Educație

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Cetateanul Lugoj

Începând de astăzi și până sâmbătă, 23 aprilie, Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” este gazda unei întâlniri de proiect „Erasmus+”, la care participă 57 de profesori şi elevi din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria, parteneri ai colegiului în proiectul „ESCAPE – Enhanced Skills, Competence And Practice for the Economy”. Pe parcursul acestor zile vor avea loc activităţi specifice, prezentări pe o temă dată, se vor vizita instituții de învăţământ, obiective economice, culturale şi administrative din oraş, se va lucra în grupuri internaționale, profesorii din ţările partenere vor susţine lecţii pe teme economice şi se vor face vizite de documentare.

„Este a cincea întâlnire de proiect, la noi în țară, și ne bucurăm să avem un grup atât de numeros, sunt 57 de parteneri, profesori și elevi din șase țări care, pe lângă țara noastră, suntem membri ai proiectului „ESCAPE”. Va fi un program destul de încărcat. O să vizităm întreprinderi din Lugoj, o să vizităm Universitatea Europeană Drăgan, o să ne întâlnim cu domnul primar, o să facem o excursie la Dunăre, pentru că proiectul este și sub egida „Strategii Europene pentru Regiunea Dunării”. Important este că vor fi interacțiuni între elevi de aproximativ aceeași vârstă din șapte țări și că vor compara și sistemele de învățământ, dar și viața fiecăruia și oportunitățile pe care le au pentru dezvoltarea carierei după terminarea liceului”, a declarat prof. Adriana Mariș de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, profesor coordonator.

„Obiectivul proiectului este acela de a crea lecții în limba engleză. În cadrul acestuia, avem stabilite șapte întâlniri cu elevii, fiecare dintre acestea având un subiect pe care ne concentrăm. Este vorba de engleză, biologie, geografie, IT, de data aceasta este vorba despre administrarea afacerilor, iar profesorii din diferite școli pregătesc lecții și acestea sunt ținute în grupuri internaționale. Astfel, elevii din diferite țări stau împreună într-o singură clasă și fac aceste lecții. Acestea sunt apoi colectate și puse pe eTwinning, o platformă europeană care este folosită pentru proiecte, unde se pot încărca materiale și este accesibilă tuturor profesorilor din proiect și celor care li se oferă accesul”, este de părere Mag. Michael Huber-Kirchberger – Linz International Business School.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să dezvolte competenţele digitale, lingvistice si sociale ale tinerilor implicaţi, pentru a le îmbunătăţi perspectivele de accedere pe piaţa muncii, dar şi să atragă atenţia asupra particularităţilor pe care le prezintă zona Dunării. Următoarele întâlniri, ultimele, vor avea loc în Cehia și Bulgaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: