Actualitate

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Cetateanul Lugoj

Federaţia Română de Motociclism a anunţat două competiţii în premieră în această lună la Lugoj. Este vorba despre Cupa Lugoj Moto Extrem, competiţie cu ocazia căreia s-a omologat la sfârșitul săptămânii trecute circuitul de pe dealul din vecinătatea centurii oraşului şi respectiv etapa naţională ce se va desfăşura pe 12 septembrie.

Etapa ce va avea loc la Lugoj este posibilă după ce clubul Moto Extrem a primit o finanţare de 20.000 de lei de la bugetul local, aprobată în şedinţa din 31 august. Odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a circuitului la standardele impuse de federaţie, lugojenii vor putea urmări în oraşul lor cum arată o cursă în care Mihai Stoichescu, campion naţional de 6 ori la motocros, performează.

„Miţă este tot timpul în priză, e pregătit de etapa de acasă, normal că îi lipsesc antrenamentele pentru că pista fiind în amenajare, nu a prea putut să se pregătească la fel de bine ca pentru o altă etapă, dar este gata de cursă. Aşteptăm toţi fanii motosportului la curse”, a declarat pentru Cetăţeanul Liviu Jigmond, organizator.

Cupa dinainte de etapa cu numărul patru a campionatului a avut scopul de a omologa circuitul pentru curse de campionat naţional, la întrecere paticipând mai mulţi piloţi din zona de vest a ţării. În schimb, la etapa de pe 12 septembrie, acolo unde fiecare secundă petrecută pe circuit contează, se aşteaptă prezenţa a zeci de piloţi din întreaga ţară.

„Etapa este cea care contează, cea pe puncte, unde vor participa peste 50 de piloţi din toată România. Vor avea loc două manşe, primul loc va fi punctat cu 25 de puncte, al doilea cu 23, al treilea cu 20 şi tot aşa, la final va avea loc o festivitate de premiere, un podium, dar şi restul participanţilor vor primi diplome de participare”, a mai explicat Jigmond, antrenorul de la Moto Extrem Lugoj.

Fanii lugojeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la circuit, pentru a urmări în premieră cum se desfăşoară o etapă de motocros, aceştia putând să urmărească întrecerea dintr-un loc aflat deasupra circuitului.

„Iubitorii de sporturi cu motor vor putea să vadă cursele de pe platoul de deasupra circuitului. Acolo vom amenaja şi o zonă cu băuturi răcoritoare, vom îngrădi ca să fie toată lumea în siguranţă şi să nu avem probleme pe parcursul curselor. De asemenea, în jurul circuitului vom avea stewarzi şi pază pentru ca nimeni altcineva decât piloţii să nu poată intra pe pistă. Intrarea va fi gratuită”, a mai spus Liviu Jigmond.

Accesul la circuit şi respectiv pe platoul de unde se pot urmări cursele se poate face cu maşina, de pe centura ocolitoare a Lugojului pe drumul spre Hezeriş, de unde şoferii vor fi îndrumaţi spre locurile de parcare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016