Actualitate

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Autoliv

Federaţia Română de Motociclism a anunţat două competiţii în premieră în această lună la Lugoj. Este vorba despre Cupa Lugoj Moto Extrem, competiţie cu ocazia căreia s-a omologat la sfârșitul săptămânii trecute circuitul de pe dealul din vecinătatea centurii oraşului şi respectiv etapa naţională ce se va desfăşura pe 12 septembrie.

Etapa ce va avea loc la Lugoj este posibilă după ce clubul Moto Extrem a primit o finanţare de 20.000 de lei de la bugetul local, aprobată în şedinţa din 31 august. Odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a circuitului la standardele impuse de federaţie, lugojenii vor putea urmări în oraşul lor cum arată o cursă în care Mihai Stoichescu, campion naţional de 6 ori la motocros, performează.

„Miţă este tot timpul în priză, e pregătit de etapa de acasă, normal că îi lipsesc antrenamentele pentru că pista fiind în amenajare, nu a prea putut să se pregătească la fel de bine ca pentru o altă etapă, dar este gata de cursă. Aşteptăm toţi fanii motosportului la curse”, a declarat pentru Cetăţeanul Liviu Jigmond, organizator.

Cupa dinainte de etapa cu numărul patru a campionatului a avut scopul de a omologa circuitul pentru curse de campionat naţional, la întrecere paticipând mai mulţi piloţi din zona de vest a ţării. În schimb, la etapa de pe 12 septembrie, acolo unde fiecare secundă petrecută pe circuit contează, se aşteaptă prezenţa a zeci de piloţi din întreaga ţară.

„Etapa este cea care contează, cea pe puncte, unde vor participa peste 50 de piloţi din toată România. Vor avea loc două manşe, primul loc va fi punctat cu 25 de puncte, al doilea cu 23, al treilea cu 20 şi tot aşa, la final va avea loc o festivitate de premiere, un podium, dar şi restul participanţilor vor primi diplome de participare”, a mai explicat Jigmond, antrenorul de la Moto Extrem Lugoj.

Fanii lugojeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la circuit, pentru a urmări în premieră cum se desfăşoară o etapă de motocros, aceştia putând să urmărească întrecerea dintr-un loc aflat deasupra circuitului.

„Iubitorii de sporturi cu motor vor putea să vadă cursele de pe platoul de deasupra circuitului. Acolo vom amenaja şi o zonă cu băuturi răcoritoare, vom îngrădi ca să fie toată lumea în siguranţă şi să nu avem probleme pe parcursul curselor. De asemenea, în jurul circuitului vom avea stewarzi şi pază pentru ca nimeni altcineva decât piloţii să nu poată intra pe pistă. Intrarea va fi gratuită”, a mai spus Liviu Jigmond.

Accesul la circuit şi respectiv pe platoul de unde se pot urmări cursele se poate face cu maşina, de pe centura ocolitoare a Lugojului pe drumul spre Hezeriş, de unde şoferii vor fi îndrumaţi spre locurile de parcare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: