Autoliv Lugoj

Educație

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Cetateanul Lugoj

În perioada 18 – 24 iulie, o echipă formată din trei elevi şi doi profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a participat la o mobilitate desfăşurată în Portugalia, la liceul Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din localitatea Baião, în cadrul proiectului Digitizing educational and training environment with IOT Apps, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Echipa lugojeană a fost formată din elevi de la domeniul Electronică şi automatizări, respectiv Ionuţ Adrian Vecliuc (clasa a XI-a), Alexandru Santo (clasa a X-a) şi Antonio Giany Tomescu (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorii Robert Boagiu şi Gabriel Valentin Lupşa.

„În cadrul proiectului s-au efectuat aplicaţii pe platformele Arduino şi Raspberry PI 3, platformele fiind conectate cu ajutorul dispozitivelor Bluetooth şi WI-FI, apoi controlate şi gestionate cu ajutorul telefonului smart. După conectare, s-a realizat şi programarea senzorilor de temperatură şi umiditate, inclusiv transmiterea informaţiilor pe o tabletă cu sistem de operare Android”, ne-a declarat prof. Robert Boagiu.

Elevii brănișteni s-au arătat foarte încântați de experiență.

„Am vizitat şi obiectivele turistice din zona Baião şi Porto, dar alături de ceilalţi profesori şi elevi am învăţat aspecte hardware şi software pe componentele Arduino şi Raspberry. A fost o experienţă frumoasă şi sunt bucuros pentru faptul că am întâlnit persoane din alte ţări, cu o cultură diferită sau asemănătoare cu a noastră,” povestește Ionuţ Adrian Vecliuc.

„Mie mi-a placut foarte mult la liceul din Baião. Am avut ocazia să comunic cu profesori şi elevi din alte ţări, mi-au plăcut foarte mult activităţile din cadrul proiectului şi am avut prilejul de a gusta puţin din alte culturi şi civilizații. Înainte de proiect, pot să spun că ştiam puţine lucruri despre programare, dar prin proiect am învăţat mai multe despre asta şi despre amploarea proiectului la care am luat parte. Pe scurt, pot să spun că a fost o experienţă pe care aş repeta-o fara nicio ezitare,” a spus Alexandru Santo.

În timpul liber au fost organizate vizite la principalele obiective turistice din Baião şi Porto, la Centrul de cercetări tehnologice în industria metalomecanică din Porto. A fost organizată o plimbare cu caiacul pe râul Douro şi vizitarea Parcului arheologic da Serra Aboboreira.

În cadrul proiectului, fiecare şcoală parteneră are un buget suplimentar de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente electronice necesare activităţilor de implementare.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului se va desfăşura la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, în cursul lunii octombrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: