Actualitate

Drumul Lugoj-Făget o ia din nou la vale din cauza alunecărilor de teren

Drumul Lugoj-Făget o ia din nou la vale din cauza alunecărilor de teren

Autoliv

Drumul Lugoj – Făget, în zona Dealul Viilor are din nou probleme. Pe  sectorul DN68A, cuprins  intre km 2+970 şi km 3+289 – de la ieșirea din Lugoj spre Făget, închis anul trecut pentru reabilitări, ca urmare a unor alunecări de teren, se merge ca pe câmp. La un an de la finalizarea lucrărilor, pe sectorul de drum complet reabilitat, șoferii care circulă prin zonă au observat că s-au format adevărate şanţuri.

Acum, denivelările s-au accentuat, iar mașina „vibrează” când traversează zona. Într-un răspuns comunicat la solicitarea „Cetățeanul”, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a arătat că denivelările au apărut din cauza unor probleme de execuție, urmând ca remedierile să fie făcute pe banii firmei care a realizat lucrarea.

„Denivelările apărute pe porţiunile de drum menţionate au fost cauzate de imposibilitatea compactării perfecte a canalelor (40 cm lăţime pentru tiranţii de ancoraj) şi de traficul greu din perioada imediat următoare compactării, trafic care a crescut din cauza descărcării de pe autostrada A1. Secţia Drumuri Naţionale Timişoara a solicitat constructorului care a efectuat lucrarea să remedieze în regim de urgenţă aceste defecţiuni, lucrarea fiind în garanţie”, se arată în comunicatul trimis de DRDP Timișoara, redacţiei noastre.

Dealul o ia încet-încet la vale

Problemele de la sectorul de drum închis anul trecut pentru reabilitare nu sunt singurele. Câteva zeci de metri mai sus drumul s-a surpat din nou. Reprezentanții DRDP pun problemele de aici pe seama alunecărilor de teren, dar nu știu când vor fi remediate.

„În ceea ce priveşte denivelările apărute în apropierea lucrărilor desfăşurate anul trecut, acestea sunt cauzate de instabilitatea dealului. În zonă s-au format mai multe planuri de alunecare a sectorului de drum, motiv pentru care defecţiunile au fost semnalizate. După stabilirea soluţiilor tehnice care vor fi aplicate şi a surselor de finanţare, în vederea eliminării efectelor alunecării, în cursul acestui an, lucrarea va putea fi scoasă la licitaţie şi, totodată, va putea fi stabilit un termen de finalizare”, se mai arată în răspunsul oferit de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Precipitațiile abundente au cauzat colmatarea șanțurilor de scurgere, și datorită faptului că adâncimea șanțului a fost relativ mică(sub 1.0m) acesta a asigurat, parțial, doar colectarea și evacuarea apei de suprafață, neputând face și o drenare subterană, fapt ce accelerează fenomenul de cedare continuă a sectorului de drum.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

  1. Boian Cornel

    29 iunie 2016 at 19:45

    Toata Romania merge la vale,multumita guvernului tehnocrat,drumul Lugoj-Deva de ce ar face opinie separata.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: