EasyJet va face prima pierdere anuală din istoria companiei aeriene

0

EasyJet a avertizat că se va confrunta cu pierderi de peste 800 de milioane de lire sterline anul acesta și că se așteaptă să zboare cu doar 25% din capacitatea normală în anul viitor.

Pierderea anuală va fi prima din istoria de 25 de ani a EasyJet.

Deși compania aeriană a declarat într-o actualizare de tranzacționare că a luat măsuri dure pentru a reduce costurile, avertismentul subliniază provocările continue pentru industrie.

Sky News a raportat că EasyJet a semnalat guvernului că ar putea avea nevoie de mai mult sprijin financiar.

În declarația de tranzacționare nu a existat nicio referință cu privire la necesitatea ajutorului de stat. Cu toate acestea, directorul executiv, Johan Lundgren, a declarat: „Aviația continuă să se confrunte cu cea mai gravă amenințare din istoria sa și guvernul britanic trebuie urgent să adopte un pachet de măsuri personalizate pentru a se asigura că companiile aeriene sunt capabile să sprijine redresarea economică atunci când vine vorba”.

Easyjet își pune fața curajoasă, dar aceste cifre ilustrează cât de dură este viața în industria aviației în acest moment.

Speranțele unei recuperări rapide după blocare au fost distruse atunci când guvernul a introdus restricții de carantină la sosirile din străinătate.

În timpul vârfului de vară al pandemiei, compania aeriană a fost în continuare capabilă să opereze la o capacitate de 38% – dar așteptările sale pentru ultimele trei luni ale anului sunt în mod clar foarte limitate.

Easyjet și-a consolidat finanțele prin contractarea de împrumuturi, vânzarea și închirierea înapoi a unei părți din flota sa și încheierea de contracte de reducere a costurilor cu personalul său.

Dar încă pierde prin numerar și, deși spune că rezervările pentru vara viitoare sunt puternice, viitorul rămâne profund incert. Ca aproape orice alt transportator acum, navighează printr-un cer foarte furtunos.

Sursa: News24.ro.

Citește și