Autoliv Lugoj

Administrație

DSP a închis 22 de fântâni din Lugoj, din cauză că apa nu e potabilă. Situația se repetă anual, dar administrația este incapabilă să o rezolve

DSP a închis 22 de fântâni din Lugoj, din cauză că apa nu e potabilă. Situația se repetă anual, dar administrația este incapabilă să o rezolve

Business Strategist

Nu mai puțin de 22 de fântâni publice, din totalul celor 38 din Lugoj, au fost închise în mijlocul verii, după ce s-a constatat că parametrii care permit consumul apei nu sunt conformi.

„În evidenţele noastre sunt 38 de surse publice de apă potabilă în Lugoj. Din acestea 38, 22 au primit recomandare de închidere. Mai exact, probele pe care noi le-am luat au ieşit neconforme din punct de vedere microbiologic. Conform procedurii şi a legislaţiei, noi am făcut recomandare către Primărie, că reprezentanții acesteia gestionează toate aceste surse de apă, pentru închidere şi pentru toţi paşii care sunt prevăzuţi în procesul de dezinfecţie. Când vor termina cu tot ceea ce au de făcut, trebuie să ne anunțe pentru a reveni și a lua din nou probe. În funcție de rezultatul acestora vor primi avizul de deschidere sau o nouă recomandare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, Dana Șpac.

Fenomenul s-a tot repetat în ultimii ani, iar specialiștii susțin că la fântâni erau obligatorii câteva operaţiuni care nu au fost executate.

„Noi am construit aceste fântâni, dar ele au o perioadă de garanţie şi una de post garanţie. Perioada de garanţie la fântânile din Lugoj a fost de 3 ani, iar majoritatea sunt vechi de un deceniu sau mai mult. Mentenanţa acestor fântâni, care presupune igienizare şi denisipare, revine beneficiarului. O altă problemă importantă care revine beneficiarului este curăţarea decantoarelor care se află la baza forajelor. Din câte ştiu eu, deşi este o operaţie recomandată, aşa ceva nu s-a făcut la Lugoj”, a declarat încă de acum doi ani inginerul Petre Cauc din cadrul firmei „Elkana”, care a forat fântânile publice din Lugoj.

Reprezentanții Primăriei au fost contactați astăzi pentru explicații, însă nimeni nu a vrut să comenteze situația.

Cât de des se verifică apa?

Dacă cineva reclamă calitatea apei, într-o anumită zonă sau la o anumită fântână, DSP are obligaţia să efectueze aceste analize. Dacă nu, controalele standard se fac o dată la trei luni.

„În mod obişnuit, analiza apei de la fântânile forate în municipiul Lugoj o facem trimestrial, sau mai des, dacă primim sesizări din partea serviciului de resort al Primăriei, de care apaţin aceste fântâni. Dacă cineva reclamă calitatea apei, într-o anumită zonă sau la o anumită fântână, noi efectuăm aceste analize. Apa potabilă trebuie să se încadreze în nişte parametri microbiologici şi fizico-chimici care sunt prevăzuţi în legislaţie. Medicii, chimiştii şi biologii de la laboratorul nostru exact asta analizează – dacă probele se încadrează în marja acceptată legal a acestor parametri. Sunt măsurate, de pildă, ingrediente precum calciu, fier, mangan, zinc, clor, amoniu, bacterii coliforme, dar şi culoarea apei, duritatea ei etc.”, a mai precizat Dana Şpac.

Așadar, pe parcursul unui trimestru, de la un control la altul al DSP, puteți să vă îmbolnăviți oricând din cauza apei nepotabile la fântâni.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Consilierii locali înlocuiesc membrii din consiliul de administraţie de la spital şi schimbă statutul Meridian 22

Cetateanul28 martie 2017

Serviciile care funcţionează în Primăria Lugoj cheltuie în acest an peste 3,5 milioane lei

Daniel Groza27 martie 2017

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017

A patra deschidere? „Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Gabriel Iosa3 martie 2017
%d blogeri au apreciat: