Educație

Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul Național de Soft „Grigore Moisil”

Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul Național de Soft „Grigore Moisil”

Autoliv

În perioada 18-22 mai, s-a desfășurat Concursul Naţional de Soft „Grigore Moisil”, organizat de Clubul Copiilor Lugoj. Deschiderea festivă a avut loc joi, 19 mai, la Universitatea Europeană Drăgan, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs.

„Elevii participanţi la secţiunea de programare s-au deplasat la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, instituţii partenere în organizarea concursului. Secţiunea de comunicări ştiinţifice şi cea de office s-a desfăşurat la Universitatea Europeană Drăgan. În cadrul acestor secţiuni elevii şi-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost foarte bine apreciate de comisia de jurizare. Această ediţie a concursului a fost  sprijinită printr-o sponsorizare din partea firmei Syncro Soft din Craiova căreia îi mulţumim”, a declarat Cristian Vida, profesor de informatică la Clubul Copiilor Lugoj, coordonator al concursului.

Din Lugoj s-au remarcat elevii: Andreea Georgescu şi Bogdan Popîrlan de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, clasa a VI-a, care au obţinut fiecare câte un premiul III la secţiunea office. Alexandru Chevereşan, clasa a V-a, Iasmina Velescu, clasa a V-a, şi Radu Rădinoiu, clasa a VI-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Clubul Copiilor au obţinut fiecare câte un premiu II tot la secţiunea office. Medeea Vuia, clasa a VI-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Clubul Copiilor a obţinut premiul I la secţiunea office.

La comunicări ştiinţifice secţiunea soft utilitar şi jocuri au obţinut premiul II elevii de clasa a XII-a  Raluca Schera, Caius Debucean de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Alexandru Paul Talpeş de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”. Aceştia au reprezentat cu succes în concurs şi Clubul Copiilor. Un premiu I, la aceeaşi secţiune, a fost obţinut de Robert Olariu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”. Tot cu premiul I a fost recompensată lucrarea elevilor de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, Viorel Baicu, clasa a XII-a, Alexandru Roşu, clasa a XII-a, şi Vlad Tudor, clasa a X-a.

Premiul I la pagini web, cu o lucrare apreciată în mod deosebit de juriu, a fost obţinut de Florin Cozloschi, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget.

Acest concurs a fost finanţat de  Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi de  Consiliul Judeţean Timiş. Au participat peste 200 elevi din Timişoara, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Făget, Drăgăşani, Orăştie, Cluj, Sighişoara şi Lugoj.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: