Sport

Doi foşti sportivi de la Maraton ‘93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice din Brazilia

Doi foşti sportivi de la Maraton ‘93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice din Brazilia

Cetateanul Lugoj

Doi sportivi care au fost legitimaţi la Clubul Maraton ’93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice care iau startul miercuri, 7 septembrie la Rio de Janeiro în Brazilia. Mihaela Lulea va concura la paracanoe, iar Bobi Simion va participa la tenis de masă şi va avea primul meci joi, 8 septembrie.

“Bobi Simion a fost sportivul nostru până anul trecut în septembrie, când s-a transferat la DSA la Cluj, iar Mihaela se află de şase ani în lotul naţional de canotaj, aceasta a fost şansa ei. Mihaela are are mai multe medalii la europene şi mondiale şi s-a profilat pe acest sport, care până în acest an nu a fost paralimpic. Abia acum a fost introdus. Până acum a concurat în cadrul concursurilor pentru valizi, unde era şi secţiune pentru persoanele cu dizabilităţi” a declarat Dorina Vărgatu, preşedinta CSHF Maraton 93 Lugoj.

Ambii sportivi au poveşti impresionante de viaţă şi reprezintă modele de voinţă şi perseverenţă pentru a reuşi, în ciuda dificultăţilor de care s-au izbit.

Mihaela Lulea (35 de ani) a rămas fără un picior la vârsta de 12 ani, după ce a muşcat-o un urs la grădina zoologică din Timişoara. Ea a sfidat handicapul, a refuzat să se dea bătută şi s-a refugiat în sport, care i-a adus o mulţime de satisfacţii.

14269747_1178802975528113_715434722_n

Bobi Simion (30 de ani) este cel mai bun sportiv din România la tenis de masă pentru persoane cu dizabilităţi şi printre primii în lume. Soarta nu a fost prea blândă cu el. Sportivul s-a născut cu o malformaţie congenitală a membrelor superioare şi inferioare şi a fost abandonat la vârsta de trei ani la casa de copii. A trebuit să ia viaţa în piept şi să se descurce singur, însă a avut un psihic puternic şi nu a renunţat.

“Am încercat să-l ajutăm să participe la competiţii şi să se califice la Jocurile Paralimpice. Am avut şi noi o contribuţie pentru reuşita lui de a ajunge la Paralimpiadă. Dar nu am avut sprijin financiar ca să îl susţinem suficient de mult şi a plecat anul trecut la clubul din Cluj. Bobi este din naştere cu probleme, a copilărit la casa de copii şi a reuşit să facă performanţă în tenisul de masă. Iniţial a fost la clubul Lamont, apoi a fost legitimat la Lugoj, timp de cinci ani, apoi a trecut la noul club DSA Cluj”, a adăugat Dorina Vărgatu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017

Echipa de volei nu a făcut niciun transfer în pauza competiţională. “Încercăm să ne menţinem în zona mediană a clasamentului”

Alina Damian4 ianuarie 2017

Clubul Sportiv Municipal Lugoj a intrat în noul an cu datorii de 250 de mii de lei către sportivi, furnizori şi bugetul de stat

Alina Damian4 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: