Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

[EXCLUSIV] Am vorbit cu un lugojean care a vrut să se angajeze la depozitul Lidl: „Nu vor găsi niciodată om pentru postul ăsta!”

[EXCLUSIV] Am vorbit cu un lugojean care a vrut să se angajeze la depozitul Lidl: „Nu vor găsi niciodată om pentru postul ăsta!”

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Depozitul Lidl de la ieşirea din Lugoj spre Coşteiu este aproape finalizat, muncitorii mai având la dispoziţie doar trei luni pentru a termina construcţia gigantică. Cu ajutorul acestuia, vor fi alimentate magazinele lanţului german de supermarketuri din România, Ungaria, Serbia şi alte ţări din zonă, în total aici urmând să lucreze în jur de 100 de persoane, dintre care majoritatea au fost deja angajate şi se află în stagii de pregătire în ţară.

Cetăţeanul a stat de vorbă cu Mihai, unul dintre lugojenii care a vrut să îşi încerce norocul şi să ocupe un post dintre cele 100 disponibile şi râvnite de toată lumea. Acesta a povestit pentru publicaţia noastră cum se va desfăşura munca propriu-zisă la viitorul centru lugostic, dar şi detalii inedite despre căutarea angajaţilor pe care cei de la Lidl nu le povestesc de obicei presei.

„Vor încărca şi descărca peste 200 de TIR-uri pe zi, o să fie trafic continuu aici, dar am înţeles că vor veni pe centură, vor face ei legătură. Se va lucra doar în două schimburi, dar cu sâmbete şi duminici, lucrezi un weekend, stai un weekend şi tot aşa”, a declarat Mihai pentru Cetăţeanul.

Acesta a aplicat pentru mai multe posturi, disponibile pe site-ul celor de la Lidl, aşteptând mai bine de o lună până să fie chemat la o discuţie. La interivu însă, surpriză! Bărbatului i s-a spus că niciunul dintre posturile la care aplicase nu mai era valabil, oferindu-i-se un post de motostivuitorist.

„Nu mai aveau nimic disponibil pentru ce aplicasem eu, aşa că mi-au oferit să pun marfă pe paleţi şi să o duc la TIR. Mai era şi doar să aşez marfa pe rafturi sau să sortez, dar eu aplicasem pentru cu totul altceva. Cred că alea s-au dat deja şi acum caută pentru ce a mai rămas”, a mai precizat lugojeanul.

Postul „imposibil”

Mihai povesteşte şi despre un post la care cei de la Lidl caută angajat din prima zi de recrutări, însă fără succes până acum.

„Au nevoie de un om în camera frigorifică. Acolo sunt -22 de grade Celsius constant, se ţin mezeluri, produse din carne, legume congelate şi aşa mai departe. Pe 14 milioane, nu cred că vor găsi om să stea acolo 15 zile pe lună, să tot intri, să tot ieşi cu alimentele pe care le ai pe comandă. Eu doar am auzit de post, nu mi s-a oferit direct să lucrez acolo, dar oricum aşa ceva nu puteam accepta”, a mai adăugat Mihai.

Chiar dacă nu au oferit un răspuns concret la întrebarea dacă a fost sau nu ocupat postul, cei de la Lidl spun că nu se pune problema să nu găsească un om potrivit pentru acest job mai special.

„Nu întâmpinăm probleme în ocuparea acestei poziţii. Nu am întâmpinat niciodată dificultăţi în a recruta oameni pentru această poziţie. Oferim echipamente speciale pentru acest post, dar şi un spor suplimentar, ca şi beneficii ale acestui job”, a declarat Maria Pârvuleasca, purtător de cuvânt Lidl România.

Centrul logistic este construit pe un teren în suprafaţă totală de 140.000 de metri pătraţi, având o suprafaţă construită de peste 45.000 de metri pătraţi. Parte integrantă a concernului Lidl prezent la nivel european în 27 de ţări, Lidl România este subsidiară cu prezenţa activă pe piaţa locală din anul 2011. În prezent, compania Lidl România deține un număr de peste 193 de magazine şi 3 centre logistice cu peste 4.000 de angajaţi.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Alin

    10 august 2016 at 18:40

    Nu stiti ce inseamana sa lucrezi cu mitici.Mai vedem noi zicala ,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”Atat timp cat exista nebunia de cerere de personal in zona lumea v-a alege daca nu primesc conditii!

  2. gepeto

    10 august 2016 at 21:52

    Au salarii destul de mari (in al 3 an sefii de schimb ,depatament etc ajung la 6300 de ron) dar o sa le iasa pe nas banii astia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

radar

S-au crezut mai rapizi ca radarul! Cinci şoferi lăsaţi fără permise de poliţiştii lugojeni

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
autostrada

Operațiunea antimafia „Amalgam”! Director al unei firme care lucrează pe autostrada Lugoj – Deva, arestat în Italia

Daniel Dancea28 octombrie 2016
amenzi-parcare-bucegi-lugoj

Semn de circulaţie nou la Lugoj! Au curs amenzile cu nemiluita pentru şoferii care l-au încălcat

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016