ALDE

Cetateanul

Politică

E OFICIAL! PSD a retras sprijinul politic viceprimarului Adrian Fărcăgeanu, urmând ca acesta să fie înlocuit și din funcție

E OFICIAL! PSD a retras sprijinul politic viceprimarului Adrian Fărcăgeanu, urmând ca acesta să fie înlocuit și din funcție

Cetateanul Lugoj

PMP

Exact un an a rezistat pe funcția de viceprimar Adrian Fărcăgeanu. În cursul zilei de miercuri, filiala Lugoj a PSD a propus spre aprobare către organizația județeană retragerea sprijinului politic al lui Adrian Fărcăgeanu.

Măsura vine după ce șeful PSD Francisc Boldea a încercat să-l înlăture pe cale administrativă, pregătind prin consilierii PSD un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului. Proiectul nu a mai intrat însă pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din 26 noiembrie, după ce PNL a exprimat public faptul că nu va ajuta PSD-ul să-și schimbe propriul viceprimar.

Aflați în imposibilitatea să-l schimbe în acest fel, social democrații au hotărât să-i retragă sprijinul politic. Biroul permanent județean PSD a fost de acord cu propunerea, însă aceasta îi va costa un loc în consiliu.

„Consider că toți sunt supuși posibilelor excluderi din partid, atâta timp cât nu respectă deciziile pe care le luăm la nivelul partidului”, a comentat decizia Călin Dobra, președinte executiv al PSD Timiș.

Odată retras sprijinul, Fărcăgeanu nu numai că nu va mai fi viceprimar, dar își va pierde și calitatea de consilier local. Pe locul rămas liber va intra un consilier din listele fostului PDL, cel mai probabil Adrian Serendan. Consiliul Local Lugoj va trebui doar să ia act de decizia PSD, apoi să aleagă un viceprimar. Propunerea PSD este Cristian Galescu, iar șansele să treacă sunt maxime întrucât nu necesită decât votul majorității pe care PSD o întrunește lejer în acest moment.

Adrian Fărcăgeanu a fost numit viceprimar odată cu schimbarea lui Alin Tech în 8 decembrie anul trecut. Cel mai probabil schimbarea lui Fărcăgeanu cu Galescu se va face în ședința extraordinară a Consiliul Local stabilită pentru luni, 7 decembrie.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. ion doe

  2 decembrie 2015 at 20:23

  :)))) Boldea nici nu stii cat de „MItitiC” incepi sa fi!!!(era odata in voga!)

 2. cristian

  3 decembrie 2015 at 18:15

  Dle Dragnea ,te invit sa ne vizite-zi in timis sa prescrii un tratament contra apucaturilor comuniste de tipul ,, nu respecta hotariri ale partidului”,oare dl.Dobra nu intelege ca noi am ales politicieni si nu pot sa faca troc cu voturile noastre ,iar schimbarea de mentalitate a PSD -ului in Timis pare sa nu se poata face pe moment si numai dupa alegerile locale 2016 ,cand vor avea o mare surpriza procentuala.

 3. paraipan

  3 decembrie 2015 at 20:39

  Ciuffy , ai festelit-o cu fratii!! Pa, pa voturi, oricum nu o sa iti mai trebuiasca ca Dna-ul e pe aproape!! Gurile rele spun ca vin acum de Mos Craciun sa te plimbe putin cu sania…deci fi pe faza Ciuffy asa pe la sfarsit de saptamana pe la orele 12-14 vin baietii cu sorcova, ca nu se mai poate!!

 4. Pingback: Consiliul Local se întrunește luni. Schimbarea viceprimarului nu intră pe ordinea de zi | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Mesajul unui tânăr candidat ALDE: Înverșunarea candidaților și teama că nu ajung la putere (P)

Daniel Groza8 decembrie 2016

Suntem singurul partid politic care are un program de guvernare (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Candidaţii PMP spun STOP vânzării pământului românesc! (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, față în față cu tinerii din Timiș (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016

Liderul ALDE Timiș, singurul oficial prezent de 1 Decembrie la Lugoj (P)

Cetateanul2 decembrie 2016

Ești și tu o victimă?(P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

CLAUDIU BUCIU – singurul lugojean care poate ajunge în Senatul României cu votul dumneavostră (P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

Alina Gorghiu, declaraţie şocantă la Lugoj: “Mai bine îmi tai o mână”

Daniel Groza29 noiembrie 2016

Alina Gorghiu: “Le garantez lugojenilor că vor găsi în Claudiu Buciu un partener corect, eficient, care va aduce bunăstare Lugojului”

Daniel Groza28 noiembrie 2016

Liberalii şi-au lansat candidaţii. “România nu poate avea modelul Teleorman, România trebuie să aibă modelul Banat”

Daniel Groza26 noiembrie 2016

Liberalii își lansează candidații. Alina Gorghiu vine la Lugoj

Daniel Groza25 noiembrie 2016

Nicolae ISTRAT: „De ce am decis abia acum să intru în politică” (P)

Daniel Groza24 noiembrie 2016