Actualitate

Dosarul de corupție al comisarului Ciurescu. Cum motivează judecătorii condamnarea cu suspendare

Dosarul de corupție al comisarului Ciurescu. Cum motivează judecătorii condamnarea cu suspendare

Autoliv

Magistrații Tribunalului Arad, care au judecat în primă instanță dosarul comisarului lugojean Marinică Ciurescu, acuzat de luare de mită și trafic de influență, au finalizat de redactat motivarea deciziei prin care Ciurescu a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Sentința a venit destul de repede în condițiile în care polițistul lugojean a recunoscut toate faptele și a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Astfel, judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită și un an și nouă luni pentru trafic de influență. După contopirea pedepselor a rezultat o condamnare de doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecătorul care a emis sentința a arătat că „vinovăția inculpatului este dovedită dincolo de orice dubiu”, iar scopul pedepsei poate fi atins și fără ca Ciurescu să intre la pușcărie.
„La individualizarea judiciară a modalității de executare a pedepsei, instanța va aprecia că scopul pedepsei va fi atins fără privarea de libertate a inculpatului, raportat la persoana acestuia existând suficiente motive să se aprecieze astfel, pe viitor existând garanții suficiente că inculpatul se va abține de la o conduită prin care să încalce legea penală, astfel că va dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de trei ani”, se arată în sentința Tribunalului Arad.
Potrivit aceluiași document, pe toată perioada supravegherii Ciurescu trebuie să respecte o serie de măsuri impuse de instanță, dar și să urmeze un program de reintegrare socială. De asemenea, fostul comisar al Poliției Lugoj trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Lugoj sau la Primăria Făget. Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: