Educație

Elevii Școlii Nr.4 au renunţat pentru o zi la cursuri pentru a face sport

Elevii Școlii Nr.4 au renunţat pentru o zi la cursuri pentru a face sport

Autoliv

Inspectoratul Şcolar Timiş a iniţiat proiectul Sport-Educaţie-Sănătate, proiect care s-a desfăşurat astăzi, în majoritatea şcolilor din judeţul Timiş. Conform acestuia, elevii au renunţat pentru o zi la cursuri şi s-au concentrat pe activităţile sportive. De exemplu, la Şcoala Gimnazială Nr. 4, elevii au organizat campionate și probe de fotbal, baschet, badminton și tenis de masă. Scopul proiectului îl reprezintă promovarea activităţilor sportive şcolare pentru o viaţă sănătoasă, activă şi în scop distractiv-recreativ.

„Suntem la cea de-a patra ediție a proiectului “Sport-Educație-Sănătate”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru promovarea activităților sportive și adoptarea unui stil de viață sănătos. Școala noastră a organizat astăzi un campionat de fotbal, de badminton, de tenis de masă, șotron, aruncări libere la coș, sărituri la coardă, învârtitul cercului etc. În principal, e vorba de jocuri ale copilăriei, jocuri pe care mulți copii nu le mai practică”, a declarat prof. Monica Ianculescu, profesoară de sport la Şcoala Gimnazială Nr. 4

Școala Gimnazială Nr. 4 are și un campion național la tenis de masă. Alexandru Ignat a obținut locul I la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

„Pentru mine a fost un premiu binevenit, chiar m-am bucurat că am câștigat. Chiar dacă au fost niște participanți foarte buni pentru mine, mă așteptam să ies în primii trei. Sunt extrem de mulțumit că am reușit”, a spus Alexandru Ignat.

“Sport-Educaţie-Sănătate” este o celebrare a activităţilor de educaţie fizică şi sportive de la nivelul judeţului Timiş, un eveniment care încurajează participarea, cooperarea şi munca în echipă a elevilor de toate vârstele. Mult mai mult decât ideea de a învinge la nivel individual, este o oportunitate de a celebra puterea sportului, de a facilita o viaţă sănătoasă şi activă în rândul elevilor dar şi în rândul părinţilor şi cadrelor didactice.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017
%d blogeri au apreciat: