Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Sport

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Noua ediţie a Campionatului Ligii a III-a va debuta vineri, 2 august, de la ora 17 pentru echipa de fotbal CSM Lugoj. Jucătorii pregătiţi de Cosmin Petruescu vor întâlni în prima etapă, disputată pe teren propriu, formaţia Performanţa Ighiu, care în sezonul precedent a încheiat pe poziţia a doua şi care în acest an are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, fiind şi una dintre favoritele la accederea în eşalonul superior.

“Ne aşteaptă o partidă dificilă, dar am foarte mare încredere în potenţialul echipei noastre şi sunt convins că ne vom mobiliza cum trebuie pentru a obţine un rezultat bun”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul echipei CSM Lugoj.

Performanţa Ighiu, echipa foştilor jucători de la CSM, Vlădia şi Poiană

Performanţa Ighiu, adversara CSM-ului din prima etapă, este echipa la care s-au transferat în această vară doi jucători importanţi ai Lugojului în campionatul anterior. Este vorba despre Flavius Vlădia şi Cristian Poiană. Oferta financiară venită din partea Ighiului a fost de nerefuzat.

“Va fi o revedere plăcută în afara terenului, dar pe teren sunt convins că atât actualii jucători ai noştri, cât şi ei vor dori neapărat să câştige. Au fost doi jucători aflaţi la final de contract şi au plecat la Ighiu, în primul rând datorită salariilor atractive pe care le primesc acolo. Ei şi-au exprimat dorinţa de a continua alături de noi, însă oferta financiară a celor de la Ighiu, undeva aproape de trei ori mai mare decât cea de la Lugoj, i-a făcut să decidă în favoarea oaspeţilor din prima etapă”, a precizat Cosmin Petruescu.

Obiectiv- o clasare mai bună faţă de campionatul precedent

În această vară gruparea lugojeană de fotbal a suferit modificări importante în ceea ce priveşte componenţa lotului. Unii jucători au venit mai târziu, astfel că antrenorul Petruescu mai are de muncit la omogenizarea lotului. Cu o echipă întinerită, tehnicianul lugojean are ca obiectiv o clasare mai bună decât în campionatul anterior, când CSM Lugoj a încheiat pe locul al nouălea.

 “Odată cu transferurile pe care le-am făcut am şi întinerit lotul, comparativ cu ediţia anterioară, asta în condiţiile în care şi anul trecut am avut o echipă foarte tânără. Capitolul la care mai avem de lucrat este omogenitatea, dar nu se poate realiza de pe o zi pe alta. Echipa are potenţial şi nu-mi doresc decât puţină înţelegere şi răbdare cu aceşti jucători, cu care sunt convins că vom avea rezultate. Mi-am propus să tratăm cu maximă seriozitate fiecare joc în parte, să încercăm să scoatem maximul din fiecare partidă, iar la sfârşit când vom trage line să fim pe o clasare superioară ediţiei anterioare de campionat, în condiţiile în care seria din acest an este mult mai grea şi mai echilibrată decât a fost în sezoanele anterioare. Spun asta prin prisma faptului că au dispărut de la noi din serie, dintr-un motiv sau altul, echipele clasate după locul 9. În schimb au venit nişte echipe mult mai bine cotate. Faţă de anul trecut, nu mai se regăsesc în Liga a III-a Craiova II, Filiaşi, Motru, Ineu. În schimb au apărut echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Reşiţa, Ripensia sau Alba Iulia. Favorite la promovare din punctul meu de vedere în acest campionat vor fi Ighiul, Sebişul, Reşiţa, Ripensia şi Deva. Toate aceste echipe le vom întâlni în primele şase etape. Din acest punct de vedere putem spune că suntem dezavantajaţi de program. Dar sunt optimist şi încrezător”, a afirmat Cosmin Petrescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

stoichescu

Campionatul Naţional de Motocros s-a încheiat. Şase clasări pe podium pentru Moto Extrem Lugoj

Alina Damian27 octombrie 2016
ivan-guidea

Ivan Guidea de la CSM Lugoj se pregăteşte în Rusia pentru Cupa Naţiunilor la lupte libere

Alina Damian27 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj vor primele puncte în acest sezon, într-un meci pe care îl vor disputa pe teren propriu

Alina Damian27 octombrie 2016
foto-4

Foto! Unsprezece sportivi de la Maraton ’93 Lugoj, pe podium la Cupa Ana Lugojana

Alina Damian25 octombrie 2016
volei-1

FOTO! Echipa de volei CSM Lugoj a obţinut primele puncte în acest campionat contra celor de la Unic Piatra Neamţ

Alina Damian24 octombrie 2016
fotbal-6

Foto! Fotbaliştii de la CSM au obţinut un rezultat de egalitate, care duce Lugojul la trei puncte de primul loc

Alina Damian22 octombrie 2016
bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016