Decizii în urma coronacrizei. Ce taxă importantă se va suspenda

0

În contextul pandemiei de coronavirus, Institutul de Studii Financiare îi sprijină pe cei care, din nefericire, și-au pierdut locul de muncă.

În ceea ce privește situația de urgență, instituită prin Decretul Prezindețial nr.195/2020, publicat în Monitorul Oficial numărul 212 din data de 16.03.2020, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, la recomandarea Institutului de Studii Financiare, a adoptat Decizia nr. 451/02.04.2020, prin care, se suspendă, până la data de 01.07.2020, plata taxei de examinare pentru pregătirea profesională inițială, transmite institutul.

„Institutul de Studii Financiare este solidar cu piața financiară nebancară în această perioadă de criză și în acest sens a propus aprobării Consiliului ASF suspendarea pană pe data de 1 iulie 2020 a plății taxei de examinare aferentă examenului de pregătire profesională inițială pentru accederea înpiața asigurărilor. Astfel vom facilita accesul a noi specialiști, mai ales în această perioadă de criză, în domeniul asigurărilor.

Avand în vedere cădatorită situației economice prin care trecem numărul persoanelor rămase fără un loc de muncă este de ordinul sutelor de mii, aceștia se pot reconverti ca intermediari de asigurări, o meserie care aduce multe satisfacții, inclusiv financiare. Impactul financiar suportat de către ISF pentru a sprijini piața de asigurări se ridică la aproximativ 600.000 de lei. În acelasi timp pentru susținerea profesioniștilor care activează în acest moment pe piață, validitatea certificatelor de competențe profesionale care ar expira în această perioadă se prelungește cu 3 luni”, spune Președintele ISF, Călin Rangu.

Conform vicepreședintelui ISF, prin suspendarea taxei se va reduce presiunea costurilor.

„Având în vedere situația legată de impactul Covid-19, suspendarea cu 3 luni pentru plata taxelor de examinare ISF, coroborat cu prelungirea valabilității certificatelor care expirau în aceasta perioadă, reprezintă un demers normal, care ajută la reducerea presiunii pe costuri, pentru intermediarii în asigurări, și nu numai, în aceste momente dificile”,  mai spune vicepreședintele ISF, Valentin Ionescu.

Vești bune și din partea lui Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, vine cu o veste extrem de îmbucurătoare pentru toți românii afectați de soarta locurilor de muncă și a economiei în urma pandemiei de COVID-19. Acesta a afirmat că economia României va reuși să își revină la fel de repede cum a căzut.

„Sunt optimist că putem reveni poate la fel de puternic cum am căzut. Vom avea o evoluție în V. O cădere urmată de o revenire rapidă. Eu sper și merg pe varianta că ne vom reveni într-o lună-două. Nu am semne care să-mi arate că nu e așa”, a afirmat Florin Cîțu la Digi24.

Cât despre un alt subiect controversat și anume tăierile de pensii și salarii, ministrul de Finanțe a declarat hotărât: „Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii.”

Sursa: capital.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și