Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

Cetateanul Lugoj

Senatorul de Lugoj, Ilie Sârbu și-a depus luni, 19 octombrie, cererea de demisie din funcția de senator al colegiului de Lugoj în care a fost ales. Potrivit documentului publicat de www.stiripesurse.ro, Ilie Sârbu renunță la funcția de senator pentru un post de consilier de conturi, Vicepreședinte al autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, post al cărui mandat se întinde pe nouă ani.

Ales senator de Lugoj sub sloganul „Alături de oameni acasă în Banat”, Ilie Sîrbu a câștigat lejer un post de senator pe colegiul Lugoj-Făget. În campanie Ilie Sîrbu i-a „uns la suflet” pe bănățenii din zona Lugojului după ce a declarat că a refuzat să candideze la București, unde ar fi avut o misiune mai ușoară, doar pentru a fi ales de cei „de-acasă” din Banat. „Acum, când USL este clar că va câștiga alegerile, mulți colegi m-au invitat să candidez în județul lor, undeva în jurul Bucureștiului, sau chiar acolo. Deși era mult mai simplu, nu am acceptat propunerea lor. Ar fi fost o trădare din partea mea să candidez în alt județ…Ca senator al puterii politice și ca om aflat exact în nucleul care decide pentru România, pot să vă asigur că Timișul va avea în mine un sprijin real. Vreau să fac pentru dumneavoastră ce nu am putut să fac în opoziție. Nu vă promit nimic în plus! Noi, cei din Banat, am avut uneori de pierdut pentru felul nostru de a fi, pentru că nu acceptăm să fim umiliți și pentru că nu stăm în genunchi, pentru că nu suntem obișnuiți să stăm pe la uși… Și de asta am ales să rămân acasă, aici în Banat, alături de oameni. Dumneavoastră și eu vorbim aceeași limbă, ne înțelegem, ne respectăm”, le spunea Sîrbu alegătorilor din Boldur, în campania din 2012, potrivit unui articol plătit să apară în presa locală.

Reales senator, Ilie Sîrbu a uitat de cei „de-acasă”. Ultima prezență publică a lui Sîrbu la Lugoj a fost în luna mai a anului trecut, la inaugurarea podului de la Piață. „Întâmplător”, chiar atunci era campania pentru alegerile europarlamentare. Între timp au avut loc alegeri la PSD Timișoara, PSD Timiș și PSD Lugoj, evenimente la care Ilie Sîrbu nu a participat. De altfel, potrivit site-ului Senatului României, Ilie Sîrbu a avut în acest mandat 56 de inițiative legislative la care a fost cosemnatar și doar 3 întrebări adresate reprezentanților Guvernului: una se referă la lipsa de personal de la Protecția Copilului, una la achiziționarea unor microbuze școlare noi și una la lipsa personalului din școli și grădinițe. În comparație, deputatul PSD de Lugoj, Sorin Stragea le-a adresat reprezentanților Guvernului în cei trei ani de mandat 22 de întrebări legate de sesizările unor cetățeni. De asemenea, chiar dacă nu este de datoria lui ca parlamentar, Stragea le oferă cetățenilor care merg la biroul său consultanță juridică gratuită.

În lipsa lui Sîrbu, implicat în politica de la cel mai înalt nivel, „ai casei” au fost lăsați în grija consilierului local Nicu Bădina, șef al Biroului Senatorial al lui Ilie Sîrbu de la Lugoj. Acum, Ilie Sârbu i-a lăsat pe cei „de-acasă” ai numănui după ce a ales să demisioneze din funcția de senator pentru un post de consilier la Curtea de Conturi, instituție condusă de fostul prim-ministrul al României, Nicolae Văcăroiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016