Economia Regatului Unit a scăzut cu 2,9% mai puțin decât se aștepta în ianuarie

0

Economia din Marea Britanie a scăzut cu un procent de 2,9% mai puțin sever decât era de așteptat în ianuarie, din decembrie, întrucât țara a revenit la blocaje din cauza coronavirusului, au arătat datele oficiale vineri.

Economiștii chestionați de Reuters se așteptau la o contracție de 4,9%.
Este probabil ca economia Marii Britanii să se micșoreze cu 4% în primul trimestru al anului 2021, în principal datorită ultimului blocaj, dar și din cauza perturbărilor cauzate de noile reguli post-Brexit pentru comerțul cu Uniunea Europeană, a declarat luna trecută Banca Angliei.

„Economia a avut un succes notabil în ianuarie, deși mai mică decât unii se așteptau, cu comerțul cu amănuntul, restaurantele, școlile și saloanele de cosmetică afectați de ultimul blocaj”, a declarat Jonathan Athow, un statistician al Biroului de Statistică Națională.

„De asemenea, producția a înregistrat primul său declin din aprilie, producția de automobile scăzând semnificativ. Cu toate acestea, creșterea serviciilor de sănătate din ambele lansări de vaccinuri și creșterea testelor compensează parțial scăderile din alte industrii. ”

Economia britanică a scăzut cu 1,7% în cele trei luni până în ianuarie, mai puternică decât prognozele medii privind o contracție de 2,5% în sondajul Reuters.

Economia a fost cu 9,2% mai mică decât în ​​ianuarie anul trecut, a declarat Oficiul pentru Statistică Națională.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și