Autoliv Lugoj

Social

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Cetateanul Lugoj

Suferința pare să fie principalul reper din viața familiei Socaci din comuna Găvojdia. După ce și-au înmormântat primul copil, în vârstă de doar 9 ani, cei doi părinți trăiesc iarăși clipe dramatice, după ce Anamaria, al doilea copil, a ajuns aproape în comă la spital.

Anamaria Socaci are aproape 9 ani și încă de la vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu Sindromul Nijmegen, o afecțiune genetică rară. Până nu de mult, fetița se confrunta doar cu răceli foarte dese, mergea periodic la spital pentru a i se administra imunoglobulină și se întorcea acasă. Însă, în urmă cu aproximativ trei luni, o viroză i-a agravat starea de sănătate și a ajuns aproape în comă la spital.

„Aproape o lună de zile a avut o febră de 39 grade C și nu s-a găsit tratament pentru a-i scădea temperatura. I s-au administrat trei tipuri de antibiotice, niciunul nu a avut efect și atunci s-a optat pentru tratamentul cu citostatice. Datorită febrei înalte și a ce a mai avut ea i s-a declanșat și Virusul Epstein-Barr, un herpesvirus care provoacă monocucleoza infecțioasă. I s-au descoperit mai mulți ganglioni, i s-a făcut biopsie și a fost operată la maxilar. De când face tratament cu citostatice fetița mea vorbește, se joacă, desenează și ea înainte nu făcea toate astea”, povestește Nicoleta Socaci, mama fetiței.

Cu toate acestea, mama fetiței spune că evoluția bolii este galopantă și nimeni nu garantează absolut nimic, totul ține de organismul ei.

„În prezent, ne aflăm la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Deocamdată, nu se poate pronunța nimeni în cazul ei. I se fac tot felul de teste, s-au trimis chiar și în Germania. Sindromul Nijmegen, Sindrom Cushing Iatrogen (produs de medicamente), Imunodeficiență, sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă fetița mea. În plus, în urma tratamentului cu citostatice, s-a umflat foarte mult și îi cade părul. Ea este programată pentru transplant de celule stem și de măduvă, însă se așteaptă ca organismul să se refacă”, a mai adăugat mama fetiței.

Au mai pierdut un copil, tot la 9 ani

Drama familiei Socaci este cu atât mai mare cu cât a mai avut un copil cu probleme de sănătate. Acesta s-a născut cu o malformație cardiacă și, la vârsta de 9 ani, a decedat. De parcă problemele nu au fost suficiente, tatăl fetiței a suferit recent un accident de mașină.

„În urmă cu două săptămâni, soțul meu venea la noi să ne aducă mâncare, i s-a făcut rău la volan și a intrat cu mașina pe contrasens. Din cauza atâtor probleme i s-a declanșat diabetul, dar mulțumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat o tragedie, s-a ales doar cu o problemă la picior”, a mai spus Nicoleta Socaci.

Dacă totul decurge conform așteptărilor medicilor și rezultatele se vor îndrepta spre bine, fetița va putea pleca acasă cu condiția să revină în fiecare miercuri și să stea până vineri internată în spital. Micuța nu are voie în aglomerație, tatăl nu mai poate conduce mașina și transportul de la Găvojdia – Timișoara și retur în fiecare săptămână va reprezenta o problemă serioasă pentru familia Socaci, mai ales din punct de vedere financiar. De asemenea, medicamentele sunt foarte scumpe. De exemplu, un flacon de imunoglobulină ajunge undeva la 1000 de euro, iar o pungă de sânge costă aproximativ 400 de lei. Pe lângă acestea, sunt multe altele necesare. De aceea, cei care vor să ajute cu o sumă de bani, oricât de mică, pot dona în contul RO57BTRLEURCRT0307925201, pe numele Nicoleta Ioana Socaci, la orice sucursala Transilvania. Mai multe informații puteți obține apelând numărul de telefon al mamei fetiței: 0751057572.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017

[FOTO] O casă din Coşteiu a luat foc! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge văpaia

Gabriel Iosa14 februarie 2017

SĂNĂTATE – Cum poţi elimina toxine din organism cu ajutorul orezului

Cetateanul11 februarie 2017

GASTRONOMIE – Cea mai ciudată dulceaţă, pe care o face un bucătar din Banat, are două ingrediente inedite

Cetateanul11 februarie 2017

EXCLUSIV: Elevii din Timiș vor primi doar cornuri de luni! CJT nu a fost în stare sa facă licitația pentru lapte

Gabriel Iosa10 februarie 2017

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Gabriel Iosa8 februarie 2017

Primăria Lugoj vrea să investească peste cinci milioane de euro ca să schimbe viaţa romilor

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Lugojenii vor plăti mai mult pentru gunoi. Salprest se pregăteşte să majoreze costul salubrităţii

Daniel Groza30 ianuarie 2017

Călin Dobra a anunţat că CJT va sprijini financiar lupta antidrog în judeţul Timiş

Daniel Groza27 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: