Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Cetateanul Lugoj

Echipele de lupte libere şi lupte greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj şi-au încheiat vineri, 1 iulie, evoluţia la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. Ambele formaţii lugojene au reuşit să se impună şi au luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului national pe echipe, având în vedere că în acest an se vor disputa trei etape. Pe lângă cea inaugurală, vor mai avea loc etape la Timişoara, în 22 iulie şi la Lugoj, la finalul lunii august.

La lupte libere, echipa lugojeană, antrenată de Emil Vanea, s-a clasat pe primul loc, cu două puncte, fiind urmată de CSM Timişoara, eterna rivală a lugojenilor cu un punct. Pe poziţia a treia s-au situat gazdele de la Odorheiul Secuiesc, care nu au avut niciun punct.

Din gruparea învingătoare au făcut parte: Andrei Dukov (57 kg), David Dobre (61 kg), George Bucur (57 kg), Alexandru Rusteac (rezervă 57 kg), Ionuţ Moise (71 kg), Atofani Marius (74 kg), Sebastian Uţă (86 kg), Valentin Cimponeriu (96 kg), Rareş Chintuan (125 kg).  Ivan Guidea şi Ştefan Gheorghiţă nu au putut fi prezenţi la prima etapă de la Odorheiu Secuiesc. Primul se află în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice, iar Gheorghiţă a suferit o accidentare.

“ Băieţii au avut o evoluţie foarte bună. Conform tragerii la sorţi, prima dată am evoluat contra echipei gazdă şi am câştigat cu 7-1. Însă ei au o echipă tânără. Apoi am luptat contra eternei rivale de la Timişoara. Le-am administrat un 6- 2. Din opt categorii am pierdut doar două. Diferenţa de scor pare mare, însă la unele categorii am câştigat la doar un punct diferenţă. La 86 kg chiar am pierdut la un punct. În componenţa ambelor echipe există sportivi valoroşi. La CSM Lugoj, de exemplu, avem şase campioni naţionali actuali”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

În timpul etapei de la Odorheiu Secuiesc, David Dobre (61 kg), înlocuitorul lui Ivan Guidea, s-a accidentat. Acesta şi-a spart arcada trei centimetri, conform spuselor antrenorului lugojean.

La lupte greco-romane, situaţia a fost asemănătoare. Sportivii legitimaţi la CSM Lugoj pregătiţi de Robert Papp au încheiat runda pe primul loc, cu două puncte, fiind urmaţi de CSM Timişoara cu un punct. Pe poziţia a treia s-a situat echipa din Slatina, care nu a reuşit să acumuleze niciun punct.

Echipa câştigătoare de lupte greco-romane a Lugojului i-a avut în componenţă pe următorii sportivi: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atilla (84 kg), Dorin Pârvan (85 kg), Tiberiu Barbazan (130 kg), Laurenţiu Macarei (61 kg).

“I-am convins cu greu pe sportivi să se lupte. Băieţii şi-au făcut datoria şi au arătat că au caracter în ciuda faptului că am fost amânaţi de la o luna la alta cu achitarea indemnizaţiilor şi până la ora meciurilor nu ne-a intrat niciun ban. Sportivii au luptat bine, însă se vedea pe ei că sunt nemotivaţi”, a afirmat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: