Autoliv Lugoj

Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Business Strategist

Echipele de lupte libere şi lupte greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj şi-au încheiat vineri, 1 iulie, evoluţia la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. Ambele formaţii lugojene au reuşit să se impună şi au luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului national pe echipe, având în vedere că în acest an se vor disputa trei etape. Pe lângă cea inaugurală, vor mai avea loc etape la Timişoara, în 22 iulie şi la Lugoj, la finalul lunii august.

La lupte libere, echipa lugojeană, antrenată de Emil Vanea, s-a clasat pe primul loc, cu două puncte, fiind urmată de CSM Timişoara, eterna rivală a lugojenilor cu un punct. Pe poziţia a treia s-au situat gazdele de la Odorheiul Secuiesc, care nu au avut niciun punct.

Din gruparea învingătoare au făcut parte: Andrei Dukov (57 kg), David Dobre (61 kg), George Bucur (57 kg), Alexandru Rusteac (rezervă 57 kg), Ionuţ Moise (71 kg), Atofani Marius (74 kg), Sebastian Uţă (86 kg), Valentin Cimponeriu (96 kg), Rareş Chintuan (125 kg).  Ivan Guidea şi Ştefan Gheorghiţă nu au putut fi prezenţi la prima etapă de la Odorheiu Secuiesc. Primul se află în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice, iar Gheorghiţă a suferit o accidentare.

“ Băieţii au avut o evoluţie foarte bună. Conform tragerii la sorţi, prima dată am evoluat contra echipei gazdă şi am câştigat cu 7-1. Însă ei au o echipă tânără. Apoi am luptat contra eternei rivale de la Timişoara. Le-am administrat un 6- 2. Din opt categorii am pierdut doar două. Diferenţa de scor pare mare, însă la unele categorii am câştigat la doar un punct diferenţă. La 86 kg chiar am pierdut la un punct. În componenţa ambelor echipe există sportivi valoroşi. La CSM Lugoj, de exemplu, avem şase campioni naţionali actuali”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

În timpul etapei de la Odorheiu Secuiesc, David Dobre (61 kg), înlocuitorul lui Ivan Guidea, s-a accidentat. Acesta şi-a spart arcada trei centimetri, conform spuselor antrenorului lugojean.

La lupte greco-romane, situaţia a fost asemănătoare. Sportivii legitimaţi la CSM Lugoj pregătiţi de Robert Papp au încheiat runda pe primul loc, cu două puncte, fiind urmaţi de CSM Timişoara cu un punct. Pe poziţia a treia s-a situat echipa din Slatina, care nu a reuşit să acumuleze niciun punct.

Echipa câştigătoare de lupte greco-romane a Lugojului i-a avut în componenţă pe următorii sportivi: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atilla (84 kg), Dorin Pârvan (85 kg), Tiberiu Barbazan (130 kg), Laurenţiu Macarei (61 kg).

“I-am convins cu greu pe sportivi să se lupte. Băieţii şi-au făcut datoria şi au arătat că au caracter în ciuda faptului că am fost amânaţi de la o luna la alta cu achitarea indemnizaţiilor şi până la ora meciurilor nu ne-a intrat niciun ban. Sportivii au luptat bine, însă se vedea pe ei că sunt nemotivaţi”, a afirmat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: