Educație

Decizie finală în cazul elevelor bătăușe de la Hasdeu! Ce sancțiuni au primit cele două

Decizie finală în cazul elevelor bătăușe de la Hasdeu! Ce sancțiuni au primit cele două

Autoliv

Cele două eleve care s-au luat la bătaie într-o sală de clasă de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj au aflat ce sancțiuni li s-au aplicat de către profesori, după ce consiliul cadrelor didactice al liceului s-a întrunit pentru a lua măsurile disciplinare în acest caz. Videoclipul în care elevele, minore amândouă, apar încăierate într-o bătaie violentă a făcut înconjurul țării, ajungând și la urechile inspectoratului școlar județean.

Aceștia din urmă au lăsat cazul în mâinile liceului, care în primă fază, în urma unui consiliu al clasei, le-a exmatriculat pe elevele minore, pentru nivelul de violență crescut de care au dat dovadă într-o sală de clasă, motiv de exmatriculare conform regulamentului școlar. Asupra deciziei s-a revenit joi, când profesorii s-au reîntâlnit în consiliu și au discutat din nou întâmplarea.

Pentru că direcțiunea liceului a refuzat din nou să răspundă la telefoanele jurnaliștilor, profesori din cadrul liceului lugojean au declarat pentru Cetățeanul că cele două eleve au primit nota 2 la purtare și au fost suspendate pentru 3 zile de la școală. O sancțiune a fost aplicată și în cazul elevului care a filmat bătaia, acesta fiind mustrat în scris și alegându-se cu nota 2 la purtare.

Am încercat să stăm de vorbă cu dirigintele celor două eleve, însă aceasta ne-a declarat că, deși are un punct de vedere, direcțiunea este singura care poate face remarci în acest sens. Întrebată dacă se simte vinovată pentru cele întâmplate, dirigintele clasei a XI-E nu a dorit să dea un răspuns.

„Aveți opinia directorului care este opinia noastră, a tuturor, pentru tot ceea ce s-a întâmplat. (… ) Este o situație ca oricare alta, (… ) nu vă răspund. Am o părere, nu doresc să o comunic”, a declarat Camelia Puținelu, dirigintele celor două eleve.

Nicio sancțiune nu a fost aplicată în cazul profesorilor sau al dirigintelui elevelor, care, conform regulamentului școlar, răspund pentru tot ceea ce se întâmplă în interiorul liceului, atât la ore, cât și în pauze. Până la ora redactării acestei știri, deși consiliul profesoral și decizia trebuie comunicate de îndată, Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu a fost informat despre aplicarea sancțiunilor decise de consiliul profesoral.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: