Dispozitive medicale menite sa-ti imbunatateasca auzul

0

Atunci cand depui efort ca sa auzi mai bine sau pur si simplu nu mai percepi sunetele din jurul tau, este timpul sa faci niste investigatii pentru a stabili nivelul de sunet perceput.

Daca in urma investigatiei medicul sau specialistul iti recomanda sa porti aparate auditive, atunci este important sa afli care sunt cele mai importante detalii despre aceste produse.

Aparate auditive

In urma unei investigatii specializate asa cum este o audiograma sau o timpanograma, medicul poate stabili care este nivelul tau actual de auz. In functie de rezultat poti fi nevoit sa porti un aparat auditiv. Acest produs a fost imbunatatit in ultimii ani si garanteaza un auz mai clar. Indiferent de varsta ta, aparatul auditiv iti imbunatateste viata. Vei putea participa fara probleme la discutii, vei asculta muzica si practic, te vei bucura de simtul auzului in permanenta. Alege sa achizitionezi un aparat auditiv calitativ si potrivit cu nevoia ta. Pe piata gasesti diverse modele, cum ar fi: aparate auditive retroauriculare, aparate auditive intraauriculare si aparate auditive reincarcabile. In functie de modelul ales poti opta si pentru achizitia anumitor accesorii care se conecteaza cu dispozitivul tau auditiv. Iata care sunt cele mai importante produse de care te poti bucura:

  • speech connect – in cazul in care ai un insotitor, alege sa achizitionezi un astfel de accesoriu si comunicarea dintre voi va deveni extrem de facila. Produsul este reprezentat de un microfon;
  • smart transmitter – cu ajutorul acestui accesoriu, aparatul tau auditiv va percepe undele de la tv sau de la diferite dispozitive de tipul smart, astfel incat auzul tau sa fie cat mai clar;
  • smart connect – cu ajutorul acestui dispozitiv poti regla nivelul de sunet din aparatul auditiv.

Ce este o timpanograma?

Timpanograma este o investigatie medicala care ofera informatii despre membrana timpanului, integritatea lantului osicular si volumul de aer din ureche. Iti poate fi recomandata in cazul unei boli a urechii medii. In comparatie cu audiograma, timpanograma nu necesita atentie din partea ta. Medicul specialist va folosi o sonda cu ajutorul careia pompeaza aer in ureche. Totodata va inregistra miscarea membranei timpanului in functie de sunete. Rezultatul final este un grafic si pe baza acestuia, specialistul stabileste nivelul tau de auz. Important este sa stii ca, poti efectua o astfel de investigatie doar daca urechea ta este sanatoasa. De exemplu, un timpan perforat nu va reflecta sunetul si graficul nu poate fi completat.

Ce este o audiograma?

Audiograma este un test pe baza caruia specialistul poate determina la fel ca in cazul timpanogramei, nivelul tau de auz. In cazul audiogramei, va trebui sa fii atent la sunetele percepute si sa semnalezi ori de cate ori le identifici. In acest sens, vei purta o pereche de casti sau poti asculta diverse sunete la niste difuzoare, intr-o camera insonora. Rezultatele iti vor fi prezentate sub forma unui grafic.

Unde poti efectua o investigatie de tipul audiogramei sau timpanogramei?

Ai la dispozitie diverse clinici unde poti efectua investigatii menite sa-ti masoare nivelul actual de auz. Important este sa alegi o companie de incredere, care ofera servicii calitative in mod transparent si mai mult, iti pun la dispozitie aparate auditive performante. Verifica experienta acestora in domeniu si care este feedback-ul clientilor. Importanta este si pregatirea specialistilor, deoarece acestia vor stabili nivelul tau de auz si iti vor recomanda un aparat auditiv. In functie de politica respectivei companii, poti beneficia de consiliere gratuita si alte oferte.

Daca doresti sa beneficiezi de investigatii de tipul timpanograma sau audiograma, acceseaza site-ul wesound.ro. Vei gasi o echipa de profesionisti in domeniu si o gama variata de aparate auditive.

Date de contact:

E-mail: office@wesound.ro

Telefon: +40314252726

Citește și