Directorul AstraZeneca este „foarte stresat” din cauza întârzierii vaccinului, anunță Franța

0

Directorul executiv al AstraZeneca este „foarte stresat” din cauza întârzierilor legate de livrarea vaccinului său împotriva COVID-19 în țările europene și trebuie să ofere mai multe detalii despre planurile sale de producție, a declarat ministrul francez al industriei, Agnes Pannier-Runacher.

AstraZeneca a declarat săptămâna trecută că va încerca să livreze 30 de milioane de doze către Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii martie, în urma unei obligații contractuale de 90 de milioane de euro și a unui angajament anterior făcut luna trecută de a livra 40 de milioane de doze.

Noua țintă nu este garantată, deoarece depinde de aprobarea de reglementare a unei fabrici de vaccinuri din Olanda.

Întrebată dacă directorul executiv Pacal Soriot se află sub o presiune uriașă din partea UE, Pannier-Runacher a declarat pentru radioul France Info: „Cred că este foarte stresat și că este absolut conștient de asta”.

„În orice afacere, există o responsabilitate fictivă, trebuie să fii responsabil. Când nu onorezi un contract, acest lucru poate provoca probleme, probleme individuale.”

Pannier-Runacher a declarat că Franța va primi doar 25% din cele 15 milioane de doze pe care le aștepta în martie și aprilie și că AstraZeneca nu oferă suficiente detalii cu privire la planurile de producție.

„Am identificat contradicții în indicațiile date de AstraZeneca”, a spus ea.

Comentariile lui Pannier-Runacher apar întrucât mai multe țări din UE, inclusiv Franța și Germania, au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce câteva persoane care au primit acest vaccin, au dezvoltat cheaguri de sânge, în unele cazuri chiar letale.

„Nu trebuie să existe neîncredere publică. Dacă vedeți deciziile luate în alte țări, riscul poate fi o dezvoltare a neîncrederii în vaccin ”, a spus ministrul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că nu există o legătură dovedită și a rugat oamenii să nu intre în panică.

Agenția Medicală Europeană, care investighează incidentele, este așteptată să abordeze problema public joi.

Sursa: News24.ro.

Citește și