Educație

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluări Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Cetateanul Lugoj

Peste 1000 de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a participă la evaluările naţionale care vor avea loc la finalul lunii mai. Testele vor fi corectate de două cadre didactice, din care unul va fi învățătorul de la clasă. Rezultatele obținute nu se afișează și nu se trec în catalog. Pe baza lor se vor elabora planuri individualizate de învățare, acolo unde se impune. Scopul testelor este informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

“Pentru clasa a II-a, testările vizează evaluarea competenţelor de scris-citit în Limba română, Limba maternă și evaluarea la Matematică. Fiecare va dura 30 de minute. Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în Limba română, evaluarea competenţelor la Matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la Limba maternă. Elevii de clasa a VI-a vor da testare la Limbă şi comunicare, Matematică şi Știinţele naturii, iar cei care aparţin minorătăţilor naţionale vor susţine şi un test la Limba maternă. Fiecare evaluare durează 60 de minute. Elevii de clasa a II-a vor fi supravegheați de învățătorul de la clasă. La clasele a IV-a și a VI-a, testarea va fi supravegheată de un profesor care nu predă la clasa respectivă”, a declarat prof. Sebastian Gheorghiță, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4.

Potrivit calendarului, evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a are loc în intervalul 18 – 22 mai. Pe 18 mai este programată proba scrisă la Limba română, pe 19 mai – proba de citire la Limba română și de scriere și citire la Limba română pentru minoritățile naționale, pe 20 mai – Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârșitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba romana, 27 mai – Matematică și 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă și comunicare și se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică și Științe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celălalt nu vor avea aceleaşi subiecte. Totodată, la aceste evaluări nu vor fi camere video.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: