Autoliv Lugoj

Actualitate

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

Senatorul de Lugoj, Ilie Sârbu și-a depus luni, 19 octombrie, cererea de demisie din funcția de senator al colegiului de Lugoj în care a fost ales. Potrivit documentului publicat de www.stiripesurse.ro, Ilie Sârbu renunță la funcția de senator pentru un post de consilier de conturi, Vicepreședinte al autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, post al cărui mandat se întinde pe nouă ani.

Ales senator de Lugoj sub sloganul „Alături de oameni acasă în Banat”, Ilie Sîrbu a câștigat lejer un post de senator pe colegiul Lugoj-Făget. În campanie Ilie Sîrbu i-a „uns la suflet” pe bănățenii din zona Lugojului după ce a declarat că a refuzat să candideze la București, unde ar fi avut o misiune mai ușoară, doar pentru a fi ales de cei „de-acasă” din Banat. „Acum, când USL este clar că va câștiga alegerile, mulți colegi m-au invitat să candidez în județul lor, undeva în jurul Bucureștiului, sau chiar acolo. Deși era mult mai simplu, nu am acceptat propunerea lor. Ar fi fost o trădare din partea mea să candidez în alt județ…Ca senator al puterii politice și ca om aflat exact în nucleul care decide pentru România, pot să vă asigur că Timișul va avea în mine un sprijin real. Vreau să fac pentru dumneavoastră ce nu am putut să fac în opoziție. Nu vă promit nimic în plus! Noi, cei din Banat, am avut uneori de pierdut pentru felul nostru de a fi, pentru că nu acceptăm să fim umiliți și pentru că nu stăm în genunchi, pentru că nu suntem obișnuiți să stăm pe la uși… Și de asta am ales să rămân acasă, aici în Banat, alături de oameni. Dumneavoastră și eu vorbim aceeași limbă, ne înțelegem, ne respectăm”, le spunea Sîrbu alegătorilor din Boldur, în campania din 2012, potrivit unui articol plătit să apară în presa locală.

Reales senator, Ilie Sîrbu a uitat de cei „de-acasă”. Ultima prezență publică a lui Sîrbu la Lugoj a fost în luna mai a anului trecut, la inaugurarea podului de la Piață. „Întâmplător”, chiar atunci era campania pentru alegerile europarlamentare. Între timp au avut loc alegeri la PSD Timișoara, PSD Timiș și PSD Lugoj, evenimente la care Ilie Sîrbu nu a participat. De altfel, potrivit site-ului Senatului României, Ilie Sîrbu a avut în acest mandat 56 de inițiative legislative la care a fost cosemnatar și doar 3 întrebări adresate reprezentanților Guvernului: una se referă la lipsa de personal de la Protecția Copilului, una la achiziționarea unor microbuze școlare noi și una la lipsa personalului din școli și grădinițe. În comparație, deputatul PSD de Lugoj, Sorin Stragea le-a adresat reprezentanților Guvernului în cei trei ani de mandat 22 de întrebări legate de sesizările unor cetățeni. De asemenea, chiar dacă nu este de datoria lui ca parlamentar, Stragea le oferă cetățenilor care merg la biroul său consultanță juridică gratuită.

În lipsa lui Sîrbu, implicat în politica de la cel mai înalt nivel, „ai casei” au fost lăsați în grija consilierului local Nicu Bădina, șef al Biroului Senatorial al lui Ilie Sîrbu de la Lugoj. Acum, Ilie Sârbu i-a lăsat pe cei „de-acasă” ai numănui după ce a ales să demisioneze din funcția de senator pentru un post de consilier la Curtea de Conturi, instituție condusă de fostul prim-ministrul al României, Nicolae Văcăroiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lidl Lugoj îşi închide porţile pentru două zile, pentru a renova spaţiul comercial

Gabriel Iosa30 martie 2017

Tinerii din Timiş se pot implica în implementarea programelor care le sunt destinate în anii 2017-2021

Cetateanul30 martie 2017

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017
%d blogeri au apreciat: