Autoliv Lugoj

Educație

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Business Strategist

Începând de astăzi și până sâmbătă, 23 aprilie, Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” este gazda unei întâlniri de proiect „Erasmus+”, la care participă 57 de profesori şi elevi din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria, parteneri ai colegiului în proiectul „ESCAPE – Enhanced Skills, Competence And Practice for the Economy”. Pe parcursul acestor zile vor avea loc activităţi specifice, prezentări pe o temă dată, se vor vizita instituții de învăţământ, obiective economice, culturale şi administrative din oraş, se va lucra în grupuri internaționale, profesorii din ţările partenere vor susţine lecţii pe teme economice şi se vor face vizite de documentare.

„Este a cincea întâlnire de proiect, la noi în țară, și ne bucurăm să avem un grup atât de numeros, sunt 57 de parteneri, profesori și elevi din șase țări care, pe lângă țara noastră, suntem membri ai proiectului „ESCAPE”. Va fi un program destul de încărcat. O să vizităm întreprinderi din Lugoj, o să vizităm Universitatea Europeană Drăgan, o să ne întâlnim cu domnul primar, o să facem o excursie la Dunăre, pentru că proiectul este și sub egida „Strategii Europene pentru Regiunea Dunării”. Important este că vor fi interacțiuni între elevi de aproximativ aceeași vârstă din șapte țări și că vor compara și sistemele de învățământ, dar și viața fiecăruia și oportunitățile pe care le au pentru dezvoltarea carierei după terminarea liceului”, a declarat prof. Adriana Mariș de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, profesor coordonator.

„Obiectivul proiectului este acela de a crea lecții în limba engleză. În cadrul acestuia, avem stabilite șapte întâlniri cu elevii, fiecare dintre acestea având un subiect pe care ne concentrăm. Este vorba de engleză, biologie, geografie, IT, de data aceasta este vorba despre administrarea afacerilor, iar profesorii din diferite școli pregătesc lecții și acestea sunt ținute în grupuri internaționale. Astfel, elevii din diferite țări stau împreună într-o singură clasă și fac aceste lecții. Acestea sunt apoi colectate și puse pe eTwinning, o platformă europeană care este folosită pentru proiecte, unde se pot încărca materiale și este accesibilă tuturor profesorilor din proiect și celor care li se oferă accesul”, este de părere Mag. Michael Huber-Kirchberger – Linz International Business School.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să dezvolte competenţele digitale, lingvistice si sociale ale tinerilor implicaţi, pentru a le îmbunătăţi perspectivele de accedere pe piaţa muncii, dar şi să atragă atenţia asupra particularităţilor pe care le prezintă zona Dunării. Următoarele întâlniri, ultimele, vor avea loc în Cehia și Bulgaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: