Două contracte cu finanţare europeană totală de peste 2,1 milioane euro in Piatra-Neamt

0

Alte două contracte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 2,1 milioane euro, a semnat, luni, conducerea Primăriei Piatra-Neamţ, a declarat, într-un comunicat de presă, primarul Dragoş Chitic.

Este vorba de un proiect de reabilitare, modernizare şi dotare a unei grădiniţe cu program prelungit, în valoare de 480.000 euro, şi un proiect de reabilitare şi modernizare a cinematografului Cozla şi transformarea lui într-un centru multifuncţional, proiect în valoare de 1.650.000 euro.

„Avem pregătite pentru Piatra-Neamţ un număr de 32 de proiecte europene însumând peste 92 milioane de euro, din care am semnat până la această dată un număr de 20 de contracte în valoare de 37 milioane de euro. Preocuparea constantă şi serioasă a Primăriei Piatra-Neamţ din ultimii 3 ani dă roade. Chiar dacă va urma o perioadă dificilă financiar din cauza actualei crize, vom reuşi să modernizăm şi să dezvoltăm într-un ritm accelerat oraşul nostru în următorii doi ani prin bani europeni nerambursabili”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a grădiniţei au ca obiectiv creşterea eficienţei energetice, respectiv izolare termică, reabilitarea sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde, precum şi modernizarea instalaţiei de iluminat.

De asemenea, se vor realiza lucrări de amenajare interioară şi exterioară.

Proiectul referitor la clădirea fostului cinematograf Cozla îşi propune reabilitarea imobilului şi realizarea unui centru multifuncţional în care se vor derula activităţi social-culturale.

La lucrările care urmează să se efectueze care prevăd reabilitarea structurală a întregii clădirisunt: amenajarea a două săli moderne pentru proiecţie film cu sisteme de climatizare-ventilare, refacerea instalaţiilor sanitare, investiţii în eficienţa energetică a clădirii, realizarea unui sistem de încălzire centralizată, precum şi dotarea cu mobilierul şi echipamentele necesare funcţionării.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și