Autoliv Lugoj

Educație

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Business Strategist

Peste 1000 de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a participă la evaluările naţionale care vor avea loc la finalul lunii mai. Testele vor fi corectate de două cadre didactice, din care unul va fi învățătorul de la clasă. Rezultatele obținute nu se afișează și nu se trec în catalog. Pe baza lor se vor elabora planuri individualizate de învățare, acolo unde se impune. Scopul testelor este informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

“Pentru clasa a II-a, testările vizează evaluarea competenţelor de scris-citit în Limba română, Limba maternă și evaluarea la Matematică. Fiecare va dura 30 de minute. Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în Limba română, evaluarea competenţelor la Matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la Limba maternă. Elevii de clasa a VI-a vor da testare la Limbă şi comunicare, Matematică şi Știinţele naturii, iar cei care aparţin minorătăţilor naţionale vor susţine şi un test la Limba maternă. Fiecare evaluare durează 60 de minute. Elevii de clasa a II-a vor fi supravegheați de învățătorul de la clasă. La clasele a IV-a și a VI-a, testarea va fi supravegheată de un profesor care nu predă la clasa respectivă”, a declarat prof. Sebastian Gheorghiță, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4.

Potrivit calendarului, evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a are loc în intervalul 18 – 22 mai. Pe 18 mai este programată proba scrisă la Limba română, pe 19 mai – proba de citire la Limba română și de scriere și citire la Limba română pentru minoritățile naționale, pe 20 mai – Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârșitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba romana, 27 mai – Matematică și 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă și comunicare și se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică și Științe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celălalt nu vor avea aceleaşi subiecte. Totodată, la aceste evaluări nu vor fi camere video.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: