Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale CSM Lugoj, din nou campioane naţionale

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale CSM Lugoj, din nou campioane naţionale

Cetateanul Lugoj

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal au câştigat noi titluri de campioane naţionale, în ultima etapă din Superligă desfăşurată, vineri, 26 august la Lugoj.

Pentru echipa de lupte libere acesta este al nouălea trofeu naţional. Luptătorii antrenaţi de Emil Vanea s-au impus cu 5-3 în faţa celor de la CSM Timişoara şi cu 6-2 în faţa celor de la CS FASOK Odorheiu Secuiesc, iar pe podium, s-au clasat în ordine, CSM Lugoj, CSM Timişoara şi FASOK Odorheiu Secuiesc.

La performanţa CSM-ului în acest an au contribuit următorii luptători: 57 kg- Andrei Dukov, 61 Kg- David Dobre şi Ivan Guidea, 65 kg- Alexandru Rusteac şi George Bucur, 70 Kg- Ionuţ Moise, 74 kg Marius Atofani, 86 kg- Sebastian Uţă, 97 kg- Ştefan Gheorghiţă, 120 kg- Rareş Chintuan şi Cristian Ţepeneag.

În etapa de la Lugoj Ştefan Gheorghiţă nu a putut lupta fiind accidentat. Andrei Dokov a concurat forţat, după o lună de zile de la operaţia de menisc. George Bucur a avut probleme la coaste şi a fost indisponibil. De asemnea, Ivan Guidea nu a putut participa la ultima etapă, întrucât abia deseară va ajunge din Brazilia, unde a participat la Jocurile Olimpice şi a obţinut locul al optulea.

“În ceea ce priveşte componenţa echipei, am avut ceva emoţii, deoarece anul acesta, ca niciodată, am avut ceva sportivi accidentaţi. Ştefan Gheorghiţă, după  turneele de calificare a fost operat la genunchi, apoi Dukov a fost operat de menisc şi Ivan Guidea, care abia deseară va ajunge de la jocurile Olimpice. Componenţa echiei a fost subţirică, dar şi-au făcut datoria ceilalţi, mai tineri. Meritul este al lor, în primul rând pentru al nouălea titlu, dintre care opt sunt consecutive. Sperăm ca la anul să aducem al zecelea titlu, un obiectiv realizabil după parerea mea”, a declarat Emil Vanea, antrenorul ecipei de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Componenţii echipei de greco-romane a CSM Lugoj au îmbrăcat vineri pentru a doua oară consecutiv tricourile de campioni ai României. Luptătorii antrenaţi de Robert Papp s-au impus cu 7-1 în faţa celor de la Rimişoara şi cu 8-0 pe cei de la Slatina. La final, pe primul loc s-a clasat CSM Lugoj fiind urmată de Heracle Timişoara şi CSM Slatina.

Performanţa remarcabilă pentru luptele lugojene a fost obţinută la greco-romane de următorii sportivi: 59 kg- Laurenţiu Macarei, 66 kg- Virgil Munteanu, 71 kg- Mihai Mihuţ, 75 kg- Georgian Carpen şi Vasile Bot, 80 kg- Tomi Hinoveanu, 96 kg- Tamas Atilla şi Dorin Pârvan, 98 kg- Robert Papp, 130 kg- Tiberiu Barbazan.

“Pot să spun că anul acesta echipa a fost mai închegată decât în anul precedent. În etapa de la Lugoj ne-am impus mai uşor, însă în precedentele două scorurile au fost mult mai strânse. Sperăm ca pentru anul viitor să facem o echipă cel puţin la fel de bună.  Cred că cele două titluri câştigate reprezintă o performanţă foarte bună, ţinând cont că ne-am înfiinţat anul trecut. Noi avem contract pe un an cu luptătorii, iar în ianuarie anul viitor sperăm să putem păstra sportivii pe care îi avem în lot”, a declarat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM-ului.

“Echipele au fost bine articulate, atât cea de lupte libere, cât şi cea de greco-romane, cu micile probleme apărute pe parcurs în ceea ce priveşte obligaţiile financiare faţă de sportivi. Luptătorii au dovedit caracter, au apărat culorile clubului, au fost fairplay faţă de noi şi sperăm să fie şi în continuare şi ne dorim să mai luăm titluri de campioni, fie individuale, fie pe echipe”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. raul

  26 august 2016 at 17:06

  Un mare merit la greco ii apartine lui Petrica Balint. Baieti, sa nu uitati cine v-a sprijinit si cui sa ii multumiti !

 2. Francisc Boldea primarul Lugojului

  26 august 2016 at 23:03

  Este o zi deosebita pentru cei care iubesc Lugojul si traditia luptelor libere si clasice[greco-romane]prin TITLUL DE CAMPIONI AI ROMANIEI si o zi dezastruoasa pentru cei care urasc Lugojul si perfomantele din ultima perioada.Felicitari sportivilor,antrenorilor si conducatorilor de la CSM Lugoj pentru aceste rezultate deosebite cu finantare doar de la Primarie si Cons. local.

  • I. Robert

   27 august 2016 at 9:40

   La pasajul de pe Buziasului sa spart iar teava, știai? Și Meridianul ar trebui sprijinit cumva să-și facă treaba bine ca sa primească și el aprecierile noastre! Felicitări campionilor!

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017

Echipa de volei nu a făcut niciun transfer în pauza competiţională. “Încercăm să ne menţinem în zona mediană a clasamentului”

Alina Damian4 ianuarie 2017

Clubul Sportiv Municipal Lugoj a intrat în noul an cu datorii de 250 de mii de lei către sportivi, furnizori şi bugetul de stat

Alina Damian4 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: