Din ce cauză apar stările de greață

0

Cum apare o stare de rău, de greață, primul tău gând se duce imediat la ce alimente ai consumat. În plus, unele dintre noi se mai pot gândi la faptul că poate au rămas însărcinate. Care sunt de fapt motivele, dacă ești convinsă că nu ai rămas însărcinată și nu ai mâncat nimic stricat sau diferit:

1. Stresul sau anxietatea

Medicii numesc cu un motiv anume sistemul digestiv drept „cel de-al doilea creier”. Din ce motiv? Deoarece tractul gastrointestinal are un sistem nervos autonom. Astfel, cercetările din prezent arată că nu toate suferințele ar avea o origine psihică, „pe sistem nervos”, cum se sugerează în limbajul familiar. Noile cercetări par să ducă la ideea că, din contră, și problemele psihicului sunt de fapt „pe fond digestiv”.

Orice gând negativ se reflectă imediat în starea sistemului gastrointestinal. Când te stresezi, contracțiile devin din ce în ce mai intense înrăutățind funcționarea normală a tractului digestiv. De aici poate apărea și greața.

Dacă ești nervoasă, poți încerca câteva exerciții de respirație: inspiră adânc și expiră aerul din piept, încercând să te calmezi. O ceașcă de ceai din ghimbir te mai poate ajuta, pentru că acesta calmează disconfortul din intestine.

2. Foamea

Dacă o perioadă bună de timp nu ai mâncat nimic, glicemia începe să scadă. În special dacă ultimul lucru pe care l-ai mâncat au fost carbohidrați (chiar și câțiva biscuiți). Acest lucru poate duce la greață și amețeli.

În această situație, poți încerca imediat o gustare cu un aliment care conține carbohidrați. Un suc de fructe poate, sau o porție de fructe proaspete și uscate, sau de ce nu, o bucată de pâine. Aportul de zahăr în organism te va face să te simți mai bine. Nu consuma alimente grase și proteice, acestea nu ridică nivelul de zahăr și pot încetini absorbția carbohidraților.

3. Migrenele

Poate să provoace pe lângă dureri de cap, și amețeli, vedere neclară și chiar greață. Dacă ai impresia că ai o migrenă, nu lăsa să treacă de la sine, ia-ți tratamentul potrivit de la medic, dar după ce mănânci ceva înainte. Bea îndeajuns de multă apă, pentru că deshidratarea poate să îți înrăutățească simptomele migrenei.

4. Infecția urechii

Dacă atunci când ai starea de greață simți și un disconfort la ureche, acesta poate fi semnul unei posibile infecții. Creierul receptează imediat un semnal că presiunea într-o ureche se diferențiază de cea de-a doua. Acest lucru duce la amețeli și greață. Dacă notifici o modificare a auzului, a congestiei, a durerilor de cap și a febrei, trebuie să te duci la medicul otorinolaringolog. Medicul îți va da antibiotice, iar după câteva zile te vei simți mai bine.

Când este cazul să te duci la medic

Greața vine de multe ori însoțită de vărsături. Dacă verși de mai mult de 2 zile (la copii, acest timp se reduce la o zi, iar la sugari până la 12 ore), trebuie să te duci la medic. Cu toate că stările cu pricina nu țin mai mult de câteva zile la rând, ci sunt la un anumit interval de zile, într-o lună.

Sursa: clickpentrufemei.ro
Sursa: doctorulzilei.ro, farmaciata.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și