Social

Drama unui tată care își vede zilnic fiul transformat în boschetar

Drama unui tată care își vede zilnic fiul transformat în boschetar

Autoliv

Un fost polițist din Lugoj trăiește o dramă de nedescris. Fiul său, ajuns la aproape 40 de ani, și-a improvizat un cort la marginea orașului și trăiește de mai mulți ani ca un boschetar.

Povestea începe în urmă cu aproape 30 de ani, când Leontin Bilă, angajat al Miliției din Lugoj divorța de fosta soție.

 “S-a întâmplat în 1988. Ne-am despărțit și copilul pe care îl aveam a rămas cu ea, pentru că a așa a decis instanța. La partaj, eu am renunțat la un apartament luxos de patru camere, pe care îl aveam atunci, în favoarea fostei soții, cu condiția să aibă grijă de fiul nostru. Între timp, ea și-a refăcut viața, cum era și normal, și a mai avut două fetițe. Fiul meu a fost marginalizat și suspus unor tratamente care i-au generat îmbolnăvirea și a fost diagnosticat cu schizofrenie – tulburări de personalitate”, își începe fostul polițist povestea.

Leontin Bilă susține că, fiind mutat cu serviciul în Timișoara, a aflat foarte târziu de ceea ce se petrecea cu fiul său. Între timp, fosta soție a vândut apartamentul și a cumpărat o casă, pe care după câțiva ani, la fel, a vândut-o și s-a mutat, iar pe băiat nu l-a mai luat cu ea. Noul proprietar i-a cerut în mai multe rânduri să părăsească locuința și în cele din urmă l-a evacuat cu poliția.

“Pur și simplu l-au aruncat în stradă, iar de vreo doi ani se află în postura de boschetar. De voie de nevoie, a ocupat mai multe locuințe părăsite din Lugoj, dar când l-au găsit proprietarii, pe bună dreptate, l-au dat de fiecare dată afară. Este hăituit ca un animal. Eu am aflat abia în luna iulie, 2014, ce s-a întâmplat”, povestește fostul polițist.

Acesta susține că a încercat la Primăria Lugoj să obțină o cameră în care fiul său să locuiască, însă fără succes.

“Cum el este și bolnav există lege care obligă Primăria să-l ajute. El trebuie să urmeze și un tratament, altfel boala i se agravează. Mi-au spus că dosarul se află în evaluare și că în funcție de punctaj trebuie să aștepte. Adevărul este că cei de la primărie au mizat că vine sezonul rece și bolnavul va trece la cele veșnice și vor scăpa de o grijă. Am vrut să merg în audiență la domnul primar, dar nu m-a primit”, povestește Leontin Bilă.

Fiul fostului polițist locuiește acum, într-un cort la marginea orașului Lugoj. Tătăl său a scris mai multor instituții de la Comisia de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților până la Avocatul Poporului și Primul Ministru. Speră ca cineva să înțeleagă drama prin care trece și să-l ajute.

L-am întrebat de ce nu își ia fiul acasă, unde locuiește în prezent. “Copilul meu este condamnat la moarte. Ca să-l iau la mine, având un grad de handicap de natură psihică, nu am acest curaj, deși mă doare sufletul. Acest nefericit are nevoie urgentă de doar o cameră, unde să-și pună lucrurile și trebuie să urmeze un tratament la care legal are dreptul. Vă rog să mă ajutați!” e strigătul disperat al unui părinte care își vede copilul distrus.

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Ionas Florin

  7 octombrie 2016 at 13:37

  Dle Bila , Dumnezeu nu doarme. Ati facut foarte mult rau la multa lume, atat inainte de 1989 cand erati militian, cat si dupa 1989 cand nu mai aveati nicio functie. Din pacate, e o vorba din popor, ca blestemele pica pe copii. Pacat de copil cu asa tata ca dvs , care preferati sa va lasati copilul boschetar, decat sa-l luati acasa, si tot dvs va dati victima.

 2. Gabi

  7 octombrie 2016 at 14:42

  Tatăl lucrând la Timişoara a aflat foarte târziu ce se întâmplă cu fiul lui. Înseamnă că l-a interesat foarte mult, Timişoara fiind la mare distanţă şi neexistând nicio posibilitate să ia legtura cu Lugojul.
  Apoi declară că lui îi este teamă să ia acasă un bolnav psihic, deşi îl doare sufletul. Atunci locatarilor care ar deveni vecinii fiului nu ar trebui să le fie frică?
  Cu alte cuvinte el şi-a cam abandonat fiul şi nu are nici cea mai mic întenţie să îl ajute în mod concret, dar să se ocupe Primria. Mi se pare foarte corect.

 3. un lugojan

  8 octombrie 2016 at 10:35

  Chiar nu-i spune nimeni domnului Tata, ca atunci cand facem copii acestia sunt responsabilitatea parinilor nu a statutului. TATAL, fost militian, are probabil si o pensie frumoasa si o casa frumoasa. Dar e mai simplu asa – sa acuze institutiile statului ca nu se ocupa de fiul lui. El a facut tot ce este omenesc posibil pentru fiul sau – i-a dat viata. Restul sa mai faca si Statul.
  Totul s-a intamplat in 1988 si tata a aflat in 2014 – timp in care a fost in Timisoara. S-a mutat cumva Timisoara in alta Galaxie? 26 de ani!!!!!!!!!!!
  Dragi cetateni ai Lugojului eu propun sa facem cheta sa platim daune morale tatalui pentru suferinta ce i-am provocat-o.
  Oare acest copil nu este victima parintilor lui?
  Poate ar trebui sa-l intrebe cineva – si sa fie obligat s raspunda – ce a facut pentru copilul lui. De cate ori l-a intrebat in copilarie ce face, de cate ori a fost la scoala, de cate ori au fost impreuna intr-un parc sau la plimbare.
  De ce se uita toti acuzator la Stat cand ar trebui ca Statul sa-i traga la raspundere???????
  !!!!!!

 4. mary

  9 octombrie 2016 at 8:43

  acest individ nu se poate numi TATA sau OM ———da Dumnezeu copii cui nu ii merita ,si pe urma ii abandoneaza fara nicio remuscare–oare cum pot dormi si trai linistiti acesti asa zisi parinti cind stiu in ce situatie e copilul lor ,dar ei si-au refacut vietile si nu le pasa

 5. spartakus

  13 octombrie 2016 at 13:56

  Intamplator cunosc bine aceasta speta,vinovat de cele intaplate se face mama si concubinul acstia pe nume MOTOROGA MELACHE,un spritar de clasa.Stiu ca baiatul in cauza a fost lasat intr-un supera aprt.cu 4 camere situat pe str.aleea visinului 6,beneficiind de toate drepturile pana la varsta majoratului.In timp baiatul pe nume Cosmin,a fost deposedat de locuinta ramasa de la tata,dar si de alte bunuri aopoi aruncat pe strada.Daca tatal este este atat de vinovat,ce putem spune de mama si concubinul acestia venit de prin lume,cei doi au mai adus pe lume inca doua fetite.Trebuie cumva tatal sa-i de-a fiului inca o locuinta?De intrebat fostii vecini dar si organele locale de politie,care a fost conduita lui Melache in societate si cum s-a comportat cu Cosmin,dupa ce a devenit stapan pe bunurile caestuia ramase de la tatal sau!!!!!

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Peste 4.000 de vaccinuri antirujeolă aşteaptă la DSJP Timiş. Medicii de familie, invitaţi să le ridice

Cetateanul29 mai 2017

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: