Sport

Echipele de lupte greco romane şi libere ale Lugojului sunt campioane ale României matematic, după etapa de la Timişoara

Echipele de lupte greco romane şi libere ale Lugojului sunt campioane ale României matematic, după etapa de la Timişoara

Autoliv

Sala de lupte de pe Calea Torontalului din Timişoara a găzduit în perioada 22-23 iulie cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional pe echipe la lupte libere şi greco romane. Vineri, 22 iulie de la orele 18 a avut loc cântarul oficial, iar sâmbătă de la 9 s-au desfăşurat competiţiile propriu-zise. După această rundă cele două echipe ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj sunt matematic campioane ale României, chiar înainte de ultima etapă care va avea loc la Lugoj, în 27 august.

Echipa de lupte greco romane, antrenată de Robert Papp, şi-a adjudecat cel de-al doilea titlu naţional, în urma unor meciuri echilibrate contra rivalei Heracle Timişoara. Lugojenii au avut câştig de cauză, impunându-se cu 5-2 în faţa Timişoarei. În meciurile cu Slatina victoria a fost mai categorică, luptătorii câştigând cu 6-1.

Contra Timişoarei, acolo unde s-au dat cele mai importante lupte, la prima categorie, 59 kg, Laurenţiu Macarei a câştigat prin superioritate tehnică. În acelaşi mod s-au impus şi Virgil Munteanu la 66 kg şi Mihai Mihuţ la 71 kg. La 75 kg Tomi Hinoveanu a pierdut cu 5-3. Ionuţ Caras a pierdut prin superioritate la 80 kg, iar la 85 kg Tamas Atilla a învins prin superioritate tehnică, la fel ca Tiberiu Barbazan la 130 kg.

Pe lângă aceşti sportivi lugojeni, care au intrat pe saltea, în meciul cu Slatina Robert Papp l-a intrdus şi pe Alexandru Zgriba, rezerva de la 130 kg.

“Noi ne-am făcut treba… Dorim ca şi clubul să fie fair play până la sfârşitul anului faţă de noi

În urma celei de-a doua etape, clasamentul de la lupte greco-romane a fost acelaşi ca în prima rundă, desfăşurată la Odorheiu Secuiesc. Pe primul loc s-a aflat CSM Lugoj, urmată de Heracle Timişoara şi CSM Slatina.

“Am ieşit matematic campioni, ultima etapă de la Lugoj va conta doar pentru palmares. În evoluţia luptătorilor pe care îi pregătesc s-au văzut schimbări în bine faţa de etapa precedentă. Cred că au fost motivaţi şi de faptul că le-au intrat indemnizaţiile pe două luni. Aşteptăm ca marţi să intre banii pentru încă o lună. Sperăm ca să nu mai avem restanţe financiare pentru că noi ne-am făcut treaba, am ieşit campioni şi dorim ca şi clubul să fie fair play până la sfârşitul anului”, a declarat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

Echipa de lupte libere, la cel de-al nouălea titlu de campioană

Echipa de lupte libere a CSM Lugoj a reuşit o performanţă istorică pentru sportul lugojean, adjudecându-şi matematic cel de-al nouălea titlu de campioană. Meciurile contra eternei rivale CSM Timişoara au fost palpitante şi spectaculoase, lugojenii impunându-se cu 4-3. Contra echipei FASOK Odorheiul Secuiesc victoria a fost şi mai categorică, lugojenii câştigând cu 7-1. Şi-au spus cuvântul şi indisponibilităţile din cadrul echipei, Ştefan Gheorghiţă şi Rareş Chintuan fiind accidentaţi, iar Ivan Guidea, la pregătire în Rusia pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ierarhia celei de-a doua etape a fost următoarea: CSM Lugoj pe primul loc, urmată de CSM Timişoara şi FASOK Odorheiu Secuiesc.

“Sper că lugojenii se vor bucura pentru cel de-al nouălea titlu de campioană, adus de echipa de lupte libere şi imi doresc ca această frumoasă echipă să-şi continue parcursul bun. Să nu uităm că avem în palmares şi două medalii de bronz la Cupa Campionilor Europeni. Mă bucur că au fost foarte mulţi lugojeni la Timişoara să susţină echipa şi le mulţumesc foarte mult pentru sprijinul acordat prin prezenţa lor la această competiţie. Se auzeau în sală încurajări şi altfel s-au mobilizat sportivii”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipe de lupte libere a CSM Lugoj.

În meciurile cele mai disputate, contra Timişoarei, în cadrul categoriei 57 kg, Andrei Dukov s-a luptat peste aşteptări şi a câştigat la superioritate tehnică, cu 10-0, când în meciul precedent, a dispus de acelaşi adversar la doar un punct diferenţă.

“Categoria 61 kg am avut-o restanţă. Guidea fiind plecat pentru pregătirea la Jocurile Olimpice, s-a făcut o modificare în regulament, care îi dă dreptul ca meciul pe care l-a avut la Timişoara să-l dispute în ultima etapă”, a completat antrenorul

La 65 kg George Bucur a câştigat tot prin superioritate tehnică. La fel şi Ionuţ Moise la categoria 70 kg. Unul dintre cele mai interesante meciuri s-a disputat la categoria 74 kg, unde Marius Atofani s-a luptat fantastic şi a câştigat la superioritate fără punct tehnic din partea adversarului.  La 84 kg Sebastian Uţă a pierdut cu 3-1. La 97 kg Ştefan Gheorghiţă nu s-a luptat, fiind accidentat, iar la 125 kg, Rareş Chintuan, celălalt luptător indisponibil din echipă din cauza stării de sănătate, a fost înlocuit de către Cristian Ţepeneag, care a fost învins prin superioritate tehnică.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: