Educație

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Autoliv

În perioada 23 – 24 aprilie, municipiul Lugoj a fost reprezentat de către o firmă de exercițiu existentă la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu de la Plovdiv, Bulgaria. Reprezentanţii FE GLOBAL TEAM SRL au realizat tranzacţii şi au participat la întâlniri de afaceri cu omologii lor de la firme de exerciţiu din Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Croația, Ungaria și Bosnia-Herțegovina.

Echipa „Global Team”, axată pe serviciile specifice unei agenții de turism, a fost formată din cinci elevi: Tobias Denis Bereş, Ovidiu Raul Balazsits, Denis Balazsi, Veniamin Sauca și Andrei Nicolae Ciorogariu. Aceștia au fost coordonați de prof. Ciprian Blaj.

Timp de două zile, elevii au avut ocazia să-şi antreneze şi să-şi pună în valoare abilităţile lingvistice şi de comunicare cu clienţii, competenţele antreprenoriale şi capacitatea de a se mobiliza ca şi echipă. În urma participării la acest târg, firma de exercițiu “Global Team” de la Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” a câștigat premiul – Cel mai bun agent de turism.

“Pentru obținerea acestui premiu am participat împreună cu colegii mei la acest Târg Internațional al Firmelor de Exercițiu, am fost foarte activ în vorbire, am fost charismatic, am vorbit cu toată lumea care venea la standul nostru, am încercat să abordez pe fiecare persoană care era interesată de oferta firmei noastre și am comunicat foarte mult și destul de bine în limba engleză, astfel că pentru mine și pentru colegii mei a fost o experiență reușită”, povestește elevul Tobias Denis Bereș.

“Ca profesor coordonator al firmei de exercițiu, consider că cel mai important aspect este munca și învățarea în echipă. Rezultatul este rodul activității colegilor mei care predau disciplinele de specialitate în Turism, a profesorului de Limba engleză, dar și a activității mele în calitate de îndrumător, chiar dacă nu predau discipline din domeniul turismului. În prezent, firma de exercițiu „Global Team” este pe profit, deci este un succes antreprenorial și dorim să dezvoltăm în continuare aceste competențe, inclusiv la nivelul tuturor specializărilor pe care le avem în cadrul Colegiului Tehnic “Valeriu Braniște”, a declarat prof. Ciprian Blaj, profesor coordonator.

Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu de la Plovdiv, Bulgaria, face parte din Săptămâna Europeană a Antreprenoriatului aflată sub egida Comisiei Europene.

Iasmina Șoicu

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Cetateanul28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: