Declinul petrolului continuă pe măsură ce stocurile cresc, iar recuperarea cererii se estompează

0

Prețurile petrolului au scăzut joi pentru a cincea sesiune consecutivă, scăzând în jur de 1%, după ce datele oficiale au arătat o creștere suplimentară a stocurilor de țiței și combustibili din SUA, în timp ce pandemia prezentă a întunecat perspectivele de recuperare a cererii.
Țițeiul Brent a scăzut cu 74 de cenți, sau 1,1%, la 67,26 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,6% miercuri. Petrolul american a scăzut, de asemenea, cu 65 de cenți, sau 1%, la 63,95 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,3% în sesiunea precedentă. Ambele contracte au scăzut cu aproximativ 3% în ultimele cinci zile de declin.

Datele guvernamentale au arătat miercuri că stocurile brute din SUA au crescut timp de patru săptămâni consecutive, după ce rafinăriile din sud au fost forțate să închidă din cauza vremii reci. Un raport al industriei care estimează o scădere a ridicat speranța că seria de câștiguri s-ar fi putut opri.

Stocurile brute din SUA au crescut săptămâna trecută cu 2,4 milioane de barili, a declarat miercuri Administrația SUA pentru informații energetice (EIA). Asta a fost la o zi după ce Institutul American al Petrolului (API) a estimat marți un declin de 1 milion de barili.
Stocurile de benzină și motorină au crescut față de așteptările analiștilor, pentru un declin.

„Numerele de inventar din EIA au fost mai reduse decât au sugerat numerele API din ziua precedentă ”, a spus ING Economics, menționând că stocurile au totalizat mai mult de 500 de milioane de barili pentru prima dată în acest an.

„Rafinatoarele continuă să readucă capacitatea după condițiile de îngheț din februarie”, a spus ING, adăugând că ratele de producție sunt încă sub media înainte de apariția frigului.

În ceea ce privește cererea, o încetinire a unor programe de vaccinare și perspectiva unor restricții suplimentare pentru a controla coronavirusul au temperat așteptările pentru o recuperare a consumului de combustibil.

O serie de țări europene au oprit utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 din cauza îngrijorărilor cu privire la posibilele efecte secundare.

Germania vede, de asemenea, o creștere a cazurilor de coronavirus, în timp ce Italia planifică un blocaj național în perioada Paștelui, iar Franța va introduce restricții mai dure.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și