Administrație

Din 11 ianuarie, Primăria se pregătește să încaseze impozitele mărite pe 2016

Din 11 ianuarie, Primăria se pregătește să încaseze impozitele mărite pe 2016

Cetateanul Lugoj

Peste 36.000 de contribuabili lugojeni sunt așteptați începând din primele zile ale noului an să-și plătească dările către Stat. Primăria Lugoj va deschide casieriile Serviciului Taxe și Impozite începând de luni, 11 ianuarie.

Primul termen până la care se pot plăti impozitele, pe semestrul I al anului 2016, este 31 martie. Dacă până la 31 martie se achită integral, contribuabilul beneficiază de reducere 10%. Al doilea termen este 30 septembrie pentru semestrul II. Cei care nu se încadrează în termen vor avea de plătit și penalități.

”Impozitele se pot achita începând cu data de 11 ianuarie 2016. Programul casieriei este: luni, marți, joi și vineri 8:30-16:30, miercuri 08:30-18:30. Zilnic între 11-11:15 este pauză de masă”, a declarat Angelica Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Un sistem implementat la nivel naţional a ajuns să rezolve definitiv și problema plăţii online a taxelor şi impozitelor la Primăria Lugoj. În doar 15 minute, orice persoană care deţine proprietăţi pe raza municipiului Lugoj poate obţine un user şi o parolă cu care va putea pe viitor să-şi plătească impozitul din faţa calculatorului. Noua platformă de plată online se găseşte pe site-ul www.ghiseul.ro.

Ce impozite s-au mărit?

Impozitul pe clădiri este cel mai semnificativ ca și creștere a valorii. Chiar dacă Primăria va menține procentul de anul acesta (0,1 %), scumpirea va surveni din mărirea valorilor pe metrul pătrat ale locuițelor. Dacă în prezent clădirile din cărămidă și beton sunt evaluate la 935 lei/mp, Codul Fiscal ridică valoarea la 1.000 lei. Aici se va aplica procentul neschimbat de 0,1 %, reieșind că impozitul pe anul 2016 va crește la clădiri cu aproximativ 7%.
Pentru clădirile din lemn și văiugă impozitul crește cu 18%. Măriri vor fi înregistrate și la anexele din beton sau cărămidă – 25%, dar și la cele din lemn – 31%.

Și impozitul pe terenul în suprafață de până în 400 mp va suferi modificări, acestea fiind stabilite printr-o metodă de calcul impusă de lege. Impozitul pentru autoturisme rămâne neschimbat.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Boldea Francisc-Primarul Lugojului

  7 ianuarie 2016 at 22:49

  Cu mult respect va propun sa comparati cum arata astazi si cum au aratat acum 8 ani anumite obiective de modernizare a Lugojului si atunci se va vedea cat a progresat orasul nostru:Primaria,Biblioteca,Vamile de la Podul de Fier,Cinematograful,Teatrul,,Traian Grozavescu”,Muzeul de istorie,Piata noua,Bazarul,Podul pietonal,Zona Strand,SPA Lugoj,Cartierele din oras,Parcarile din toate cartierele ,Foisoarele,Salile de fittness gratuite,Strazile din oras, Trotoarele din Lugoj, Iluminatul{festiv,ornamental,arhitectural si public}Transportul in comun gratuit ,Patinoarul,Oraselele copiiilor gratuite de la Parcul G.Enescu si Concordia,Retelele de apa si canal,Bransamentele gratuite la apa pentru populatie,Sportul din Lugoj,Satele Maguri,Tapia si Armadia,Cartierul Balta Lata,Gradinitele si scolile din oras,Problema cainilor fara stapan,Malurile Timisului si aleele de pe maluri,Targul de Craciun,Cladirea Politiei si fostei securitati,31 blocuri izolate termic fara contributia locatarilor si comparatia este valabila pentru inca 100 de obiective mai mici.Toate acestea au necesitat un volum enorm de munca din partea noastra pentru lugojenii care fac in mod obiectiv aceasta comparatie.

 2. Stefan

  8 ianuarie 2016 at 0:18

  Dle Boldea, dumneavoastra plecati de la premisa ca, in cazul in care ar fi fost altcineva primar, aceste lucruri nu s-ar fi realizat. Acest lucru este incorect, dar prinde la oamenii cu putina educatie din acest oras. Poate ar trebui sa faceti referire si la preturile mult umflate ale lucrarilor pe care le-ati facut pe banii si munca noastra. Inainte sa va laudati realizarile mai bine faceti comparatie cu alte orase.
  Ar trebui sa laudati si nivelul de trai al lugojenilor, adica al saraciei. Va rog sa comentati ofertele pe care la au firmele din oras. Daca nu stiti, acestea sunt undeva la 1200 de lei brut, bani pentru care trebuie sa muncesti pe rupte, motiv pentru care tot mai multi pleaca in alta parte.
  Sunteti un om care toata viata a muncit la stat, cu o singura competenta, competenta de partid, competenta PCR. Nu cred ca aveti dreptul sa va laudati cu munca altora.
  In cazul in care era altcineva primar, pe aceiasi bani se puteau face mai multe lucruri la o calitate superioara. Se pare ca uitati sa mentionati faptul ca ati bagat Lugojul in datorie.
  Pe langa drumurile si trotuarele de proasta calitate pe care le-ati facut mai doresc sa adaug o lucrare, podul peste Timis. Cand s-a conceput acest pod cu ce parte a corpului s-a gandit? Nu exista nicio justificare pentru care podul s-a facut la o inaltime mai mare decat digul, facandul-l inaccesibil pentru persoanele cu handicap si pentru batrani, adica tocmai pentru persoanele care aveau cea mai mare de el.
  Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii. Daca Justitia o sa-si faca treaba, acest nemernic va primi puscarie pe viata. Dumneata, dle Boltea, ti-ai permis sa te afisezi in fata noastra alaturi de acest criminal. Cine te crezi?

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  8 ianuarie 2016 at 18:12

  Cititnd înşiruirile edilului local, poţi remarca un lucru cert. Grandomania de care dă dovadă acesta. Era corect să treacă şi preţurile plătite pe aceste lucrări. Niciuna dintre marile proiecte nu au beneficiat de fonduri europene. Logic, este mai uşor să cheltui banii lugojenilor.
  Reţelele de apă şi canal au fost începute în mandatul lui Martinescu. Iar iluminatul ne-a costat o avere. Plus o pagubă de 700.000 de euro.
  Sunt curios dacă vor mai avea succes aceste cuvinte populiste. Dacă locuitorii acestui oraş vor dori schimbarea. atunci să arate acest lucru. La vot…

 4. Olvi

  8 ianuarie 2016 at 22:33

  30000 de leí pentru 7 becuri? Asta e dovada cea mai clara a lucrarilor ce se fac in Lugoj. 6700 de euro pentru trei tevi si cateva becuri. Nu te mai saturi, Boldea! Fi sincer,cate sute de mii de euro ai bagat in buzunar pana acum? Asta inveti la rotary club, sa furi lugojenii!

 5. Marius

  10 ianuarie 2016 at 20:56

  Munca Primarului e scump platita…tot mai scump…dar merita.!Va rog sa ne achitam cuminti impozitele…Cineva stie sa profite !??

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: