Educație

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Autoliv

În perioada 18 – 24 iulie, o echipă formată din trei elevi şi doi profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a participat la o mobilitate desfăşurată în Portugalia, la liceul Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din localitatea Baião, în cadrul proiectului Digitizing educational and training environment with IOT Apps, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Echipa lugojeană a fost formată din elevi de la domeniul Electronică şi automatizări, respectiv Ionuţ Adrian Vecliuc (clasa a XI-a), Alexandru Santo (clasa a X-a) şi Antonio Giany Tomescu (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorii Robert Boagiu şi Gabriel Valentin Lupşa.

„În cadrul proiectului s-au efectuat aplicaţii pe platformele Arduino şi Raspberry PI 3, platformele fiind conectate cu ajutorul dispozitivelor Bluetooth şi WI-FI, apoi controlate şi gestionate cu ajutorul telefonului smart. După conectare, s-a realizat şi programarea senzorilor de temperatură şi umiditate, inclusiv transmiterea informaţiilor pe o tabletă cu sistem de operare Android”, ne-a declarat prof. Robert Boagiu.

Elevii brănișteni s-au arătat foarte încântați de experiență.

„Am vizitat şi obiectivele turistice din zona Baião şi Porto, dar alături de ceilalţi profesori şi elevi am învăţat aspecte hardware şi software pe componentele Arduino şi Raspberry. A fost o experienţă frumoasă şi sunt bucuros pentru faptul că am întâlnit persoane din alte ţări, cu o cultură diferită sau asemănătoare cu a noastră,” povestește Ionuţ Adrian Vecliuc.

„Mie mi-a placut foarte mult la liceul din Baião. Am avut ocazia să comunic cu profesori şi elevi din alte ţări, mi-au plăcut foarte mult activităţile din cadrul proiectului şi am avut prilejul de a gusta puţin din alte culturi şi civilizații. Înainte de proiect, pot să spun că ştiam puţine lucruri despre programare, dar prin proiect am învăţat mai multe despre asta şi despre amploarea proiectului la care am luat parte. Pe scurt, pot să spun că a fost o experienţă pe care aş repeta-o fara nicio ezitare,” a spus Alexandru Santo.

În timpul liber au fost organizate vizite la principalele obiective turistice din Baião şi Porto, la Centrul de cercetări tehnologice în industria metalomecanică din Porto. A fost organizată o plimbare cu caiacul pe râul Douro şi vizitarea Parcului arheologic da Serra Aboboreira.

În cadrul proiectului, fiecare şcoală parteneră are un buget suplimentar de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente electronice necesare activităţilor de implementare.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului se va desfăşura la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, în cursul lunii octombrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: