Actualitate

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

Cetateanul Lugoj

Anchetat de DNA și arestat preventiv într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, este în prezent eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresată instanței, fostul șef al IPJ Timiș a solicitat permisiunea de a se întoarce la lucru, dar judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins cererea. Instanța a sesizat și Curtea Constituțională, la cererea lui Munteanu.

Schimbat din funcție odată cu scandalul de corupție de la vârful Poliției Timiș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Sorin Munteanu, este în acest moment pus sub control judiciar și are interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresară Tribunalului Timiș, Munteanu a cerut ridicarea acestei interdicții susținând că îi este încălcat dreptul la muncă.

„Interzicerea exercitării profesiei încalcă dreptul la muncă al unui inculpat, drept consacrat constituţional, întrucât până la proba  contrarie acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat avocatul lui Munteanu în cererea din instanță. Judecătorul de drepturi și libertăți a hotărât să menține interdicția în cazul lui Munteanu, faptele de care este acuzat fostul fiind comise chiar în exercitarea funcției de polițist.

„Această măsură (n.r. interdicția de exercitare a profesiei), care este prevăzută în Codul Penal ca pedeapsa complementară,  ține să-l îndepărteze un timp pe infractor de mediul folosit la săvârşirea infracţiunii pentru care a fost condamnat. Față de modul în care se afirmă că s-ar fi săvârșit faptele, măsura apare ca fiind proporțională cu situația care a determinat-o. În ciuda afirmațiilor inculpatului, instanța apreciază că, dată fiind funcția pe care a ocupat-o, a vechimii în această funcție și, implicit, a influenței pe care o are în  rândurile angajaților, prezența acestuia la vechiul loc de muncă ar putea aduce atingere normalei desfășurări a anchetei”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți în sentința prin care a respins solicitarea fostului șef al IPJ Timiș. Magistratul a mai arătat că interdicția de exercitare a profesiei de polițist din cazul lui Munteanu nu încalcă nici prevederile CEDO.

În urma deciziei emise de Tribunalul Timiș, fostul șef al Poliției Timiș a sesizat Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea art. 215 alin.2 pct. e C.pr.pen, motivat de faptul că încalcă dreptul la muncă. Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost admisă, judecătorul cerând o decizie a Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului din Codul de Procedură Penală care permite impunerea interdicției din cazul lui Munteanu. Sentința prin care cererea de ridicare a interdicției poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Complicatul caz „Boldea – DNA”. Nouă judecători de la Curtea Supremă vor decide soarta primarului din Lugoj

Daniel Dancea23 ianuarie 2017

Un club din Lugoj funcţionează fără autorizaţie PSI! Ce amendă usturătoare au primit patronii

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: