Actualitate

Estul judeţului în sărbătoare. Rugi în Lugoj-Făget şi în alte localităţi!

Estul judeţului în sărbătoare. Rugi în Lugoj-Făget şi în alte localităţi!

Autoliv

Adormirea Maicii Domnului, prăznuită atât de ortodocși, cât și de catolici în fiecare an, pe data de 15 august, este totodată și prilej de rugă. Mai mult de jumătate din localitățile din Timiș o au drept protectoare pe Maica Domnului. Bisericile Ortodoxe din Măguri, Criciova, Bârna, Drinova, Căpăt, Ficătar, Hezeriş, Oloşag, Sârbova, Bucovăţ, Coşava, Coşteiu de Sus, Leucuşeşti, Mănăştiur, Luncanii de Jos, Ohaba Română, Pietroasa, Poieni, Sărăzani, Tomeşti, dar şi Lugoj şi Făget poartă acest hram.

La Lugoj invitații rugii sunt Mirela Petrean şi Petrică Miulescu Irimică. Acestora li se va alătura Ansamblul Lugojana şi solistele Denisa Lupulescu, Andra David şi Vanesa Jarja. Sărbătoarea va continua pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, cu o trupă din Lugoj – Mist, una din Timişoara – Fazer şi Pasărea Rock. Manifestarea va fi deschisă în jurul orelor 18.00, imediat după încheierea slujbei de Vecernie.

La Făget, ruga este legată și de Zilele Orașului care vor ține până în 16 august. Printre cei care îi vor încânta pe făgețeni se numără Adrian Stanca, Otilia Radu și Claudia Pavel.

Alte patru sate aparţinătoare de comuna Racoviţa au hramul bisericii de Sf. Maria, Căpăt – unde va cânta Nicoleta Sârbu, Drăgoieşti – unde rolul de a-i încânta pe cei prezenţi la sărbătoare îi revine lui Doru Petrean, Ficătar – unde va cânta  Simona Nicolae şi Sârbova – unde invitată să cânte este Vanesa Jarja. În toate aceste localități va fi rugă pe 15 și 16 august. Rugă mare va fi şi la Drinova, unde programul folcloric va fi susţinut de solista Ramona Savin.

La Mănăştiur, ruga se va ţine pe 14 august şi va cânta Otilia Radu, iar la Oloșag, în zilele de 15 şi 16 august, cu începere de la orele 19.00, va fi prezent interpretul Dorin Biriș Coșbuc.

Mai sunt rugi la Beba Veche, Becicherecu Mic, Cenei, Chișoda, Comloșu Mare, Denta, Dudeștii Vechi, Foeni, Giera, Ferendia, Grabăț, Alioș, Albina, Urseni, Blajova, Duboz, Cornești, Peciu Nou, Pesac, Remetea, Berini, Uliuc, Crivobară și Vizma, Șag, Șandra, Teremia Mare, Puștiniș, Folea.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: