Educație

Elevi și profesori din Germania, în vizită la Colegiul „Coriolan Brediceanu”

Elevi și profesori din Germania, în vizită la Colegiul „Coriolan Brediceanu”

Autoliv

În aceste zile, un grup de 10 elevi, împreună cu doi profesori, de la Integrierte Gesamtchule Aurich, Ostfriesland, Germania, au fost invitații profesorilor şi elevilor de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, pentru a participa la schimbul educaţional cu tema „Energii regenerabile; Aurich – Oraşul Vântului şi al Soarelui”.

„Vizita profesorilor și a elevilor germani este o continuare a proiectului pe care l-am început mai devreme în acest an, mai exact în aprilie, atunci când noi am fost oaspeții lor în Aurich – Germania. Am aflat multe lucruri împreună și pe lângă toate informațiile pe care le-am asimilat datorită acestui proiect, consider că cel mai important lucru rămâne faptul că ne-am revăzut, că am reușit să consolidăm unele prietenii a căror bază le-am pus în aprilie”, a povestit Alexandra Laicu de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Tema proiectului nostru este „Energii regenerabile”, motiv pentru care ieri am fost plecați într-o excursie pe Clisura Dunării unde am vizitat, printre altele, și Muzeul Hidrocentralei de la Porțile de Fier, iar miercuri am putut intra într-un Parc Fotovoltaic de la Buziaș. Astăzi, elevii din Germania au lucrat la un proiect pe care urmează să-l prezinte în fața cadrelor didactice, iar mâine aceștia urmează să plece de la Aeroportul din Timișoara, noi sperând că au avut o săptămână frumoasă”, a spus Andra Curuțiu de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

Până în prezent, în cadrul proiectului s-au desfășurat paru întâlniri.

„Am avut deja patru întâlniri reciproce, două în Germania și două în România. Fiecare dintre țări și-a trimis câte un grup de elevi și câte unul sau doi profesori și în timpul zilelor petrecute în fiecare dintre țări s-a organizat un program de activități educative, vizite didactice pe anumite teme. Noi am încercat de data aceasta să le oferim o imagine asupra zonei în care locuim noi, legată de tema „Energii regenerabile”, a declarat prof. Daniela Mariana Popovici.

La nivel instituţional s-a semnat și un parteneriat educaţional oficial, care să permită continuarea colaborării cu şcoala germană pe o perioadă cât mai lungă de timp. Continuă astfel tradiţia de peste 25 de ani a Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” Lugoj, de colaborare şi desfăşurare de activităţi comune cu diferite instituţii educaţionale din Uniunea Europeană.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: