Cetateanul Lugoj

Administrație

Din 11 ianuarie, Primăria se pregătește să încaseze impozitele mărite pe 2016

Din 11 ianuarie, Primăria se pregătește să încaseze impozitele mărite pe 2016

Cetateanul Lugoj

Peste 36.000 de contribuabili lugojeni sunt așteptați începând din primele zile ale noului an să-și plătească dările către Stat. Primăria Lugoj va deschide casieriile Serviciului Taxe și Impozite începând de luni, 11 ianuarie.

Primul termen până la care se pot plăti impozitele, pe semestrul I al anului 2016, este 31 martie. Dacă până la 31 martie se achită integral, contribuabilul beneficiază de reducere 10%. Al doilea termen este 30 septembrie pentru semestrul II. Cei care nu se încadrează în termen vor avea de plătit și penalități.

”Impozitele se pot achita începând cu data de 11 ianuarie 2016. Programul casieriei este: luni, marți, joi și vineri 8:30-16:30, miercuri 08:30-18:30. Zilnic între 11-11:15 este pauză de masă”, a declarat Angelica Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Un sistem implementat la nivel naţional a ajuns să rezolve definitiv și problema plăţii online a taxelor şi impozitelor la Primăria Lugoj. În doar 15 minute, orice persoană care deţine proprietăţi pe raza municipiului Lugoj poate obţine un user şi o parolă cu care va putea pe viitor să-şi plătească impozitul din faţa calculatorului. Noua platformă de plată online se găseşte pe site-ul www.ghiseul.ro.

Ce impozite s-au mărit?

Impozitul pe clădiri este cel mai semnificativ ca și creștere a valorii. Chiar dacă Primăria va menține procentul de anul acesta (0,1 %), scumpirea va surveni din mărirea valorilor pe metrul pătrat ale locuițelor. Dacă în prezent clădirile din cărămidă și beton sunt evaluate la 935 lei/mp, Codul Fiscal ridică valoarea la 1.000 lei. Aici se va aplica procentul neschimbat de 0,1 %, reieșind că impozitul pe anul 2016 va crește la clădiri cu aproximativ 7%.
Pentru clădirile din lemn și văiugă impozitul crește cu 18%. Măriri vor fi înregistrate și la anexele din beton sau cărămidă – 25%, dar și la cele din lemn – 31%.

Și impozitul pe terenul în suprafață de până în 400 mp va suferi modificări, acestea fiind stabilite printr-o metodă de calcul impusă de lege. Impozitul pentru autoturisme rămâne neschimbat.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Boldea Francisc-Primarul Lugojului

  7 ianuarie 2016 at 22:49

  Cu mult respect va propun sa comparati cum arata astazi si cum au aratat acum 8 ani anumite obiective de modernizare a Lugojului si atunci se va vedea cat a progresat orasul nostru:Primaria,Biblioteca,Vamile de la Podul de Fier,Cinematograful,Teatrul,,Traian Grozavescu”,Muzeul de istorie,Piata noua,Bazarul,Podul pietonal,Zona Strand,SPA Lugoj,Cartierele din oras,Parcarile din toate cartierele ,Foisoarele,Salile de fittness gratuite,Strazile din oras, Trotoarele din Lugoj, Iluminatul{festiv,ornamental,arhitectural si public}Transportul in comun gratuit ,Patinoarul,Oraselele copiiilor gratuite de la Parcul G.Enescu si Concordia,Retelele de apa si canal,Bransamentele gratuite la apa pentru populatie,Sportul din Lugoj,Satele Maguri,Tapia si Armadia,Cartierul Balta Lata,Gradinitele si scolile din oras,Problema cainilor fara stapan,Malurile Timisului si aleele de pe maluri,Targul de Craciun,Cladirea Politiei si fostei securitati,31 blocuri izolate termic fara contributia locatarilor si comparatia este valabila pentru inca 100 de obiective mai mici.Toate acestea au necesitat un volum enorm de munca din partea noastra pentru lugojenii care fac in mod obiectiv aceasta comparatie.

 2. Stefan

  8 ianuarie 2016 at 0:18

  Dle Boldea, dumneavoastra plecati de la premisa ca, in cazul in care ar fi fost altcineva primar, aceste lucruri nu s-ar fi realizat. Acest lucru este incorect, dar prinde la oamenii cu putina educatie din acest oras. Poate ar trebui sa faceti referire si la preturile mult umflate ale lucrarilor pe care le-ati facut pe banii si munca noastra. Inainte sa va laudati realizarile mai bine faceti comparatie cu alte orase.
  Ar trebui sa laudati si nivelul de trai al lugojenilor, adica al saraciei. Va rog sa comentati ofertele pe care la au firmele din oras. Daca nu stiti, acestea sunt undeva la 1200 de lei brut, bani pentru care trebuie sa muncesti pe rupte, motiv pentru care tot mai multi pleaca in alta parte.
  Sunteti un om care toata viata a muncit la stat, cu o singura competenta, competenta de partid, competenta PCR. Nu cred ca aveti dreptul sa va laudati cu munca altora.
  In cazul in care era altcineva primar, pe aceiasi bani se puteau face mai multe lucruri la o calitate superioara. Se pare ca uitati sa mentionati faptul ca ati bagat Lugojul in datorie.
  Pe langa drumurile si trotuarele de proasta calitate pe care le-ati facut mai doresc sa adaug o lucrare, podul peste Timis. Cand s-a conceput acest pod cu ce parte a corpului s-a gandit? Nu exista nicio justificare pentru care podul s-a facut la o inaltime mai mare decat digul, facandul-l inaccesibil pentru persoanele cu handicap si pentru batrani, adica tocmai pentru persoanele care aveau cea mai mare de el.
  Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii. Daca Justitia o sa-si faca treaba, acest nemernic va primi puscarie pe viata. Dumneata, dle Boltea, ti-ai permis sa te afisezi in fata noastra alaturi de acest criminal. Cine te crezi?

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  8 ianuarie 2016 at 18:12

  Cititnd înşiruirile edilului local, poţi remarca un lucru cert. Grandomania de care dă dovadă acesta. Era corect să treacă şi preţurile plătite pe aceste lucrări. Niciuna dintre marile proiecte nu au beneficiat de fonduri europene. Logic, este mai uşor să cheltui banii lugojenilor.
  Reţelele de apă şi canal au fost începute în mandatul lui Martinescu. Iar iluminatul ne-a costat o avere. Plus o pagubă de 700.000 de euro.
  Sunt curios dacă vor mai avea succes aceste cuvinte populiste. Dacă locuitorii acestui oraş vor dori schimbarea. atunci să arate acest lucru. La vot…

 4. Olvi

  8 ianuarie 2016 at 22:33

  30000 de leí pentru 7 becuri? Asta e dovada cea mai clara a lucrarilor ce se fac in Lugoj. 6700 de euro pentru trei tevi si cateva becuri. Nu te mai saturi, Boldea! Fi sincer,cate sute de mii de euro ai bagat in buzunar pana acum? Asta inveti la rotary club, sa furi lugojenii!

 5. Marius

  10 ianuarie 2016 at 20:56

  Munca Primarului e scump platita…tot mai scump…dar merita.!Va rog sa ne achitam cuminti impozitele…Cineva stie sa profite !??

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
bloc

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Daniel Groza29 septembrie 2016