ALDE

Cetateanul

Actualitate

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Cetateanul Lugoj

PMP

Sâmbătă, 30 mai, între orele 10 și 12, se va desfășura o nouă sesiune CoderDojo, de această dată nu la Universitatea Europeană Drăgan ci în Parcul “George Enescu”, în apropierea jocurilor gonflabile.

“Dorim ca această ediție, desfășurată în aer liber, să fie una mai specială, cu ocazia Zilei Copilului, astfel că am invitat doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. Astfel, Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” va prezenta Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth. Pentru desfășurarea acestui eveniment ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net”, a declarat Monica Niga, manager de proiect la Casa Flora și organizator CoderDojo Lugoj.

Proiectul CoderDojo Lugoj, susținut de Casa Flora din Lugoj, a împlinit un an de activitate și se poate mândri cu patru participanți (elevi) deveniți mentori și cu primele patru note la Olimpiada de Informatică pe oraș, obținute de participanți la CoderDojo.

“Ca o noutate care ne bucură foarte mult, este faptul că începând cu luna mai, avem o firmă în Lugoj care ne susține material. Este vorba de firma S.C. COSAGEL S.R.L. mulțumită căreia sesiunile CoderDojo au devenit mai motivante pentru participanți. Astfel, acum putem organiza concursuri dotate cu mici premii. De menționat este și faptul că, intenționăm să ne continuăm activitatea și în timpul vacanței de vară”, a adăugat Monica Niga.

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Cele peste 600 de dojo-uri active în peste 50 de țări sunt comunități care promovează voluntariatul, programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016

Descoperire macabră! Cadavrul unui bărbat, găsit plutind pe un râu la doi paşi de Lugoj

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

Subway, cel mai mare lanţ de localuri fast food din lume ar putea ajunge la Lugoj! McDonalds şi KFC nu au acceptat

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

[FOTO] Cât costă şi ce oferă spre vânzare comercianţii de la Târgul de Crăciun din Lugoj

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

Brad Pitt joacă în „Aliatul”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa6 decembrie 2016