Cetateanul Lugoj

Actualitate

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

Cetateanul Lugoj

Anchetat de DNA și arestat preventiv într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, este în prezent eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresată instanței, fostul șef al IPJ Timiș a solicitat permisiunea de a se întoarce la lucru, dar judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins cererea. Instanța a sesizat și Curtea Constituțională, la cererea lui Munteanu.

Schimbat din funcție odată cu scandalul de corupție de la vârful Poliției Timiș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Sorin Munteanu, este în acest moment pus sub control judiciar și are interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresară Tribunalului Timiș, Munteanu a cerut ridicarea acestei interdicții susținând că îi este încălcat dreptul la muncă.

„Interzicerea exercitării profesiei încalcă dreptul la muncă al unui inculpat, drept consacrat constituţional, întrucât până la proba  contrarie acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat avocatul lui Munteanu în cererea din instanță. Judecătorul de drepturi și libertăți a hotărât să menține interdicția în cazul lui Munteanu, faptele de care este acuzat fostul fiind comise chiar în exercitarea funcției de polițist.

„Această măsură (n.r. interdicția de exercitare a profesiei), care este prevăzută în Codul Penal ca pedeapsa complementară,  ține să-l îndepărteze un timp pe infractor de mediul folosit la săvârşirea infracţiunii pentru care a fost condamnat. Față de modul în care se afirmă că s-ar fi săvârșit faptele, măsura apare ca fiind proporțională cu situația care a determinat-o. În ciuda afirmațiilor inculpatului, instanța apreciază că, dată fiind funcția pe care a ocupat-o, a vechimii în această funcție și, implicit, a influenței pe care o are în  rândurile angajaților, prezența acestuia la vechiul loc de muncă ar putea aduce atingere normalei desfășurări a anchetei”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți în sentința prin care a respins solicitarea fostului șef al IPJ Timiș. Magistratul a mai arătat că interdicția de exercitare a profesiei de polițist din cazul lui Munteanu nu încalcă nici prevederile CEDO.

În urma deciziei emise de Tribunalul Timiș, fostul șef al Poliției Timiș a sesizat Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea art. 215 alin.2 pct. e C.pr.pen, motivat de faptul că încalcă dreptul la muncă. Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost admisă, judecătorul cerând o decizie a Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului din Codul de Procedură Penală care permite impunerea interdicției din cazul lui Munteanu. Sentința prin care cererea de ridicare a interdicției poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016