Educație

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Autoliv

Un grup format din patru eleve, doi profesori și un părinte din Saarlouis (Germania) se află în aceste zile în cadrul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat între școala pe care o reprezintă – „Max Planck” Gymnasium din Saarlouis (Germania) și Colegiul lugojean. Pe parcursul șederii lor în oraș, aceștia vor avea parte de multe activități, dar și de deplasări în diferite locații.

Luni, delegaţia germană a făcut un tur al Lugojului, iar marţi a fost la Timişoara şi la centrul de călărie de la Herneacova. Astăzi partenerii germani au participat la un curs de iniţiere în limba română, desfășurat chiar în cadrul Colegiului „Coriolan Brediceanu”.

“Astăzi au activitate în școală. Au avut un curs de inițiere în limba română, așa cum am procedat de fiecare dată. Copiii învață câteva cuvinte minimale în limba română, cuvinte de uz general, formulă de salut, de politețe, cum să se descurce în împrejurări concrete, eu știu, la bar, la restaurant, la spital în cazul în care au o problemă sau să exprime zilele săptămânii, lunile anului, data, să știe să numere. Au avut, de asemenea, un curs susținut de domnul profesor Schlupp, de Geografia României și de Geografia Banatului, dar și o lecție de fizică. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vizita muzeul Șvabilor. De asemenea, clădiri vechi, case vechi. Le vor desena, vor observa diferențele și evoluția modului de construcție al acestor așezări din zona Banatului”, a declarat prof. Mihaela Bînă, director adjunct la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Mă bucur că suntem din nou aici, parteneriatul nostru are deja 25 de ani și eu personal de 20 de ani sunt activ în acest parteneriat. Avem un program foarte frumos, am început să-l desfășurăm, am fost la Timișoara și am vizitat orașul. Am constatat că se face mult în această țară, există multe șantiere de renovare în Timișoara, piețele se schimbă și asta ne place foarte mult. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vedea cum s-au așezat germanii fiindcă avem o temă a vizitei de acum, care spune tipuri de așezări omenești. Ne bucurăm foarte mult că vom merge și în Clisura Dunării. Cea mai valoroasă trăire de aici este însă ospitalitatea gazdelor noastre și ne impresionează din nou și din nou foarte mult”, a spus prof. Jullien Eckart, reprezentant Max Planck – Gymnasium.

Vineri nemții lua parte la întreceri sportive iar sâmbătă vor face, împreună cu colegii români, o excursie în Clisura Dunării şi la Băile Herculane. Duminică vor avea parte de o zi relaxantă alături de gazdele din Lugoj, iar luni va fi finalizat proiectul “Aşezări omeneşti din Banat”, care constă într-un foto montaj cu instantanee din satele şi oraşele vizitate. Tot luni, colegii germani vor participa la serbarea colegiului ‘Noi pentru școala noastră’ , care va avea loc la Teatrul Municipal, începând cu orele 17.00.

Marți, delegația germană va vizita Primăria Lugoj, unde va fi primită de primarul FrancisC Boldea, urmând ca a doua zi să plece spre casă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: