Autoliv Lugoj

Sport

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Noua ediţie a Campionatului Ligii a III-a va debuta vineri, 2 august, de la ora 17 pentru echipa de fotbal CSM Lugoj. Jucătorii pregătiţi de Cosmin Petruescu vor întâlni în prima etapă, disputată pe teren propriu, formaţia Performanţa Ighiu, care în sezonul precedent a încheiat pe poziţia a doua şi care în acest an are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, fiind şi una dintre favoritele la accederea în eşalonul superior.

“Ne aşteaptă o partidă dificilă, dar am foarte mare încredere în potenţialul echipei noastre şi sunt convins că ne vom mobiliza cum trebuie pentru a obţine un rezultat bun”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul echipei CSM Lugoj.

Performanţa Ighiu, echipa foştilor jucători de la CSM, Vlădia şi Poiană

Performanţa Ighiu, adversara CSM-ului din prima etapă, este echipa la care s-au transferat în această vară doi jucători importanţi ai Lugojului în campionatul anterior. Este vorba despre Flavius Vlădia şi Cristian Poiană. Oferta financiară venită din partea Ighiului a fost de nerefuzat.

“Va fi o revedere plăcută în afara terenului, dar pe teren sunt convins că atât actualii jucători ai noştri, cât şi ei vor dori neapărat să câştige. Au fost doi jucători aflaţi la final de contract şi au plecat la Ighiu, în primul rând datorită salariilor atractive pe care le primesc acolo. Ei şi-au exprimat dorinţa de a continua alături de noi, însă oferta financiară a celor de la Ighiu, undeva aproape de trei ori mai mare decât cea de la Lugoj, i-a făcut să decidă în favoarea oaspeţilor din prima etapă”, a precizat Cosmin Petruescu.

Obiectiv- o clasare mai bună faţă de campionatul precedent

În această vară gruparea lugojeană de fotbal a suferit modificări importante în ceea ce priveşte componenţa lotului. Unii jucători au venit mai târziu, astfel că antrenorul Petruescu mai are de muncit la omogenizarea lotului. Cu o echipă întinerită, tehnicianul lugojean are ca obiectiv o clasare mai bună decât în campionatul anterior, când CSM Lugoj a încheiat pe locul al nouălea.

 “Odată cu transferurile pe care le-am făcut am şi întinerit lotul, comparativ cu ediţia anterioară, asta în condiţiile în care şi anul trecut am avut o echipă foarte tânără. Capitolul la care mai avem de lucrat este omogenitatea, dar nu se poate realiza de pe o zi pe alta. Echipa are potenţial şi nu-mi doresc decât puţină înţelegere şi răbdare cu aceşti jucători, cu care sunt convins că vom avea rezultate. Mi-am propus să tratăm cu maximă seriozitate fiecare joc în parte, să încercăm să scoatem maximul din fiecare partidă, iar la sfârşit când vom trage line să fim pe o clasare superioară ediţiei anterioare de campionat, în condiţiile în care seria din acest an este mult mai grea şi mai echilibrată decât a fost în sezoanele anterioare. Spun asta prin prisma faptului că au dispărut de la noi din serie, dintr-un motiv sau altul, echipele clasate după locul 9. În schimb au venit nişte echipe mult mai bine cotate. Faţă de anul trecut, nu mai se regăsesc în Liga a III-a Craiova II, Filiaşi, Motru, Ineu. În schimb au apărut echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Reşiţa, Ripensia sau Alba Iulia. Favorite la promovare din punctul meu de vedere în acest campionat vor fi Ighiul, Sebişul, Reşiţa, Ripensia şi Deva. Toate aceste echipe le vom întâlni în primele şase etape. Din acest punct de vedere putem spune că suntem dezavantajaţi de program. Dar sunt optimist şi încrezător”, a afirmat Cosmin Petrescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: