Educație

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Autoliv

Peste 1000 de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a participă la evaluările naţionale care vor avea loc la finalul lunii mai. Testele vor fi corectate de două cadre didactice, din care unul va fi învățătorul de la clasă. Rezultatele obținute nu se afișează și nu se trec în catalog. Pe baza lor se vor elabora planuri individualizate de învățare, acolo unde se impune. Scopul testelor este informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

“Pentru clasa a II-a, testările vizează evaluarea competenţelor de scris-citit în Limba română, Limba maternă și evaluarea la Matematică. Fiecare va dura 30 de minute. Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în Limba română, evaluarea competenţelor la Matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la Limba maternă. Elevii de clasa a VI-a vor da testare la Limbă şi comunicare, Matematică şi Știinţele naturii, iar cei care aparţin minorătăţilor naţionale vor susţine şi un test la Limba maternă. Fiecare evaluare durează 60 de minute. Elevii de clasa a II-a vor fi supravegheați de învățătorul de la clasă. La clasele a IV-a și a VI-a, testarea va fi supravegheată de un profesor care nu predă la clasa respectivă”, a declarat prof. Sebastian Gheorghiță, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4.

Potrivit calendarului, evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a are loc în intervalul 18 – 22 mai. Pe 18 mai este programată proba scrisă la Limba română, pe 19 mai – proba de citire la Limba română și de scriere și citire la Limba română pentru minoritățile naționale, pe 20 mai – Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârșitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba romana, 27 mai – Matematică și 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă și comunicare și se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică și Științe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celălalt nu vor avea aceleaşi subiecte. Totodată, la aceste evaluări nu vor fi camere video.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: