Actualitate

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Autoliv

Sâmbătă, 30 mai, între orele 10 și 12, se va desfășura o nouă sesiune CoderDojo, de această dată nu la Universitatea Europeană Drăgan ci în Parcul “George Enescu”, în apropierea jocurilor gonflabile.

“Dorim ca această ediție, desfășurată în aer liber, să fie una mai specială, cu ocazia Zilei Copilului, astfel că am invitat doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. Astfel, Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” va prezenta Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth. Pentru desfășurarea acestui eveniment ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net”, a declarat Monica Niga, manager de proiect la Casa Flora și organizator CoderDojo Lugoj.

Proiectul CoderDojo Lugoj, susținut de Casa Flora din Lugoj, a împlinit un an de activitate și se poate mândri cu patru participanți (elevi) deveniți mentori și cu primele patru note la Olimpiada de Informatică pe oraș, obținute de participanți la CoderDojo.

“Ca o noutate care ne bucură foarte mult, este faptul că începând cu luna mai, avem o firmă în Lugoj care ne susține material. Este vorba de firma S.C. COSAGEL S.R.L. mulțumită căreia sesiunile CoderDojo au devenit mai motivante pentru participanți. Astfel, acum putem organiza concursuri dotate cu mici premii. De menționat este și faptul că, intenționăm să ne continuăm activitatea și în timpul vacanței de vară”, a adăugat Monica Niga.

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Cele peste 600 de dojo-uri active în peste 50 de țări sunt comunități care promovează voluntariatul, programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: