Autoliv Lugoj

Actualitate

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Cetateanul Lugoj

Federaţia Română de Motociclism a anunţat două competiţii în premieră în această lună la Lugoj. Este vorba despre Cupa Lugoj Moto Extrem, competiţie cu ocazia căreia s-a omologat la sfârșitul săptămânii trecute circuitul de pe dealul din vecinătatea centurii oraşului şi respectiv etapa naţională ce se va desfăşura pe 12 septembrie.

Etapa ce va avea loc la Lugoj este posibilă după ce clubul Moto Extrem a primit o finanţare de 20.000 de lei de la bugetul local, aprobată în şedinţa din 31 august. Odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a circuitului la standardele impuse de federaţie, lugojenii vor putea urmări în oraşul lor cum arată o cursă în care Mihai Stoichescu, campion naţional de 6 ori la motocros, performează.

„Miţă este tot timpul în priză, e pregătit de etapa de acasă, normal că îi lipsesc antrenamentele pentru că pista fiind în amenajare, nu a prea putut să se pregătească la fel de bine ca pentru o altă etapă, dar este gata de cursă. Aşteptăm toţi fanii motosportului la curse”, a declarat pentru Cetăţeanul Liviu Jigmond, organizator.

Cupa dinainte de etapa cu numărul patru a campionatului a avut scopul de a omologa circuitul pentru curse de campionat naţional, la întrecere paticipând mai mulţi piloţi din zona de vest a ţării. În schimb, la etapa de pe 12 septembrie, acolo unde fiecare secundă petrecută pe circuit contează, se aşteaptă prezenţa a zeci de piloţi din întreaga ţară.

„Etapa este cea care contează, cea pe puncte, unde vor participa peste 50 de piloţi din toată România. Vor avea loc două manşe, primul loc va fi punctat cu 25 de puncte, al doilea cu 23, al treilea cu 20 şi tot aşa, la final va avea loc o festivitate de premiere, un podium, dar şi restul participanţilor vor primi diplome de participare”, a mai explicat Jigmond, antrenorul de la Moto Extrem Lugoj.

Fanii lugojeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la circuit, pentru a urmări în premieră cum se desfăşoară o etapă de motocros, aceştia putând să urmărească întrecerea dintr-un loc aflat deasupra circuitului.

„Iubitorii de sporturi cu motor vor putea să vadă cursele de pe platoul de deasupra circuitului. Acolo vom amenaja şi o zonă cu băuturi răcoritoare, vom îngrădi ca să fie toată lumea în siguranţă şi să nu avem probleme pe parcursul curselor. De asemenea, în jurul circuitului vom avea stewarzi şi pază pentru ca nimeni altcineva decât piloţii să nu poată intra pe pistă. Intrarea va fi gratuită”, a mai spus Liviu Jigmond.

Accesul la circuit şi respectiv pe platoul de unde se pot urmări cursele se poate face cu maşina, de pe centura ocolitoare a Lugojului pe drumul spre Hezeriş, de unde şoferii vor fi îndrumaţi spre locurile de parcare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Dezinteres maxim pentru fonduri europene în rândul oamenilor de afaceri din Lugoj

Daniel Dancea27 februarie 2017

Arbalete confiscate de mascaţi la Coşteiu! Două persoane, audiate pentru arme artizanale

Gabriel Iosa27 februarie 2017

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: