Sport

Echipa de fotbal CSM Lugoj a încheiat la egalitate meciul din ultima etapă de campionat. Vezi analiza sezonului competiţional

Echipa de fotbal CSM Lugoj a încheiat la egalitate meciul din ultima etapă de campionat. Vezi analiza sezonului competiţional

Autoliv

În ultima etapă a campionatului Ligii a III-a la fotbal, care a avut loc vineri, 27 mai, CSM Lugoj a încheiat la egalitate partida desfăşurată în deplasare la Cetate Deva, scor 2-2. Înainte de meciul dintre FC Hunedoara şi Minerul Motru care urmează să se desfăşoare sâmbătă, 28 mai, CSM Lugoj se află pe locul opt în clasament. În cazul unei victorii a Hunedoarei în faţa lanternei roşii, echipa lugojeană de fotbal va mai retrograda o poziţie în ierarhia finală.

Meciul dintre Cetate Deva şi CSM Lugoj a fost unul al extremelor, cu deschidere de scor încă din minutul 1 al partidei şi cu egalarea oapeţilor în ultimul minut de joc. Nici nu a fluierat bine arbitrul startul jocului că Lintaru de la Deva a prins pe picior greşit apărarea CSM-ului şi a deschis scorul. Egalarea lugojenilor a venit relativ repede, în minutul 12. Mânecan a fost autorul, cu un şut frumos de la 25 de metri care a lovit întâi bara şi apoi a intrat în poartă.

În minutul 76 gazdele au preluat din nou conducerea. În urma unei centrări înalte în careu de la 40 de metri, acelaşi Lintaru, jucător cu experienţă, care a evoluat mult timp în Liga a II-a, a reluat cu capul de la şase metri şi a reuşit dubla. Lugojenii au restabilit egalitatea şi totodată scorul final în minutul 90, după o centrare a lui Dobra de pe partea dreaptă pentru Miculescu, urcat în atac, care a aşezat mingea pentru lovitura de cap a lui Precupanu. Cel din urmă a reuşit să introducă balonul în poartă, în in ciuda faptului că a fost faultat.

Antrenorul Cosmin Petruescu a apreciat rezultatul drept satisfăcător, în condiţiile în care CSM-ul a întâlnit o echipă a Devei, care într-un clasament al returului,  s-ar fi situat pe primul loc în clasament şi care a învins liderul ASU Poli la el acasă.

“Dacă ţinem cont de faptul că practic am început meciul de la 0-1 şi că am egalat în minutul 90, putem spune că rezultatul este echitabil, dar dacă ne raportăm la claritatea ocaziilor de gol cred că am pierdut două puncte. Inclusiv la 2-2, în prelungirile partidei, am avut o ocazie mare de a înscrie, de singur cu portarul. Trebuie să recunoaştem că am întâlnit o echipă foarte bună. Într-un clasament al meciurilor din returul campionatului este formaţia de pe locul I, în condiţiile în care Deva este singura echipă din serie care a reuşit să câştige pe terenul liderului ASU Poli. Sunt mulţumit de joc şi de rezultat. Aveam nevoie de puţină şansă pentru a spera la mai mult, dar a fost al cincelea meci în decurs de 14 zile la Liga a III-a, în condiţiile în care am avut intercalate şi trei meciuri din Campionatul Judeţean. Lotul nostru este destul de restrâns numeric şi a trebuit să fim foarte atenţi cum gestionăm acest final de campionat, în ambele eşaloane în care evoluăm, atât în Liga a III-a, cât şi în Liga a V-a”, a afirmat Petruescu.

Nouă meciuri, un singur eşec

Ascensiunea echipei lugojene în ultima parte a campionatului este una lăudabilă. Fotbaliştii lugojeni nu s-au lăsat afectaţi nici de problemele financiare cu care se confruntă clubul, nici de programul încărcat pe care l-au avut, înregistrînd un singur eşec în nouă etape, la FC Hunedoara şi acela nemeritat, după cum spune tehnicianul echipei lugojene.

“Vreau să-i felicit pe băieţi pe parcursul pe care l-au avut în acest campionat, dar mai ales în ultimele nouă etape, când am pierdut doar un singur joc şi acela total nemeritat la Hunedoara. Din punct de vedere al punctelor, în turul campionatului am făcut 22, comparativ cu 19, câte am făcut în acest retur, dar trebuie să ţinem cont de mai mulţi factori. În retur am jucat în deplasare atât la Poli, campioana seriei, cât şi la următoarele două clasate, Ighiu şi Cugir. Din aceste jocuri am obţinut şase puncte. Per total, 12 puncte în campionat cu primele trei clasate, în condiţiile în care am pierdut un junior important pentru noi în această iarnă, mă refer la Velcotă, care a acuzat nişte probleme personale şi a hotărât împreună cu familia să se întoarcă la Timişoara. Iar pe parcursul returului alţi doi jucători importanţi pentru noi, în special în compartimentul ofensiv, Mario Porcescu şi Tică Stoichescu, din anumite motive au decis să abandoneze activitatea fotbalistică cel puţin pentru moment. Au mai apărut accidentări, suspendări, În situaţia în care ne-am bazat pe aceeaşi jucători atât la Liga a III-a, cât şi la Liga a V-a”, a continuat Cosmin Petruescu.

Condiţii de pregătire precare pentru startul returului

Începutul de retur nu a fost unul aşa cum fanii lugojeni ar fi aşteptat, din cauza unor probleme de organizare a jocului, cauzate de lipsa condiţiilor de pregătire.

“Spre deosebire de alte echipe, care au beneficiat de un teren mare sintetic, noi am avut perioade mari de timp în care nu ne-am putut antrena pe nici unul din cele două terenuri existente în momentul de faţă în Complexul Tineretului din Lugoj, din cauza condiţiilor meteo şi calităţii gazonului. Dar odată ce s-a încălzit vremea şi am reuşit să ne antrenăm pe teren de dimensiuni mari şi rezultatele au început să apară”, a completat antrenorul.

Promovarea juniorilor, obiectiv îndeplinit

Obiectivele echipei în această ediţie nu au fost unele de clasament, ci închegarea unui grup unit şi omogen şi promovarea juniorilor din propria pepinieră.

“Am format un grup în care criteriul de bază a fost caracterul şi latura umană. Nu a fost o perioadă uşoară, dar aceşti fotbalişti au demonstrat că au un caracter frumos şi au încercat să pună pe primul plan activitatea fotbalistică. Apoi am  format şi promovat jucători din propria pepinieră. Aici mă refer la Roşie, care alături de Miculescu este jucătorul cu cele mai multe minute jucate de la noi din echipă. L-am promovat pe Olariu, care a şi reuşit să înscrie de două ori, Pântea o dată, Bodochi, jucător care în ultima etapă a intrat pe parcurs şi este la al doilea meci la Liga a III-a”, a declarat Cosmin Petruescu.

Apoape toată echipa şi stafful tehnic sunt la final de contract

Toţi jucătorii, cu excepţia juniorilor promovaţi de la CSŞ Lugoj, inclusiv stafful tehnic sunt la final de contract cu CSM Lugoj în această vară. Cine va rămâne şi cine va părăsi echipa se va stabili după mijlocul lunii iunie, când se va încheia şi Campionatul Judeţean, a doua competiţie în care jucătorii şi antrenorii de la CSM sunt angrenaţi. Însă, până atunci, fotbaliştii lugojeni vor rămâne în pregătire.

“Mi-aş dori ca acest grup să rămână împreună, deşi majoritatea sunt la final de contract. Mulţi dintre ei au deja oferte din eşaloanele superioare, iar dacă se doreşte ca proiectul să meargă mai departe este foarte important să păstrăm grupul pe care l-am format în aceşti doi ani. Urmează să facem o şedinţă de analiză, să vedem plusuri şi minusuri şi dacă se doreşte ca acest proiect să meargă mai departe ar fi bine să învăţăm cu toţii din greşelile pe care le-am făcut. Dar mai avem un obectiv de realizat cu echipa a doua şi anume promovarea în Liga a IV-a. Deci întregul lot va mai rămâne în pregătire până la jumătatea lunii iunie”, a afirmat Cosmin Petruescu.

Tehnicianul a concluzionat că tot ce s-a realizat în ultimii doi ani la Lugoj s-a datorat muncii în echipă. S-a încercat o structură piramidală, în care în vârful piramidei să fie prima echipă, de Liga a III-a, apoi echipa a II-a şi la bază grupele de republicani A şi B şi întreg centrul de copii şi juniori de la CSŞ Lugoj.

CSM Lugoj: Rusu (Iordache, min. 46), Rotea, Vlădia, Miculescu, Roşie, Precupanu, Mânecan (Marta, min. 78), Dobricean, Poiană, Olariu (Bodochi, min. 72), Pleşcan (Dobra, min. 70).

 

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: