Actualitate

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

Cetateanul Lugoj

Senatorul de Lugoj, Ilie Sârbu și-a depus luni, 19 octombrie, cererea de demisie din funcția de senator al colegiului de Lugoj în care a fost ales. Potrivit documentului publicat de www.stiripesurse.ro, Ilie Sârbu renunță la funcția de senator pentru un post de consilier de conturi, Vicepreședinte al autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, post al cărui mandat se întinde pe nouă ani.

Ales senator de Lugoj sub sloganul „Alături de oameni acasă în Banat”, Ilie Sîrbu a câștigat lejer un post de senator pe colegiul Lugoj-Făget. În campanie Ilie Sîrbu i-a „uns la suflet” pe bănățenii din zona Lugojului după ce a declarat că a refuzat să candideze la București, unde ar fi avut o misiune mai ușoară, doar pentru a fi ales de cei „de-acasă” din Banat. „Acum, când USL este clar că va câștiga alegerile, mulți colegi m-au invitat să candidez în județul lor, undeva în jurul Bucureștiului, sau chiar acolo. Deși era mult mai simplu, nu am acceptat propunerea lor. Ar fi fost o trădare din partea mea să candidez în alt județ…Ca senator al puterii politice și ca om aflat exact în nucleul care decide pentru România, pot să vă asigur că Timișul va avea în mine un sprijin real. Vreau să fac pentru dumneavoastră ce nu am putut să fac în opoziție. Nu vă promit nimic în plus! Noi, cei din Banat, am avut uneori de pierdut pentru felul nostru de a fi, pentru că nu acceptăm să fim umiliți și pentru că nu stăm în genunchi, pentru că nu suntem obișnuiți să stăm pe la uși… Și de asta am ales să rămân acasă, aici în Banat, alături de oameni. Dumneavoastră și eu vorbim aceeași limbă, ne înțelegem, ne respectăm”, le spunea Sîrbu alegătorilor din Boldur, în campania din 2012, potrivit unui articol plătit să apară în presa locală.

Reales senator, Ilie Sîrbu a uitat de cei „de-acasă”. Ultima prezență publică a lui Sîrbu la Lugoj a fost în luna mai a anului trecut, la inaugurarea podului de la Piață. „Întâmplător”, chiar atunci era campania pentru alegerile europarlamentare. Între timp au avut loc alegeri la PSD Timișoara, PSD Timiș și PSD Lugoj, evenimente la care Ilie Sîrbu nu a participat. De altfel, potrivit site-ului Senatului României, Ilie Sîrbu a avut în acest mandat 56 de inițiative legislative la care a fost cosemnatar și doar 3 întrebări adresate reprezentanților Guvernului: una se referă la lipsa de personal de la Protecția Copilului, una la achiziționarea unor microbuze școlare noi și una la lipsa personalului din școli și grădinițe. În comparație, deputatul PSD de Lugoj, Sorin Stragea le-a adresat reprezentanților Guvernului în cei trei ani de mandat 22 de întrebări legate de sesizările unor cetățeni. De asemenea, chiar dacă nu este de datoria lui ca parlamentar, Stragea le oferă cetățenilor care merg la biroul său consultanță juridică gratuită.

În lipsa lui Sîrbu, implicat în politica de la cel mai înalt nivel, „ai casei” au fost lăsați în grija consilierului local Nicu Bădina, șef al Biroului Senatorial al lui Ilie Sîrbu de la Lugoj. Acum, Ilie Sârbu i-a lăsat pe cei „de-acasă” ai numănui după ce a ales să demisioneze din funcția de senator pentru un post de consilier la Curtea de Conturi, instituție condusă de fostul prim-ministrul al României, Nicolae Văcăroiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: