Actualitate

Drumeții, concursuri și ateliere pentru copii, la sărbătoarea Munţilor Ţarcu

Drumeții, concursuri și ateliere pentru copii, la sărbătoarea Munţilor Ţarcu

Autoliv

În data de 21 Mai, sâmbătă, în cadrul Zilei Europene a Parcurilor (24 mai). are loc sărbătorirea Munților Țarcu. Organizatorii au pregătit mai multe activități, așa că cei care participă pot alege ce li se potrivește și ce îi interesează mai mult.

La baza telescaunului care urca spre Muntele Mic va fi startul unui concurs de alergare denumit Muntele Mic Vertical Race, organizat de Hoinarii / Clubul Sportiv Tibiscus. Detalii despre acest eveniment se pot găsi pe pagina de facebook sau în articolul următor al ziarului.

În Poiana Mărului vor fi organizate mai multe ateliere pe grupe la care sunt așteptați să vină peste 200 de elevi. Fiecare copil va avea posibilitatea să aleaga să participe la 4 ateliere din 12 disponibile: 1. să cunoastem si să ne jucăm cu vantul si norii, 2. plimbare pe Traseul Tematic „La Mesteceni” din Poiana Mărului, 3. să învățăm cum folosim echipamentul montan în excursii, 4. să descoperim natura de langă noi! Despre biodiversitate în Muntii Țarcu, 5. tiroliană cu Călin – Tabere Conco, 6. plimbare cu caiacul pe lac – cu Alin (Nature Club), 7. tir cu arcul – cu Ovidiu – campion național, 8. plimbare cu bicicleta prin împrejurimile Poienii Mărului, 9. atelier de creativitate – confecționare de bijuterii reciclând aluminiul, 10. căutare de comori (geocahing), 11. prelucrarea lânii și confecționare de jucării și bijuterii din lână, 12. personalizare de sacoșe textile, ca alternativă durabilă la plasele de plastic.

Pentru prânz organizatorii pregătesc un ceaun cu bunătățuri, la pensiune Vilador.

Cei care doresc să se înscrie la eveniment o pot face la numărul de telefon 0747 226 778.

Ziua Munților Țarcu este organizată în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, pentru a promova valorile ariei naturale protejate.

Acțiunea beneficiază de sprijinul partenerilor din proiect (Vila Șucu, Pensiunea Florina), a Salvamontului și a asociației Câinii de Salvare Gugulania.

Evenimentul Ziua Munților Țarcu -21 Mai 2016,  inițiat și organizat de Asociația Altitudine, este inclus în calendarul internațional Europarc Day of Parks.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: