Autoliv Lugoj

Educație

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Cetateanul Lugoj

Un grup format din patru eleve, doi profesori și un părinte din Saarlouis (Germania) se află în aceste zile în cadrul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat între școala pe care o reprezintă – „Max Planck” Gymnasium din Saarlouis (Germania) și Colegiul lugojean. Pe parcursul șederii lor în oraș, aceștia vor avea parte de multe activități, dar și de deplasări în diferite locații.

Luni, delegaţia germană a făcut un tur al Lugojului, iar marţi a fost la Timişoara şi la centrul de călărie de la Herneacova. Astăzi partenerii germani au participat la un curs de iniţiere în limba română, desfășurat chiar în cadrul Colegiului „Coriolan Brediceanu”.

“Astăzi au activitate în școală. Au avut un curs de inițiere în limba română, așa cum am procedat de fiecare dată. Copiii învață câteva cuvinte minimale în limba română, cuvinte de uz general, formulă de salut, de politețe, cum să se descurce în împrejurări concrete, eu știu, la bar, la restaurant, la spital în cazul în care au o problemă sau să exprime zilele săptămânii, lunile anului, data, să știe să numere. Au avut, de asemenea, un curs susținut de domnul profesor Schlupp, de Geografia României și de Geografia Banatului, dar și o lecție de fizică. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vizita muzeul Șvabilor. De asemenea, clădiri vechi, case vechi. Le vor desena, vor observa diferențele și evoluția modului de construcție al acestor așezări din zona Banatului”, a declarat prof. Mihaela Bînă, director adjunct la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Mă bucur că suntem din nou aici, parteneriatul nostru are deja 25 de ani și eu personal de 20 de ani sunt activ în acest parteneriat. Avem un program foarte frumos, am început să-l desfășurăm, am fost la Timișoara și am vizitat orașul. Am constatat că se face mult în această țară, există multe șantiere de renovare în Timișoara, piețele se schimbă și asta ne place foarte mult. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vedea cum s-au așezat germanii fiindcă avem o temă a vizitei de acum, care spune tipuri de așezări omenești. Ne bucurăm foarte mult că vom merge și în Clisura Dunării. Cea mai valoroasă trăire de aici este însă ospitalitatea gazdelor noastre și ne impresionează din nou și din nou foarte mult”, a spus prof. Jullien Eckart, reprezentant Max Planck – Gymnasium.

Vineri nemții lua parte la întreceri sportive iar sâmbătă vor face, împreună cu colegii români, o excursie în Clisura Dunării şi la Băile Herculane. Duminică vor avea parte de o zi relaxantă alături de gazdele din Lugoj, iar luni va fi finalizat proiectul “Aşezări omeneşti din Banat”, care constă într-un foto montaj cu instantanee din satele şi oraşele vizitate. Tot luni, colegii germani vor participa la serbarea colegiului ‘Noi pentru școala noastră’ , care va avea loc la Teatrul Municipal, începând cu orele 17.00.

Marți, delegația germană va vizita Primăria Lugoj, unde va fi primită de primarul FrancisC Boldea, urmând ca a doua zi să plece spre casă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: