Cetateanul Lugoj

Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Cetateanul Lugoj

Echipele de lupte libere şi lupte greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj şi-au încheiat vineri, 1 iulie, evoluţia la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. Ambele formaţii lugojene au reuşit să se impună şi au luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului national pe echipe, având în vedere că în acest an se vor disputa trei etape. Pe lângă cea inaugurală, vor mai avea loc etape la Timişoara, în 22 iulie şi la Lugoj, la finalul lunii august.

La lupte libere, echipa lugojeană, antrenată de Emil Vanea, s-a clasat pe primul loc, cu două puncte, fiind urmată de CSM Timişoara, eterna rivală a lugojenilor cu un punct. Pe poziţia a treia s-au situat gazdele de la Odorheiul Secuiesc, care nu au avut niciun punct.

Din gruparea învingătoare au făcut parte: Andrei Dukov (57 kg), David Dobre (61 kg), George Bucur (57 kg), Alexandru Rusteac (rezervă 57 kg), Ionuţ Moise (71 kg), Atofani Marius (74 kg), Sebastian Uţă (86 kg), Valentin Cimponeriu (96 kg), Rareş Chintuan (125 kg).  Ivan Guidea şi Ştefan Gheorghiţă nu au putut fi prezenţi la prima etapă de la Odorheiu Secuiesc. Primul se află în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice, iar Gheorghiţă a suferit o accidentare.

“ Băieţii au avut o evoluţie foarte bună. Conform tragerii la sorţi, prima dată am evoluat contra echipei gazdă şi am câştigat cu 7-1. Însă ei au o echipă tânără. Apoi am luptat contra eternei rivale de la Timişoara. Le-am administrat un 6- 2. Din opt categorii am pierdut doar două. Diferenţa de scor pare mare, însă la unele categorii am câştigat la doar un punct diferenţă. La 86 kg chiar am pierdut la un punct. În componenţa ambelor echipe există sportivi valoroşi. La CSM Lugoj, de exemplu, avem şase campioni naţionali actuali”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

În timpul etapei de la Odorheiu Secuiesc, David Dobre (61 kg), înlocuitorul lui Ivan Guidea, s-a accidentat. Acesta şi-a spart arcada trei centimetri, conform spuselor antrenorului lugojean.

La lupte greco-romane, situaţia a fost asemănătoare. Sportivii legitimaţi la CSM Lugoj pregătiţi de Robert Papp au încheiat runda pe primul loc, cu două puncte, fiind urmaţi de CSM Timişoara cu un punct. Pe poziţia a treia s-a situat echipa din Slatina, care nu a reuşit să acumuleze niciun punct.

Echipa câştigătoare de lupte greco-romane a Lugojului i-a avut în componenţă pe următorii sportivi: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atilla (84 kg), Dorin Pârvan (85 kg), Tiberiu Barbazan (130 kg), Laurenţiu Macarei (61 kg).

“I-am convins cu greu pe sportivi să se lupte. Băieţii şi-au făcut datoria şi au arătat că au caracter în ciuda faptului că am fost amânaţi de la o luna la alta cu achitarea indemnizaţiilor şi până la ora meciurilor nu ne-a intrat niciun ban. Sportivii au luptat bine, însă se vedea pe ei că sunt nemotivaţi”, a afirmat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

foto-4

Foto! Unsprezece sportivi de la Maraton ’93 Lugoj, pe podium la Cupa Ana Lugojana

Alina Damian25 octombrie 2016
volei-1

FOTO! Echipa de volei CSM Lugoj a obţinut primele puncte în acest campionat contra celor de la Unic Piatra Neamţ

Alina Damian24 octombrie 2016
fotbal-6

Foto! Fotbaliştii de la CSM au obţinut un rezultat de egalitate, care duce Lugojul la trei puncte de primul loc

Alina Damian22 octombrie 2016
bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016
volei-6

Ultimele meciuri amicale ale echipei de volei CSM Lugoj înainte de începerea campionatului

Alina Damian11 octombrie 2016
automobilism-poza

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Alina Damian10 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

CSM Lugoj II a învins Flacăra Făget la scor de neprezentare, în duelul orgoliilor

Alina Damian10 octombrie 2016