Actualitate

Două cunoscute ONG-uri din Lugoj fac apel la lugojeni să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit

Două cunoscute ONG-uri din Lugoj fac apel la lugojeni să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit

Autoliv

Conform prevederilor Codului Fiscal ( legea 571/2003), capitolul X,  contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil pe veniturile obținute din salarii sau din alte surse. Donând această sumă putem contribui la rezolvarea unor probleme din comunitatea noastră lugojeană. ONG-urile și asociațiile de diferite tipuri se confruntă cu probleme financiare, lucru ce duce la funcționare greoaie a acestor mecanisme venite în sprijinul societății. Asociația Handicapaților Fizic din Municipiul Lugoj și Clubul de Turism Concordia au făcut un apel umanitar către populația Lugojului prin care roagă concetățenii să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit.

„Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Municipiul Lugoj și-a început activitatea încă din primele zile ale lui ianuarie 1990, are înscrişi aproximativ 400 membri, persoane cu handicap locomotor din Lugoj şi localităţile limitrofe. Sub deviza SOARELE STRĂLUCEŞTE PENTRU TOŢI!, asociația oferă servicii de consiliere privind obținerea unor drepturi și implicare în schimbarea legislației; informare şi sprijin privind integrarea în muncă și în societate; Informarea şi sprijin pentru obţinerea drepturilor conform legislaţiei in vigoare; Rezolvarea unor probleme de adaptare a locuinței și obținerea dispozitivelor medicale; Repartizarea de ajutoare umanitare; Organizare cursuri de instruire şi iniţiere; Reprezentare la nivel local, naţional şi internaţional și organizare activităţi culturale şi sportive. Găsirea resurselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare este una din preocupările noastre zilnice. Dotarea cu un microbuz adaptat care sǎ serveascǎ la transportul persoanelor cu handicap locomor la şcoală sau locul de muncă, la competiţii sportive sau pentru organizarea excursiilor este un obiectiv pe care ni-l propunem să-l realizăm cât de curând. Sprijinirea membrilor aflați în dificultate pentru obţinerea de fotolii rulante sau alte materiale ajutătoare ne preocupă în egală măsură. Toţi cei care doresc să sprijine activităţile noastre o pot face dirijând 2% din impozitul plătit în 2015 către ASOCIATIA HANDICAPATILOR FIZIC DIN MUN. LUGOJ, COD FISCAL: 8025060 CONT BANCAR IBAN: RO58RNCB0252007379410001. În speranţa că ne puteţi ajuta pentru a realiza proiectele noastre, vă mulţumim!”, spune Dorina Vargatu – presedinte AHF Lugoj.

Clubul de Turism “Concordia” este un ONG care reunește iubitori de natură din orașul Lugoj și nu numai pentru a face împreună drumeții, speologie, cicloturism, escaladă, rafting, ecologie, fotografie, aerojoacă, ș.a. Promovează mișcarea în aer liber și protejarea mediului. Evenimentele cele mai cunoscute organizate de acest club sunt evenimente ciclistice: Cupa Concordia – cel mai vechi concurs de mountainbike din țară, Lugojul Pedalează, Cupa Max Ausnit – concurs de ciclism de asfalt ce reunește anual sute de cicliști din toată țara și nu numai.

“În cadrul Clubului de Turism „Cocordia” Lugoj s-au dezvoltat în cei 30 de ani de existență mai multe secții de turism: drumeție montană, cicloturism, escaladă, speologie, turism nautic, dar și compartimentul de ecologie. În anul 1997, la inițiativa lui Cristian Stanciu, un împătimit al ciclismului, s-a organizat prima ediție a concursului de ciclism montan „Cupa Concordia”. Concursul a continuat an de an, în prezent fiind la a 13-a ediție, reunind cicliști din toată România și Europa. Anual au loc tabere de ecologizare, ce vizează masivele muntoase din apropierea Lugojului. Pentru a atrage cât mai mulți tineri în rândurile noastreeste nevoie de o activitate intensă dar costisitoare. Posibilitățile noastre financiare sun limitate drept pentru care facem un apel către toți lugojenii să ne sprijine redirecționând  2% din impozitul pe venit spre noi. Datele noastre sunt următoarele: CLUBUL DE TURISM CONCORDIA LUGOJ, COD DE IDENTITATE FISCALA: 9261964, CONT BANCAR: RO15BTRL03601205A60973XX deschis la Banca Transilvania Lugoj ”, ne-a declarat Călin Țîru, președintele Clubului de Turism Concordia.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: