Educație

Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul Național de Soft „Grigore Moisil”

Elevii lugojeni s-au remarcat la Concursul Național de Soft „Grigore Moisil”

Cetateanul Lugoj

În perioada 18-22 mai, s-a desfășurat Concursul Naţional de Soft „Grigore Moisil”, organizat de Clubul Copiilor Lugoj. Deschiderea festivă a avut loc joi, 19 mai, la Universitatea Europeană Drăgan, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs.

„Elevii participanţi la secţiunea de programare s-au deplasat la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, instituţii partenere în organizarea concursului. Secţiunea de comunicări ştiinţifice şi cea de office s-a desfăşurat la Universitatea Europeană Drăgan. În cadrul acestor secţiuni elevii şi-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost foarte bine apreciate de comisia de jurizare. Această ediţie a concursului a fost  sprijinită printr-o sponsorizare din partea firmei Syncro Soft din Craiova căreia îi mulţumim”, a declarat Cristian Vida, profesor de informatică la Clubul Copiilor Lugoj, coordonator al concursului.

Din Lugoj s-au remarcat elevii: Andreea Georgescu şi Bogdan Popîrlan de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, clasa a VI-a, care au obţinut fiecare câte un premiul III la secţiunea office. Alexandru Chevereşan, clasa a V-a, Iasmina Velescu, clasa a V-a, şi Radu Rădinoiu, clasa a VI-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Clubul Copiilor au obţinut fiecare câte un premiu II tot la secţiunea office. Medeea Vuia, clasa a VI-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Clubul Copiilor a obţinut premiul I la secţiunea office.

La comunicări ştiinţifice secţiunea soft utilitar şi jocuri au obţinut premiul II elevii de clasa a XII-a  Raluca Schera, Caius Debucean de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Alexandru Paul Talpeş de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”. Aceştia au reprezentat cu succes în concurs şi Clubul Copiilor. Un premiu I, la aceeaşi secţiune, a fost obţinut de Robert Olariu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”. Tot cu premiul I a fost recompensată lucrarea elevilor de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, Viorel Baicu, clasa a XII-a, Alexandru Roşu, clasa a XII-a, şi Vlad Tudor, clasa a X-a.

Premiul I la pagini web, cu o lucrare apreciată în mod deosebit de juriu, a fost obţinut de Florin Cozloschi, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget.

Acest concurs a fost finanţat de  Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi de  Consiliul Judeţean Timiş. Au participat peste 200 elevi din Timişoara, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Făget, Drăgăşani, Orăştie, Cluj, Sighişoara şi Lugoj.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: