Cetateanul Lugoj

Actualitate

Drama unei fete de lângă Lugoj cu mama plecată în Italia și abandonată de tată

Drama unei fete de lângă Lugoj cu mama plecată în Italia și abandonată de tată

Cetateanul Lugoj

O fată de 13 ani din Darova trăiește o adevărată dramă. Operată de apendicită la Lugoj, fata a suferit complicații postoperatorii care au fost rezolvate la spitalul din Timișoara. O mătușă a fetei, care are grijă de ea acuză medicul care a operat-o inițial. Doctorii spun, însă, că astfel de complicații sunt obișnuite, adevărata dramă a fetei fiind abandonarea de către părinți, situație care a făcut ca în momentul în care s-a pus problema intervenției chirurgicale să nu aibă cine să semneze pentru operație. Problema a fost rezolvată numai după ce mama a venit de urgență din Italia.

Cazul Petronelei Pop a fost sesizat redacției „Cetățeanul” ca un caz de malpraxis la Spitalul Municipal din Lugoj, medicul care a operat-o pe fata de 13 ani fiind acuzat că a nenorocit-o pe fetița care a suferit complicații în urma intervenției chirurgicale de apendicită. „Mi-a zis domnul doctor Iovu că trebuie să o operăm. A fost operată. Am întrebat cum a decurs și mi-a spus domnul doctor că au fost complicații pentru că a fost perforată, dar mi-a spus că e totul ok. Ne-am dus acasă și am venit să îi scoată firele. I-a scos firele și ne-a spus că nu mai trebuie să venim la control. După trei săptămâni a început să aibă dureri de burtă și i-a ieșit puroi. Ne-am dus la spital și domnul doctor nu era. Ne-a chemat a doua zi, a preluat-o alt medic, a curățat-o și a zis că o să se vindece. Pentru că se simțea rău am cerut să o interneze din nou. A mai tăiat-o de două ori, avea rană deschisă și am cerut să îmi dea salvare la Timișoara. Aici mi-au spus că în tot corpul ei a fost puroi”, a declarat  mătușa fetei.

Medicul de la Lugoj acuzat de mătușa fetei susține că în cazul Petronelei Pop cazul a fost unul mai special, dar complicațiile apărute sunt obișnuite pentru astfel de situații. „Am văzut-o în urgență. Venise pentru dureri abdominale. I-am spus că pare a fi o apendicită acută. S-a intervenit chirurgical. Am găsit un apendic mai dificil în sensul că era într-o poziție anatomică neobișnuită. A trebuit să fac un abord invers față de cum se face de obicei. S-a lăsat tub de drenaj, evoluția a fost favorabilă, cu scoaterea tubului de drenaj. Nu a prezentat nicio complicație până la o lună, când am fost sunat din urgență. Eram liber și m-a sunat asistenta că a venit o pacientă de-a mea cu un abces de perete la locul unde a fost incizia de apendicită. I-am spus să se interneze atunci la medicul de gardă sau să vină dimineața că o preiau pentru a drena puroiul. Mi s-a transmis că vine a doua zi. Până am ajuns eu nu era venită, am intrat la raport, am pus-o pe program, iar când am ieșit m-a abordat colegul meu să îmi spună că o mătușă a unei paciente face gălăgie și că a internat-o ca să detensioneze situația. Nu am înțeles de ce a fost atâta scandal pentru o complicație care poate să apară în mod uzual la astfel de operații. M-a amenințat că mă dă în judecată, i-am spus că poate să mă dea. Mă duc cu inima deschisă oricând pentru că am făcut tot ce trebuia făcut și am făcut bine. Pot să bag mâna în foc pentru asta”, a declarat medicul lugojean Nicolae Iovu.

Varianta medicului care a operat-o inițial pe fetiță este susținută și de medicii de la Timișoara, care au spus că nu se pune problema de malpraxis, fiind o complicație obișnuită în astfel de cazuri. Medicii de la Spitalul Louis Țurcanu au declarat, însă, că adevărata drama a fetei este situația cu care se confruntă, din cauza abandonului de către părinți. Cu mama plecată în Italia și cu tatăl căruia nu îi pasă de situația ei, fetița a ajuns în situația în care nu avea cine să semneze pentru ea în momentul în care trebuia operată de medicii timișoreni. Mătușa care o are în grijă pe fetiță a declarat că având același nume de familie cu fetița, medicii au crezut inițial că e mama copilei, dar când au aflat că de fapt e vorba de o mătușă care nu are nicio împuternicire pentru a semna o intervenție chirurgicală asupra fetiției.

„A fost foarte greu pentru că mama e în Italia. La primărie, tatăl spune că are grijă, dar nu îi pasă. Tot eu îmi sparg capul cu toate problemele. Mi-a spus medicul că nu vrea să facă pușcărie (n.r. să opereze fără acordul unuia dintre părinți). Și nici eu nu vreau. S-a sesizat Protecția Copilului și a trebuit să așteptăm până a venit mama din Italia”, a povestit mătușa fetei.

Petronela Pop internată la Spitalul de Copii din Timișoara, a povestit drama pe care o trăiește la cei 13 ani ai săi. Cea mai mică fată a unei familii cu patru copii, Petronela a crescut în certuri și scandaluri. De altfel, situația din familie a determinat Protecția Copilului să intervină și să îi ia pe frații mai mari ai fetei într-un centru de plasament. Mama fetei a păstrat-o pe Petronela, pe care a dus-o la bunica maternă din județul Harghita, iar în urmă cu opt ani, mama fetei a plecat în Italia unde și-a refăcut viața. Petronela a fost luată de tatăl său de la bunică, dar nu pentru a avea grijă de ea, ci pentru a o chinui. „Mă afectează foarte mult jignirile lui.  S-au despărțit din cauza tatălui meu. Mă face în toate felurile, că sunt ca mama, că mai bine mă lăsa acolo unde am fost. Vorbește foarte urât, e violent. Nu înțeleg de ce m-a luat de acolo. Din ce mi-a zis mama și lumea în sat, tata a făcut și pușcărie și mai are o fată făcută cu sora mamei mele. Cel mai bine mi-ar fi lângă mama. Cu omul ăla cu care stă are casă, are tot. I-am spus să mă lase la mama, dar nu mă lasă și nu pot fără acordul lui”, a povestit fata, potrivit căreia părinții ei încă sunt căsătoriți după ce, cererea de divorț depusă de mamă a fost respinsă pentru că tatăl nu s-a prezentat la proces.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016