Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Autoliv

Echipele de lupte libere şi lupte greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj şi-au încheiat vineri, 1 iulie, evoluţia la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. Ambele formaţii lugojene au reuşit să se impună şi au luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului national pe echipe, având în vedere că în acest an se vor disputa trei etape. Pe lângă cea inaugurală, vor mai avea loc etape la Timişoara, în 22 iulie şi la Lugoj, la finalul lunii august.

La lupte libere, echipa lugojeană, antrenată de Emil Vanea, s-a clasat pe primul loc, cu două puncte, fiind urmată de CSM Timişoara, eterna rivală a lugojenilor cu un punct. Pe poziţia a treia s-au situat gazdele de la Odorheiul Secuiesc, care nu au avut niciun punct.

Din gruparea învingătoare au făcut parte: Andrei Dukov (57 kg), David Dobre (61 kg), George Bucur (57 kg), Alexandru Rusteac (rezervă 57 kg), Ionuţ Moise (71 kg), Atofani Marius (74 kg), Sebastian Uţă (86 kg), Valentin Cimponeriu (96 kg), Rareş Chintuan (125 kg).  Ivan Guidea şi Ştefan Gheorghiţă nu au putut fi prezenţi la prima etapă de la Odorheiu Secuiesc. Primul se află în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice, iar Gheorghiţă a suferit o accidentare.

“ Băieţii au avut o evoluţie foarte bună. Conform tragerii la sorţi, prima dată am evoluat contra echipei gazdă şi am câştigat cu 7-1. Însă ei au o echipă tânără. Apoi am luptat contra eternei rivale de la Timişoara. Le-am administrat un 6- 2. Din opt categorii am pierdut doar două. Diferenţa de scor pare mare, însă la unele categorii am câştigat la doar un punct diferenţă. La 86 kg chiar am pierdut la un punct. În componenţa ambelor echipe există sportivi valoroşi. La CSM Lugoj, de exemplu, avem şase campioni naţionali actuali”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

În timpul etapei de la Odorheiu Secuiesc, David Dobre (61 kg), înlocuitorul lui Ivan Guidea, s-a accidentat. Acesta şi-a spart arcada trei centimetri, conform spuselor antrenorului lugojean.

La lupte greco-romane, situaţia a fost asemănătoare. Sportivii legitimaţi la CSM Lugoj pregătiţi de Robert Papp au încheiat runda pe primul loc, cu două puncte, fiind urmaţi de CSM Timişoara cu un punct. Pe poziţia a treia s-a situat echipa din Slatina, care nu a reuşit să acumuleze niciun punct.

Echipa câştigătoare de lupte greco-romane a Lugojului i-a avut în componenţă pe următorii sportivi: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atilla (84 kg), Dorin Pârvan (85 kg), Tiberiu Barbazan (130 kg), Laurenţiu Macarei (61 kg).

“I-am convins cu greu pe sportivi să se lupte. Băieţii şi-au făcut datoria şi au arătat că au caracter în ciuda faptului că am fost amânaţi de la o luna la alta cu achitarea indemnizaţiilor şi până la ora meciurilor nu ne-a intrat niciun ban. Sportivii au luptat bine, însă se vedea pe ei că sunt nemotivaţi”, a afirmat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: