Autoliv Lugoj

Educație

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Elevii de la “Braniște”, premiați la Plovdiv, în Bulgaria

Business Strategist

În perioada 23 – 24 aprilie, municipiul Lugoj a fost reprezentat de către o firmă de exercițiu existentă la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu de la Plovdiv, Bulgaria. Reprezentanţii FE GLOBAL TEAM SRL au realizat tranzacţii şi au participat la întâlniri de afaceri cu omologii lor de la firme de exerciţiu din Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Croația, Ungaria și Bosnia-Herțegovina.

Echipa „Global Team”, axată pe serviciile specifice unei agenții de turism, a fost formată din cinci elevi: Tobias Denis Bereş, Ovidiu Raul Balazsits, Denis Balazsi, Veniamin Sauca și Andrei Nicolae Ciorogariu. Aceștia au fost coordonați de prof. Ciprian Blaj.

Timp de două zile, elevii au avut ocazia să-şi antreneze şi să-şi pună în valoare abilităţile lingvistice şi de comunicare cu clienţii, competenţele antreprenoriale şi capacitatea de a se mobiliza ca şi echipă. În urma participării la acest târg, firma de exercițiu “Global Team” de la Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” a câștigat premiul – Cel mai bun agent de turism.

“Pentru obținerea acestui premiu am participat împreună cu colegii mei la acest Târg Internațional al Firmelor de Exercițiu, am fost foarte activ în vorbire, am fost charismatic, am vorbit cu toată lumea care venea la standul nostru, am încercat să abordez pe fiecare persoană care era interesată de oferta firmei noastre și am comunicat foarte mult și destul de bine în limba engleză, astfel că pentru mine și pentru colegii mei a fost o experiență reușită”, povestește elevul Tobias Denis Bereș.

“Ca profesor coordonator al firmei de exercițiu, consider că cel mai important aspect este munca și învățarea în echipă. Rezultatul este rodul activității colegilor mei care predau disciplinele de specialitate în Turism, a profesorului de Limba engleză, dar și a activității mele în calitate de îndrumător, chiar dacă nu predau discipline din domeniul turismului. În prezent, firma de exercițiu „Global Team” este pe profit, deci este un succes antreprenorial și dorim să dezvoltăm în continuare aceste competențe, inclusiv la nivelul tuturor specializărilor pe care le avem în cadrul Colegiului Tehnic “Valeriu Braniște”, a declarat prof. Ciprian Blaj, profesor coordonator.

Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu de la Plovdiv, Bulgaria, face parte din Săptămâna Europeană a Antreprenoriatului aflată sub egida Comisiei Europene.

Iasmina Șoicu

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: