Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

Cetateanul Lugoj

În vara anului 2013, două grupuri de romi din Lugoj s-au luat la ceartă într-o dimineaţă, imediat după o nuntă, din cauză că nu s-au înţeles asupra împărţirii averii. În conflict a avut loc şi un atac armat, în urma căruia Ion Mihai a fost rănit la ambele picioare. După aproape doi ani de procese, acesta a intrat într-un program de supraveghere şi pază a martorilor, locuinţa lui fiind păzită 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

În total, din 17 iulie 2015, ziua în care s-a dat decizia de protecţie a casei lui Ion Mihai, situată pe strada Mărăşeşti, agenţii Poliţiei Lugoj au petrecut un număr de peste 200.000 de minute în faţa locuinţei acestuia. Am solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş mai multe informaţii despre activitatea pe care agenţii o desfăşoară în fiecare zi în acest caz.

„În conformitate cu minuta încheierii penale numărul 2102/252/2013 emisă la data de 17.07.2015 de către Curtea de Apel Timişoara prin care s-au dispus măsuri de supraveghere şi pază a locuinţei unui martor, efectivele Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică, începând cu data mai sus menţionată, asigură paza imobilului martorului în trei schimburi, cu 2 agenţi de poliţie şi un autoturism. Poliţiştii care, pe lângă atribuţiile prevăzute în fişa postului, desfăşoară aceste activităţi sunt remuneraţi conform prevederilor legale, respectiv salariul. Costul carburantului folosit pentru activităţile desfăşurate nu poate fi precizat, întrucât în această situaţie autoturismul este folosit cu precădere în staţionare”, se arată în răspunsul IPJ Timiş.

Şeful Poliţiei Municipiului Lugoj spune că agenţii care stau în permamenţă în jurul casei lui Ion Mihai ar putea fi angrenaţi în alte activităţi specifice domeniului lor de activitate.

„Cei şase sunt blocaţi acolo, ar putea să desfăşoare alte activităţi în timpul acesta. Dacă nu ar fi acolo, ar putea fi angrenaţi în patrulare, în ce fac ei de obicei. Ei stau în zonă acolo, cu o maşină, misiunea e supravegherea şi paza locuinţei, aşa e dispus de instanţă. Când pleacă de acasă nu, cu persoana lui nu avem obligaţia decât atunci când pleacă la instanţă la Timişoara. Acum urmează, în 23 are termen”, este declaraţia lui Dan Lupulescu, şeful Poliţiei Lugoj.

Ultima dată când Ion Mihai a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, însoţit de poliţişti, se întâmpla pe 28 septembrie. Baştanul a declarat atunci pentru Cetăţeanul că a mai primit ameninţări în timp ce poliţiştii stăteau chiar în faţa casei lui.

„Am mai primit ameninţări. M-am săturat, într-un fel e bine că e asigurată viaţa mea, dar nu e bine că stau tot închis în casă. E a noua lună de când stau închis în casă”, declara la acea vreme Ion Mihai.

Contactat pentru un punct de vedere, Ion Mihai a declarat că se află acasă şi că într-adevăr nu este escortat de poliţie la magazin sau oricând părăseşte locuinţa, doar când merge la instanţă. Bărbatul nu a vrut să facă alte comentarii.

Vezi comentarii (7)

7 Comments

 1. Sad

  11 noiembrie 2015 at 13:20

  Ce rusine sa platim noi taxe pt protectia unui mancator de mortaciuni

 2. pusa

  11 noiembrie 2015 at 13:26

  Aici sunt banii dvs

 3. olvi

  11 noiembrie 2015 at 13:45

  200000 de minute! Wow nu ne spui si cate secunde? Jurnalism lugojean!

  • Gabriel Iosa

   11 noiembrie 2015 at 15:42

   12.000.000 de secunde.

   • olvi

    11 noiembrie 2015 at 17:30

    Fenomenal! Multumesc pentru raspuns!
    Ps. Asa un mic sfat, nu ca as sti eu mai multe ca tine, dar… daca vrei sa scri un articol senzational, scrie si despre crimele facute de acesti tigani, neinvestigate pana azi de politie, sau despre implicarea politiei din Lugoj in traficul de tigari…etc. ar fi interesant. Spor!

    • Gabriel Iosa

     11 noiembrie 2015 at 19:41

     Aveti si ceva dovezi la ceea ce spuneti, sau doar spuneti ca sa imi aratati mie ca sunteti bine informat?

     • olvi

      12 noiembrie 2015 at 11:40

      Nu am dovezi domnule Gabriel, am norocul sau ghinionul sa fiu „vecin” cu un oarecare din Politia Lugoj si vad aproape zilnic cine ii viziteaza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016