Autoliv Lugoj

Sport

Doi foşti sportivi de la Maraton ‘93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice din Brazilia

Doi foşti sportivi de la Maraton ‘93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice din Brazilia

Business Strategist

Doi sportivi care au fost legitimaţi la Clubul Maraton ’93 Lugoj participă la Jocurile Paralimpice care iau startul miercuri, 7 septembrie la Rio de Janeiro în Brazilia. Mihaela Lulea va concura la paracanoe, iar Bobi Simion va participa la tenis de masă şi va avea primul meci joi, 8 septembrie.

“Bobi Simion a fost sportivul nostru până anul trecut în septembrie, când s-a transferat la DSA la Cluj, iar Mihaela se află de şase ani în lotul naţional de canotaj, aceasta a fost şansa ei. Mihaela are are mai multe medalii la europene şi mondiale şi s-a profilat pe acest sport, care până în acest an nu a fost paralimpic. Abia acum a fost introdus. Până acum a concurat în cadrul concursurilor pentru valizi, unde era şi secţiune pentru persoanele cu dizabilităţi” a declarat Dorina Vărgatu, preşedinta CSHF Maraton 93 Lugoj.

Ambii sportivi au poveşti impresionante de viaţă şi reprezintă modele de voinţă şi perseverenţă pentru a reuşi, în ciuda dificultăţilor de care s-au izbit.

Mihaela Lulea (35 de ani) a rămas fără un picior la vârsta de 12 ani, după ce a muşcat-o un urs la grădina zoologică din Timişoara. Ea a sfidat handicapul, a refuzat să se dea bătută şi s-a refugiat în sport, care i-a adus o mulţime de satisfacţii.

14269747_1178802975528113_715434722_n

Bobi Simion (30 de ani) este cel mai bun sportiv din România la tenis de masă pentru persoane cu dizabilităţi şi printre primii în lume. Soarta nu a fost prea blândă cu el. Sportivul s-a născut cu o malformaţie congenitală a membrelor superioare şi inferioare şi a fost abandonat la vârsta de trei ani la casa de copii. A trebuit să ia viaţa în piept şi să se descurce singur, însă a avut un psihic puternic şi nu a renunţat.

“Am încercat să-l ajutăm să participe la competiţii şi să se califice la Jocurile Paralimpice. Am avut şi noi o contribuţie pentru reuşita lui de a ajunge la Paralimpiadă. Dar nu am avut sprijin financiar ca să îl susţinem suficient de mult şi a plecat anul trecut la clubul din Cluj. Bobi este din naştere cu probleme, a copilărit la casa de copii şi a reuşit să facă performanţă în tenisul de masă. Iniţial a fost la clubul Lamont, apoi a fost legitimat la Lugoj, timp de cinci ani, apoi a trecut la noul club DSA Cluj”, a adăugat Dorina Vărgatu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: