Sport

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Cetateanul Lugoj

Noua ediţie a Campionatului Ligii a III-a va debuta vineri, 2 august, de la ora 17 pentru echipa de fotbal CSM Lugoj. Jucătorii pregătiţi de Cosmin Petruescu vor întâlni în prima etapă, disputată pe teren propriu, formaţia Performanţa Ighiu, care în sezonul precedent a încheiat pe poziţia a doua şi care în acest an are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, fiind şi una dintre favoritele la accederea în eşalonul superior.

“Ne aşteaptă o partidă dificilă, dar am foarte mare încredere în potenţialul echipei noastre şi sunt convins că ne vom mobiliza cum trebuie pentru a obţine un rezultat bun”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul echipei CSM Lugoj.

Performanţa Ighiu, echipa foştilor jucători de la CSM, Vlădia şi Poiană

Performanţa Ighiu, adversara CSM-ului din prima etapă, este echipa la care s-au transferat în această vară doi jucători importanţi ai Lugojului în campionatul anterior. Este vorba despre Flavius Vlădia şi Cristian Poiană. Oferta financiară venită din partea Ighiului a fost de nerefuzat.

“Va fi o revedere plăcută în afara terenului, dar pe teren sunt convins că atât actualii jucători ai noştri, cât şi ei vor dori neapărat să câştige. Au fost doi jucători aflaţi la final de contract şi au plecat la Ighiu, în primul rând datorită salariilor atractive pe care le primesc acolo. Ei şi-au exprimat dorinţa de a continua alături de noi, însă oferta financiară a celor de la Ighiu, undeva aproape de trei ori mai mare decât cea de la Lugoj, i-a făcut să decidă în favoarea oaspeţilor din prima etapă”, a precizat Cosmin Petruescu.

Obiectiv- o clasare mai bună faţă de campionatul precedent

În această vară gruparea lugojeană de fotbal a suferit modificări importante în ceea ce priveşte componenţa lotului. Unii jucători au venit mai târziu, astfel că antrenorul Petruescu mai are de muncit la omogenizarea lotului. Cu o echipă întinerită, tehnicianul lugojean are ca obiectiv o clasare mai bună decât în campionatul anterior, când CSM Lugoj a încheiat pe locul al nouălea.

 “Odată cu transferurile pe care le-am făcut am şi întinerit lotul, comparativ cu ediţia anterioară, asta în condiţiile în care şi anul trecut am avut o echipă foarte tânără. Capitolul la care mai avem de lucrat este omogenitatea, dar nu se poate realiza de pe o zi pe alta. Echipa are potenţial şi nu-mi doresc decât puţină înţelegere şi răbdare cu aceşti jucători, cu care sunt convins că vom avea rezultate. Mi-am propus să tratăm cu maximă seriozitate fiecare joc în parte, să încercăm să scoatem maximul din fiecare partidă, iar la sfârşit când vom trage line să fim pe o clasare superioară ediţiei anterioare de campionat, în condiţiile în care seria din acest an este mult mai grea şi mai echilibrată decât a fost în sezoanele anterioare. Spun asta prin prisma faptului că au dispărut de la noi din serie, dintr-un motiv sau altul, echipele clasate după locul 9. În schimb au venit nişte echipe mult mai bine cotate. Faţă de anul trecut, nu mai se regăsesc în Liga a III-a Craiova II, Filiaşi, Motru, Ineu. În schimb au apărut echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Reşiţa, Ripensia sau Alba Iulia. Favorite la promovare din punctul meu de vedere în acest campionat vor fi Ighiul, Sebişul, Reşiţa, Ripensia şi Deva. Toate aceste echipe le vom întâlni în primele şase etape. Din acest punct de vedere putem spune că suntem dezavantajaţi de program. Dar sunt optimist şi încrezător”, a afirmat Cosmin Petrescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: