ALDE

Cetateanul

Educație

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Cetateanul Lugoj

PMP

Un grup format din patru eleve, doi profesori și un părinte din Saarlouis (Germania) se află în aceste zile în cadrul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat între școala pe care o reprezintă – „Max Planck” Gymnasium din Saarlouis (Germania) și Colegiul lugojean. Pe parcursul șederii lor în oraș, aceștia vor avea parte de multe activități, dar și de deplasări în diferite locații.

Luni, delegaţia germană a făcut un tur al Lugojului, iar marţi a fost la Timişoara şi la centrul de călărie de la Herneacova. Astăzi partenerii germani au participat la un curs de iniţiere în limba română, desfășurat chiar în cadrul Colegiului „Coriolan Brediceanu”.

“Astăzi au activitate în școală. Au avut un curs de inițiere în limba română, așa cum am procedat de fiecare dată. Copiii învață câteva cuvinte minimale în limba română, cuvinte de uz general, formulă de salut, de politețe, cum să se descurce în împrejurări concrete, eu știu, la bar, la restaurant, la spital în cazul în care au o problemă sau să exprime zilele săptămânii, lunile anului, data, să știe să numere. Au avut, de asemenea, un curs susținut de domnul profesor Schlupp, de Geografia României și de Geografia Banatului, dar și o lecție de fizică. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vizita muzeul Șvabilor. De asemenea, clădiri vechi, case vechi. Le vor desena, vor observa diferențele și evoluția modului de construcție al acestor așezări din zona Banatului”, a declarat prof. Mihaela Bînă, director adjunct la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Mă bucur că suntem din nou aici, parteneriatul nostru are deja 25 de ani și eu personal de 20 de ani sunt activ în acest parteneriat. Avem un program foarte frumos, am început să-l desfășurăm, am fost la Timișoara și am vizitat orașul. Am constatat că se face mult în această țară, există multe șantiere de renovare în Timișoara, piețele se schimbă și asta ne place foarte mult. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vedea cum s-au așezat germanii fiindcă avem o temă a vizitei de acum, care spune tipuri de așezări omenești. Ne bucurăm foarte mult că vom merge și în Clisura Dunării. Cea mai valoroasă trăire de aici este însă ospitalitatea gazdelor noastre și ne impresionează din nou și din nou foarte mult”, a spus prof. Jullien Eckart, reprezentant Max Planck – Gymnasium.

Vineri nemții lua parte la întreceri sportive iar sâmbătă vor face, împreună cu colegii români, o excursie în Clisura Dunării şi la Băile Herculane. Duminică vor avea parte de o zi relaxantă alături de gazdele din Lugoj, iar luni va fi finalizat proiectul “Aşezări omeneşti din Banat”, care constă într-un foto montaj cu instantanee din satele şi oraşele vizitate. Tot luni, colegii germani vor participa la serbarea colegiului ‘Noi pentru școala noastră’ , care va avea loc la Teatrul Municipal, începând cu orele 17.00.

Marți, delegația germană va vizita Primăria Lugoj, unde va fi primită de primarul FrancisC Boldea, urmând ca a doua zi să plece spre casă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016

„Patrula de reciclare” a atras patru unități de învățământ din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu18 noiembrie 2016

Meditații gratuite pentru absolvenții din Lugoj care nu au promovat Bac-ul

Iasmina Olariu17 noiembrie 2016

FOTO – O școală din Lugoj a sărbătorit 36 de ani de existență

Iasmina Olariu11 noiembrie 2016

Elevii lugojeni, aşteptaţi la Centrul de Excelență în matematică, care își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni

Iasmina Olariu10 noiembrie 2016