Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Educație

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Începând de astăzi și până sâmbătă, 23 aprilie, Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” este gazda unei întâlniri de proiect „Erasmus+”, la care participă 57 de profesori şi elevi din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria, parteneri ai colegiului în proiectul „ESCAPE – Enhanced Skills, Competence And Practice for the Economy”. Pe parcursul acestor zile vor avea loc activităţi specifice, prezentări pe o temă dată, se vor vizita instituții de învăţământ, obiective economice, culturale şi administrative din oraş, se va lucra în grupuri internaționale, profesorii din ţările partenere vor susţine lecţii pe teme economice şi se vor face vizite de documentare.

„Este a cincea întâlnire de proiect, la noi în țară, și ne bucurăm să avem un grup atât de numeros, sunt 57 de parteneri, profesori și elevi din șase țări care, pe lângă țara noastră, suntem membri ai proiectului „ESCAPE”. Va fi un program destul de încărcat. O să vizităm întreprinderi din Lugoj, o să vizităm Universitatea Europeană Drăgan, o să ne întâlnim cu domnul primar, o să facem o excursie la Dunăre, pentru că proiectul este și sub egida „Strategii Europene pentru Regiunea Dunării”. Important este că vor fi interacțiuni între elevi de aproximativ aceeași vârstă din șapte țări și că vor compara și sistemele de învățământ, dar și viața fiecăruia și oportunitățile pe care le au pentru dezvoltarea carierei după terminarea liceului”, a declarat prof. Adriana Mariș de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, profesor coordonator.

„Obiectivul proiectului este acela de a crea lecții în limba engleză. În cadrul acestuia, avem stabilite șapte întâlniri cu elevii, fiecare dintre acestea având un subiect pe care ne concentrăm. Este vorba de engleză, biologie, geografie, IT, de data aceasta este vorba despre administrarea afacerilor, iar profesorii din diferite școli pregătesc lecții și acestea sunt ținute în grupuri internaționale. Astfel, elevii din diferite țări stau împreună într-o singură clasă și fac aceste lecții. Acestea sunt apoi colectate și puse pe eTwinning, o platformă europeană care este folosită pentru proiecte, unde se pot încărca materiale și este accesibilă tuturor profesorilor din proiect și celor care li se oferă accesul”, este de părere Mag. Michael Huber-Kirchberger – Linz International Business School.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să dezvolte competenţele digitale, lingvistice si sociale ale tinerilor implicaţi, pentru a le îmbunătăţi perspectivele de accedere pe piaţa muncii, dar şi să atragă atenţia asupra particularităţilor pe care le prezintă zona Dunării. Următoarele întâlniri, ultimele, vor avea loc în Cehia și Bulgaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

123

„Roadele toamnei în orașul meu” – serbare la Centrul de Plasament din Recaş

Iasmina Olariu27 octombrie 2016
balul-bobocilor-valeriu-braniste-lugoj-parazitii-foto-cetateanul-53

(VIDEO&FOTO) Paraziţii, show incendiar la Lugoj! Au fost aleși cei mai frumoși și talentați boboci de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
1378864_680652125285904_1851609672_n

Concurs judeţean de chimie – Memorial „Octavian Larionescu” la Lugoj

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
balul-bobocilor-aurel-vlaicu-2016-foto-cetateanul-9

Va fi show! Vezi bobocii şi cine cântă la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj organizează un concurs de artă și tehnologie. Ce trebuie să faci ca să participi

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
dscn0068

Cinci elevi și două cadre didactice de la Colegiul „Brediceanu”, în vizită de lucru în Cehia

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
balul-bobocilor-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-2016-23

FOTO – BREDI SQUAD – Balul Bobocilor de la Colegiul „Brediceanu”, o reușită!

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
expozitie-culinara-braniste-lugoj-foto-cetateanul-10

Concurs culinar pentru elevi la UED. Mâncarea gătită a fost jurizată de elevii și profesorii veniți din Italia, Spania, Portugalia și Turcia

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Mai mulți candidați la funcțiile de directori pentru școlile din Lugoj au fost respinși după proba scrisă

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
646x404

Directorul “porno” de la Hasdeu susține examen să ajungă din nou pe funcție

Daniel Groza12 octombrie 2016
profesori

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Iasmina Olariu12 octombrie 2016
dsc_0659

Zeci de elevi și profesori din Turcia, Italia, Portugalia și Spania în vizită la Colegiul Tehnic „Braniște” din Lugoj

Iasmina Olariu11 octombrie 2016