Educație

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Cetateanul Lugoj

În perioada 23 – 24 aprilie, municipiul Lugoj a fost reprezentat de către o firmă de exercițiu existentă la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu de la Plovdiv, Bulgaria. Reprezentanţii FE GLOBAL TEAM SRL au realizat tranzacţii şi au participat la întâlniri de afaceri cu omologii lor de la firme de exerciţiu din Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Croația, Ungaria și Bosnia-Herțegovina.

Echipa „Global Team”, axată pe serviciile specifice unei agenții de turism, a fost formată din cinci elevi: Tobias Denis Bereş, Ovidiu Raul Balazsits, Denis Balazsi, Veniamin Sauca și Andrei Nicolae Ciorogariu. Aceștia au fost coordonați de prof. Ciprian Blaj.

Timp de două zile, elevii au avut ocazia să-şi antreneze şi să-şi pună în valoare abilităţile lingvistice şi de comunicare cu clienţii, competenţele antreprenoriale şi capacitatea de a se mobiliza ca şi echipă. În urma participării la acest târg, firma de exercițiu “Global Team” de la Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” a câștigat premiul – Cel mai bun agent de turism.

“Pentru obținerea acestui premiu am participat împreună cu colegii mei la acest Târg Internațional al Firmelor de Exercițiu, am fost foarte activ în vorbire, am fost charismatic, am vorbit cu toată lumea care venea la standul nostru, am încercat să abordez pe fiecare persoană care era interesată de oferta firmei noastre și am comunicat foarte mult și destul de bine în limba engleză, astfel că pentru mine și pentru colegii mei a fost o experiență reușită”, povestește elevul Tobias Denis Bereș.

“Ca profesor coordonator al firmei de exercițiu, consider că cel mai important aspect este munca și învățarea în echipă. Rezultatul este rodul activității colegilor mei care predau disciplinele de specialitate în Turism, a profesorului de Limba engleză, dar și a activității mele în calitate de îndrumător, chiar dacă nu predau discipline din domeniul turismului. În prezent, firma de exercițiu „Global Team” este pe profit, deci este un succes antreprenorial și dorim să dezvoltăm în continuare aceste competențe, inclusiv la nivelul tuturor specializărilor pe care le avem în cadrul Colegiului Tehnic “Valeriu Braniște”, a declarat prof. Ciprian Blaj, profesor coordonator.

Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu de la Plovdiv, Bulgaria, face parte din Săptămâna Europeană a Antreprenoriatului aflată sub egida Comisiei Europene.

Iasmina Șoicu

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: