Actualitate

Donații pe bază de tabel pentru Catedrala Mântuirii Neamului: „Să nu fie trecută suma, ci procentul din venit”

Donații pe bază de tabel pentru Catedrala Mântuirii Neamului: „Să nu fie trecută suma, ci procentul din venit”

Autoliv

Întruniți în ședință extraordinară, aleșii județeni din Timiș au aprobat alocarea unei sume de 100.000 de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului. Finanțarea vine după o alta de 100.000 de lei aprobată anul trecut. Consilierii au mai stabilit să contribuie cu sume și în nume personal, pe bază de tabel. Dilema este dacă vor fi trecute sumele sau procent din venit.

Membru al Conducerii BOR, ca și mirean, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a inițiat un proiect de hotărâre privind finanțarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului cu suma de 100.000 de lei. Discuțiile pe marginea acestei probleme nu s-au lăsat așteptate, iar primul care a reacționat a fost liberalul Mihai Bojin, membru al unui cult neoprotestant.

Mihai Bojin a spus că „gestul este nobil”, dar credincioșii ar trebui să își construiască lăcașurile de cult din bani proprii. Tocmai din acest motiv, Bojin a propus ca aleșii județeni să doneze bani din propriul buzunar pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Din cauza faptului că Mihai Bojin este membru al unui cult religios minoritar, între consilier și președintele CJT Titu Bojin au fost discuții legate de finanțarea cultelor, iar Bojin a propus că va dona și bani din buzunarul propriu pentru Catedrala Mânutirii Neamului, fiind în capul listei de pe tabelul cu donații.

Consilierul liberal Liviu Borha a propus ca pe tabel „să nu fie trecută suma, ci procentul din venitul fiecărei persoane”. Titu Bojin le-a promis consilierilor că la următoarea ședință vor avea parte de o surpriză în acest sens și a supus la vot proiectul de finanțare a Catedralei Mântuirii Neamului, mai ales că „și patriarhul este din județul Timiș”, iar acordarea banilor „va pune mai puțină presiune pe Mitropolia Banatului pentru sumele pe care trebuie să le aloce pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: