată, asigură paza imobilului martorului în trei schimburi, cu 2 agenţi de poliţie şi un autoturism. Poliţiştii care, pe lângă atribuţiile prevăzute în fişa postului, desfăşoară aceste activităţi sunt remuneraţi conform prevederilor legale, respectiv salariul. Costul carburantului folosit pentru activităţile desfăşurate nu poate fi precizat, întrucât în această situaţie autoturismul este folosit cu precădere în staţionare”, se arată în răspunsul IPJ Timiş.

Şeful Poliţiei Municipiului Lugoj spune că agenţii care stau în permamenţă în jurul casei lui Ion Mihai ar putea fi angrenaţi în alte activităţi specifice domeniului lor de activitate.

„Cei şase sunt blocaţi acolo, ar putea să desfăşoare alte activităţi în timpul acesta. Dacă nu ar fi acolo, ar putea fi angrenaţi în patrulare, în ce fac ei de obicei. Ei stau în zonă acolo, cu o maşină, misiunea e supravegherea şi paza locuinţei, aşa e dispus de instanţă. Când pleacă de acasă nu, cu persoana lui nu avem obligaţia decât atunci când pleacă la instanţă la Timişoara. Acum urmează, în 23 are termen”, este declaraţia lui Dan Lupulescu, şeful Poliţiei Lugoj.

Ultima dată când Ion Mihai a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, însoţit de poliţişti, se întâmpla pe 28 septembrie. Baştanul a declarat atunci pentru Cetăţeanul că a mai primit ameninţări în timp ce poliţiştii stăteau chiar în faţa casei lui.

„Am mai primit ameninţări. M-am săturat, într-un fel e bine că e asigurată viaţa mea, dar nu e bine că stau tot închis în casă. E a noua lună de când stau închis în casă”, declara la acea vreme Ion Mihai.

Contactat pentru un punct de vedere, Ion Mihai a declarat că se află acasă şi că într-adevăr nu este escortat de poliţie la magazin sau oricând părăseşte locuinţa, doar când merge la instanţă. Bărbatul nu a vrut să facă alte comentarii.

Vezi comentarii (7)

7 Comments

 1. Sad

  11 noiembrie 2015 at 13:20

  Ce rusine sa platim noi taxe pt protectia unui mancator de mortaciuni

 2. pusa

  11 noiembrie 2015 at 13:26

  Aici sunt banii dvs

 3. olvi

  11 noiembrie 2015 at 13:45

  200000 de minute! Wow nu ne spui si cate secunde? Jurnalism lugojean!

  • Gabriel Iosa

   11 noiembrie 2015 at 15:42

   12.000.000 de secunde.

   • olvi

    11 noiembrie 2015 at 17:30

    Fenomenal! Multumesc pentru raspuns!
    Ps. Asa un mic sfat, nu ca as sti eu mai multe ca tine, dar… daca vrei sa scri un articol senzational, scrie si despre crimele facute de acesti tigani, neinvestigate pana azi de politie, sau despre implicarea politiei din Lugoj in traficul de tigari…etc. ar fi interesant. Spor!

    • Gabriel Iosa

     11 noiembrie 2015 at 19:41

     Aveti si ceva dovezi la ceea ce spuneti, sau doar spuneti ca sa imi aratati mie ca sunteti bine informat?

     • olvi

      12 noiembrie 2015 at 11:40

      Nu am dovezi domnule Gabriel, am norocul sau ghinionul sa fiu „vecin” cu un oarecare din Politia Lugoj si vad aproape zilnic cine ii viziteaza.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: