Autoliv Lugoj

Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale CSM Lugoj, din nou campioane naţionale

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale CSM Lugoj, din nou campioane naţionale

Business Strategist

Echipele de lupte libere şi greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal au câştigat noi titluri de campioane naţionale, în ultima etapă din Superligă desfăşurată, vineri, 26 august la Lugoj.

Pentru echipa de lupte libere acesta este al nouălea trofeu naţional. Luptătorii antrenaţi de Emil Vanea s-au impus cu 5-3 în faţa celor de la CSM Timişoara şi cu 6-2 în faţa celor de la CS FASOK Odorheiu Secuiesc, iar pe podium, s-au clasat în ordine, CSM Lugoj, CSM Timişoara şi FASOK Odorheiu Secuiesc.

La performanţa CSM-ului în acest an au contribuit următorii luptători: 57 kg- Andrei Dukov, 61 Kg- David Dobre şi Ivan Guidea, 65 kg- Alexandru Rusteac şi George Bucur, 70 Kg- Ionuţ Moise, 74 kg Marius Atofani, 86 kg- Sebastian Uţă, 97 kg- Ştefan Gheorghiţă, 120 kg- Rareş Chintuan şi Cristian Ţepeneag.

În etapa de la Lugoj Ştefan Gheorghiţă nu a putut lupta fiind accidentat. Andrei Dokov a concurat forţat, după o lună de zile de la operaţia de menisc. George Bucur a avut probleme la coaste şi a fost indisponibil. De asemnea, Ivan Guidea nu a putut participa la ultima etapă, întrucât abia deseară va ajunge din Brazilia, unde a participat la Jocurile Olimpice şi a obţinut locul al optulea.

“În ceea ce priveşte componenţa echipei, am avut ceva emoţii, deoarece anul acesta, ca niciodată, am avut ceva sportivi accidentaţi. Ştefan Gheorghiţă, după  turneele de calificare a fost operat la genunchi, apoi Dukov a fost operat de menisc şi Ivan Guidea, care abia deseară va ajunge de la jocurile Olimpice. Componenţa echiei a fost subţirică, dar şi-au făcut datoria ceilalţi, mai tineri. Meritul este al lor, în primul rând pentru al nouălea titlu, dintre care opt sunt consecutive. Sperăm ca la anul să aducem al zecelea titlu, un obiectiv realizabil după parerea mea”, a declarat Emil Vanea, antrenorul ecipei de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Componenţii echipei de greco-romane a CSM Lugoj au îmbrăcat vineri pentru a doua oară consecutiv tricourile de campioni ai României. Luptătorii antrenaţi de Robert Papp s-au impus cu 7-1 în faţa celor de la Rimişoara şi cu 8-0 pe cei de la Slatina. La final, pe primul loc s-a clasat CSM Lugoj fiind urmată de Heracle Timişoara şi CSM Slatina.

Performanţa remarcabilă pentru luptele lugojene a fost obţinută la greco-romane de următorii sportivi: 59 kg- Laurenţiu Macarei, 66 kg- Virgil Munteanu, 71 kg- Mihai Mihuţ, 75 kg- Georgian Carpen şi Vasile Bot, 80 kg- Tomi Hinoveanu, 96 kg- Tamas Atilla şi Dorin Pârvan, 98 kg- Robert Papp, 130 kg- Tiberiu Barbazan.

“Pot să spun că anul acesta echipa a fost mai închegată decât în anul precedent. În etapa de la Lugoj ne-am impus mai uşor, însă în precedentele două scorurile au fost mult mai strânse. Sperăm ca pentru anul viitor să facem o echipă cel puţin la fel de bună.  Cred că cele două titluri câştigate reprezintă o performanţă foarte bună, ţinând cont că ne-am înfiinţat anul trecut. Noi avem contract pe un an cu luptătorii, iar în ianuarie anul viitor sperăm să putem păstra sportivii pe care îi avem în lot”, a declarat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM-ului.

“Echipele au fost bine articulate, atât cea de lupte libere, cât şi cea de greco-romane, cu micile probleme apărute pe parcurs în ceea ce priveşte obligaţiile financiare faţă de sportivi. Luptătorii au dovedit caracter, au apărat culorile clubului, au fost fairplay faţă de noi şi sperăm să fie şi în continuare şi ne dorim să mai luăm titluri de campioni, fie individuale, fie pe echipe”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. raul

  26 august 2016 at 17:06

  Un mare merit la greco ii apartine lui Petrica Balint. Baieti, sa nu uitati cine v-a sprijinit si cui sa ii multumiti !

 2. Francisc Boldea primarul Lugojului

  26 august 2016 at 23:03

  Este o zi deosebita pentru cei care iubesc Lugojul si traditia luptelor libere si clasice[greco-romane]prin TITLUL DE CAMPIONI AI ROMANIEI si o zi dezastruoasa pentru cei care urasc Lugojul si perfomantele din ultima perioada.Felicitari sportivilor,antrenorilor si conducatorilor de la CSM Lugoj pentru aceste rezultate deosebite cu finantare doar de la Primarie si Cons. local.

  • I. Robert

   27 august 2016 at 9:40

   La pasajul de pe Buziasului sa spart iar teava, știai? Și Meridianul ar trebui sprijinit cumva să-și facă treaba bine ca sa primească și el aprecierile noastre! Felicitări campionilor!

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: