Educație

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Elevi și profesori din șapte țări, parteneri într-un proiect Erasmus

Autoliv

Începând de astăzi și până sâmbătă, 23 aprilie, Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” este gazda unei întâlniri de proiect „Erasmus+”, la care participă 57 de profesori şi elevi din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria, parteneri ai colegiului în proiectul „ESCAPE – Enhanced Skills, Competence And Practice for the Economy”. Pe parcursul acestor zile vor avea loc activităţi specifice, prezentări pe o temă dată, se vor vizita instituții de învăţământ, obiective economice, culturale şi administrative din oraş, se va lucra în grupuri internaționale, profesorii din ţările partenere vor susţine lecţii pe teme economice şi se vor face vizite de documentare.

„Este a cincea întâlnire de proiect, la noi în țară, și ne bucurăm să avem un grup atât de numeros, sunt 57 de parteneri, profesori și elevi din șase țări care, pe lângă țara noastră, suntem membri ai proiectului „ESCAPE”. Va fi un program destul de încărcat. O să vizităm întreprinderi din Lugoj, o să vizităm Universitatea Europeană Drăgan, o să ne întâlnim cu domnul primar, o să facem o excursie la Dunăre, pentru că proiectul este și sub egida „Strategii Europene pentru Regiunea Dunării”. Important este că vor fi interacțiuni între elevi de aproximativ aceeași vârstă din șapte țări și că vor compara și sistemele de învățământ, dar și viața fiecăruia și oportunitățile pe care le au pentru dezvoltarea carierei după terminarea liceului”, a declarat prof. Adriana Mariș de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, profesor coordonator.

„Obiectivul proiectului este acela de a crea lecții în limba engleză. În cadrul acestuia, avem stabilite șapte întâlniri cu elevii, fiecare dintre acestea având un subiect pe care ne concentrăm. Este vorba de engleză, biologie, geografie, IT, de data aceasta este vorba despre administrarea afacerilor, iar profesorii din diferite școli pregătesc lecții și acestea sunt ținute în grupuri internaționale. Astfel, elevii din diferite țări stau împreună într-o singură clasă și fac aceste lecții. Acestea sunt apoi colectate și puse pe eTwinning, o platformă europeană care este folosită pentru proiecte, unde se pot încărca materiale și este accesibilă tuturor profesorilor din proiect și celor care li se oferă accesul”, este de părere Mag. Michael Huber-Kirchberger – Linz International Business School.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să dezvolte competenţele digitale, lingvistice si sociale ale tinerilor implicaţi, pentru a le îmbunătăţi perspectivele de accedere pe piaţa muncii, dar şi să atragă atenţia asupra particularităţilor pe care le prezintă zona Dunării. Următoarele întâlniri, ultimele, vor avea loc în Cehia și Bulgaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: