Autoliv Lugoj

Actualitate

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Cetateanul Lugoj

Sâmbătă, 30 mai, între orele 10 și 12, se va desfășura o nouă sesiune CoderDojo, de această dată nu la Universitatea Europeană Drăgan ci în Parcul “George Enescu”, în apropierea jocurilor gonflabile.

“Dorim ca această ediție, desfășurată în aer liber, să fie una mai specială, cu ocazia Zilei Copilului, astfel că am invitat doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. Astfel, Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” va prezenta Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth. Pentru desfășurarea acestui eveniment ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net”, a declarat Monica Niga, manager de proiect la Casa Flora și organizator CoderDojo Lugoj.

Proiectul CoderDojo Lugoj, susținut de Casa Flora din Lugoj, a împlinit un an de activitate și se poate mândri cu patru participanți (elevi) deveniți mentori și cu primele patru note la Olimpiada de Informatică pe oraș, obținute de participanți la CoderDojo.

“Ca o noutate care ne bucură foarte mult, este faptul că începând cu luna mai, avem o firmă în Lugoj care ne susține material. Este vorba de firma S.C. COSAGEL S.R.L. mulțumită căreia sesiunile CoderDojo au devenit mai motivante pentru participanți. Astfel, acum putem organiza concursuri dotate cu mici premii. De menționat este și faptul că, intenționăm să ne continuăm activitatea și în timpul vacanței de vară”, a adăugat Monica Niga.

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Cele peste 600 de dojo-uri active în peste 50 de țări sunt comunități care promovează voluntariatul, programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: