Deliveroo își propune să vândă noi acțiuni de 1,4 miliarde de dolari în viitoarea ofertă publică

0

Deliveroo a declarat luni că intenționează să vândă aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari) de noi acțiuni în viitoarea sa ofertă publică inițială (IPO), deoarece a început să comercializeze ceea ce se așteaptă să fie cea mai mare listă din Londra din ultimii șapte ani.

Compania britanică de livrare a produselor alimentare, susținută de Amazon, a declarat că listarea sa va include și vânzarea de acțiuni de către unii acționari existenți, putând împinge dimensiunea tranzacției și mai mult.

Acordul este de așteptat să evalueze compania cu peste 7 miliarde de dolari, pe baza unei runde de finanțare privată finalizată în ianuarie, ceea ce ar face din aceasta cea mai mare ofertă de investiții din Londra, după plafonul de piață de la Royal Mail, în octombrie 2013.

Deliveroo a confirmat că va avea două clase de acțiuni, fondatorul și directorul executiv Will Shu urmând să fie singurul deținător al acțiunilor „clasei B”, care va acorda fiecărei acțiuni sale 20 de voturi, în timp ce toate celelalte acțiuni vor avea câte un vot.

Acest aranjament urmează să dureze trei ani, despre care o sursă apropiată a spus că este concepută pentru a proteja Deliveroo de o preluare ostilă.

Structurile de acțiuni cu clasă duală sunt o caracteristică comună a companiilor de tehnologie listate din Statele Unite, dar sunt privite de unii investitori britanici, deoarece pot oferi directivilor o influență excesivă asupra voturilor acționarilor în raport cu mărimea acțiunilor lor.

În acest moment, companiile cotate la Londra nu pot avea o structură de clasă dublă și să aibă acces în același timp la indici lucrativi FTSE, deși acest lucru se va schimba dacă se pun în aplicare recomandări dintr-o revizuire recentă a listelor.

Goldman Sachs și JP Morgan sunt liderul tranzacției, în timp ce Bank of America, Citi, Jefferies și Numis fac, de asemenea, parte din sindicatul băncilor care gestionează tranzacția.

Sursa: News24.ro.

Citește și