Social

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Autoliv

Suferința pare să fie principalul reper din viața familiei Socaci din comuna Găvojdia. După ce și-au înmormântat primul copil, în vârstă de doar 9 ani, cei doi părinți trăiesc iarăși clipe dramatice, după ce Anamaria, al doilea copil, a ajuns aproape în comă la spital.

Anamaria Socaci are aproape 9 ani și încă de la vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu Sindromul Nijmegen, o afecțiune genetică rară. Până nu de mult, fetița se confrunta doar cu răceli foarte dese, mergea periodic la spital pentru a i se administra imunoglobulină și se întorcea acasă. Însă, în urmă cu aproximativ trei luni, o viroză i-a agravat starea de sănătate și a ajuns aproape în comă la spital.

„Aproape o lună de zile a avut o febră de 39 grade C și nu s-a găsit tratament pentru a-i scădea temperatura. I s-au administrat trei tipuri de antibiotice, niciunul nu a avut efect și atunci s-a optat pentru tratamentul cu citostatice. Datorită febrei înalte și a ce a mai avut ea i s-a declanșat și Virusul Epstein-Barr, un herpesvirus care provoacă monocucleoza infecțioasă. I s-au descoperit mai mulți ganglioni, i s-a făcut biopsie și a fost operată la maxilar. De când face tratament cu citostatice fetița mea vorbește, se joacă, desenează și ea înainte nu făcea toate astea”, povestește Nicoleta Socaci, mama fetiței.

Cu toate acestea, mama fetiței spune că evoluția bolii este galopantă și nimeni nu garantează absolut nimic, totul ține de organismul ei.

„În prezent, ne aflăm la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Deocamdată, nu se poate pronunța nimeni în cazul ei. I se fac tot felul de teste, s-au trimis chiar și în Germania. Sindromul Nijmegen, Sindrom Cushing Iatrogen (produs de medicamente), Imunodeficiență, sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă fetița mea. În plus, în urma tratamentului cu citostatice, s-a umflat foarte mult și îi cade părul. Ea este programată pentru transplant de celule stem și de măduvă, însă se așteaptă ca organismul să se refacă”, a mai adăugat mama fetiței.

Au mai pierdut un copil, tot la 9 ani

Drama familiei Socaci este cu atât mai mare cu cât a mai avut un copil cu probleme de sănătate. Acesta s-a născut cu o malformație cardiacă și, la vârsta de 9 ani, a decedat. De parcă problemele nu au fost suficiente, tatăl fetiței a suferit recent un accident de mașină.

„În urmă cu două săptămâni, soțul meu venea la noi să ne aducă mâncare, i s-a făcut rău la volan și a intrat cu mașina pe contrasens. Din cauza atâtor probleme i s-a declanșat diabetul, dar mulțumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat o tragedie, s-a ales doar cu o problemă la picior”, a mai spus Nicoleta Socaci.

Dacă totul decurge conform așteptărilor medicilor și rezultatele se vor îndrepta spre bine, fetița va putea pleca acasă cu condiția să revină în fiecare miercuri și să stea până vineri internată în spital. Micuța nu are voie în aglomerație, tatăl nu mai poate conduce mașina și transportul de la Găvojdia – Timișoara și retur în fiecare săptămână va reprezenta o problemă serioasă pentru familia Socaci, mai ales din punct de vedere financiar. De asemenea, medicamentele sunt foarte scumpe. De exemplu, un flacon de imunoglobulină ajunge undeva la 1000 de euro, iar o pungă de sânge costă aproximativ 400 de lei. Pe lângă acestea, sunt multe altele necesare. De aceea, cei care vor să ajute cu o sumă de bani, oricât de mică, pot dona în contul RO57BTRLEURCRT0307925201, pe numele Nicoleta Ioana Socaci, la orice sucursala Transilvania. Mai multe informații puteți obține apelând numărul de telefon al mamei fetiței: 0751057572.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Primarii din Ţara Făgetului mai speră la Carpaticus Arena, un proiect grandios, care ar aduce 500 de locuri de muncă

Cetateanul25 aprilie 2017

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Daniel Groza24 aprilie 2017

Pâinea rustică a Brutăriei Ardelean, locul II pe țară. Cetăţeanul vă prezintă reţeta după care este făcută

Daniel Groza20 aprilie 2017

Stocuri de sânge la minim. Timișenii sunt chemați să doneze

Cetateanul20 aprilie 2017

FOTO – Adventure Park Nădrag e gata! Primăria caută pe cineva să-l administreze

Daniel Groza19 aprilie 2017

Retroparadă la Timișoara. Participă și lugojeanul cu cea mai mare colecție de autoturisme Dacia din România

Daniel Groza18 aprilie 2017

Uica Mihai recomadă drobul de pui, pentru cei care nu mănâncă miel. Cum îl pregăteşti acasă

Daniel Groza14 aprilie 2017

Trei reţete originale pentru gătit carnea de miel de la Uica Mihai, cel mai cunoscut bucătar din Banat

Daniel Groza13 aprilie 2017

Calitatea vietii la locul de munca, un element cheie pentru productivitatea companiilor

Daniel Groza12 aprilie 2017

Doi copii au ajuns la spital după ce le-a ars casa, într-un sat de lângă Lugoj. Imobilul a luat foc din neglijenţa mamei

Daniel Groza11 aprilie 2017

Bisericile datoare la bugetul Lugojului nu vor mai putea să primească finanţări de la Primărie

Cetateanul11 aprilie 2017

Mitropolitul Banatului vine la Lugoj, pentru Sfinţirea Apei

Cetateanul11 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: