Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Două cunoscute ONG-uri din Lugoj fac apel la lugojeni să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit

Două cunoscute ONG-uri din Lugoj fac apel la lugojeni să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit

Cetateanul Lugoj

Conform prevederilor Codului Fiscal ( legea 571/2003), capitolul X,  contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil pe veniturile obținute din salarii sau din alte surse. Donând această sumă putem contribui la rezolvarea unor probleme din comunitatea noastră lugojeană. ONG-urile și asociațiile de diferite tipuri se confruntă cu probleme financiare, lucru ce duce la funcționare greoaie a acestor mecanisme venite în sprijinul societății. Asociația Handicapaților Fizic din Municipiul Lugoj și Clubul de Turism Concordia au făcut un apel umanitar către populația Lugojului prin care roagă concetățenii să le redirecționeze 2% din impozitul pe venit.

„Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Municipiul Lugoj și-a început activitatea încă din primele zile ale lui ianuarie 1990, are înscrişi aproximativ 400 membri, persoane cu handicap locomotor din Lugoj şi localităţile limitrofe. Sub deviza SOARELE STRĂLUCEŞTE PENTRU TOŢI!, asociația oferă servicii de consiliere privind obținerea unor drepturi și implicare în schimbarea legislației; informare şi sprijin privind integrarea în muncă și în societate; Informarea şi sprijin pentru obţinerea drepturilor conform legislaţiei in vigoare; Rezolvarea unor probleme de adaptare a locuinței și obținerea dispozitivelor medicale; Repartizarea de ajutoare umanitare; Organizare cursuri de instruire şi iniţiere; Reprezentare la nivel local, naţional şi internaţional și organizare activităţi culturale şi sportive. Găsirea resurselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare este una din preocupările noastre zilnice. Dotarea cu un microbuz adaptat care sǎ serveascǎ la transportul persoanelor cu handicap locomor la şcoală sau locul de muncă, la competiţii sportive sau pentru organizarea excursiilor este un obiectiv pe care ni-l propunem să-l realizăm cât de curând. Sprijinirea membrilor aflați în dificultate pentru obţinerea de fotolii rulante sau alte materiale ajutătoare ne preocupă în egală măsură. Toţi cei care doresc să sprijine activităţile noastre o pot face dirijând 2% din impozitul plătit în 2015 către ASOCIATIA HANDICAPATILOR FIZIC DIN MUN. LUGOJ, COD FISCAL: 8025060 CONT BANCAR IBAN: RO58RNCB0252007379410001. În speranţa că ne puteţi ajuta pentru a realiza proiectele noastre, vă mulţumim!”, spune Dorina Vargatu – presedinte AHF Lugoj.

Clubul de Turism “Concordia” este un ONG care reunește iubitori de natură din orașul Lugoj și nu numai pentru a face împreună drumeții, speologie, cicloturism, escaladă, rafting, ecologie, fotografie, aerojoacă, ș.a. Promovează mișcarea în aer liber și protejarea mediului. Evenimentele cele mai cunoscute organizate de acest club sunt evenimente ciclistice: Cupa Concordia – cel mai vechi concurs de mountainbike din țară, Lugojul Pedalează, Cupa Max Ausnit – concurs de ciclism de asfalt ce reunește anual sute de cicliști din toată țara și nu numai.

“În cadrul Clubului de Turism „Cocordia” Lugoj s-au dezvoltat în cei 30 de ani de existență mai multe secții de turism: drumeție montană, cicloturism, escaladă, speologie, turism nautic, dar și compartimentul de ecologie. În anul 1997, la inițiativa lui Cristian Stanciu, un împătimit al ciclismului, s-a organizat prima ediție a concursului de ciclism montan „Cupa Concordia”. Concursul a continuat an de an, în prezent fiind la a 13-a ediție, reunind cicliști din toată România și Europa. Anual au loc tabere de ecologizare, ce vizează masivele muntoase din apropierea Lugojului. Pentru a atrage cât mai mulți tineri în rândurile noastreeste nevoie de o activitate intensă dar costisitoare. Posibilitățile noastre financiare sun limitate drept pentru care facem un apel către toți lugojenii să ne sprijine redirecționând  2% din impozitul pe venit spre noi. Datele noastre sunt următoarele: CLUBUL DE TURISM CONCORDIA LUGOJ, COD DE IDENTITATE FISCALA: 9261964, CONT BANCAR: RO15BTRL03601205A60973XX deschis la Banca Transilvania Lugoj ”, ne-a declarat Călin Țîru, președintele Clubului de Turism Concordia.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016