ALDE

Cetateanul

Educație

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Cetateanul Lugoj

PMP

În perioada 18 – 24 iulie, o echipă formată din trei elevi şi doi profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a participat la o mobilitate desfăşurată în Portugalia, la liceul Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din localitatea Baião, în cadrul proiectului Digitizing educational and training environment with IOT Apps, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Echipa lugojeană a fost formată din elevi de la domeniul Electronică şi automatizări, respectiv Ionuţ Adrian Vecliuc (clasa a XI-a), Alexandru Santo (clasa a X-a) şi Antonio Giany Tomescu (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorii Robert Boagiu şi Gabriel Valentin Lupşa.

„În cadrul proiectului s-au efectuat aplicaţii pe platformele Arduino şi Raspberry PI 3, platformele fiind conectate cu ajutorul dispozitivelor Bluetooth şi WI-FI, apoi controlate şi gestionate cu ajutorul telefonului smart. După conectare, s-a realizat şi programarea senzorilor de temperatură şi umiditate, inclusiv transmiterea informaţiilor pe o tabletă cu sistem de operare Android”, ne-a declarat prof. Robert Boagiu.

Elevii brănișteni s-au arătat foarte încântați de experiență.

„Am vizitat şi obiectivele turistice din zona Baião şi Porto, dar alături de ceilalţi profesori şi elevi am învăţat aspecte hardware şi software pe componentele Arduino şi Raspberry. A fost o experienţă frumoasă şi sunt bucuros pentru faptul că am întâlnit persoane din alte ţări, cu o cultură diferită sau asemănătoare cu a noastră,” povestește Ionuţ Adrian Vecliuc.

„Mie mi-a placut foarte mult la liceul din Baião. Am avut ocazia să comunic cu profesori şi elevi din alte ţări, mi-au plăcut foarte mult activităţile din cadrul proiectului şi am avut prilejul de a gusta puţin din alte culturi şi civilizații. Înainte de proiect, pot să spun că ştiam puţine lucruri despre programare, dar prin proiect am învăţat mai multe despre asta şi despre amploarea proiectului la care am luat parte. Pe scurt, pot să spun că a fost o experienţă pe care aş repeta-o fara nicio ezitare,” a spus Alexandru Santo.

În timpul liber au fost organizate vizite la principalele obiective turistice din Baião şi Porto, la Centrul de cercetări tehnologice în industria metalomecanică din Porto. A fost organizată o plimbare cu caiacul pe râul Douro şi vizitarea Parcului arheologic da Serra Aboboreira.

În cadrul proiectului, fiecare şcoală parteneră are un buget suplimentar de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente electronice necesare activităţilor de implementare.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului se va desfăşura la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, în cursul lunii octombrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016

„Patrula de reciclare” a atras patru unități de învățământ din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu18 noiembrie 2016

Meditații gratuite pentru absolvenții din Lugoj care nu au promovat Bac-ul

Iasmina Olariu17 noiembrie 2016

FOTO – O școală din Lugoj a sărbătorit 36 de ani de existență

Iasmina Olariu11 noiembrie 2016

Elevii lugojeni, aşteptaţi la Centrul de Excelență în matematică, care își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni

Iasmina Olariu10 noiembrie 2016