Actualitate

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

Autoliv

Anchetat de DNA și arestat preventiv într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, este în prezent eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresată instanței, fostul șef al IPJ Timiș a solicitat permisiunea de a se întoarce la lucru, dar judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins cererea. Instanța a sesizat și Curtea Constituțională, la cererea lui Munteanu.

Schimbat din funcție odată cu scandalul de corupție de la vârful Poliției Timiș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Sorin Munteanu, este în acest moment pus sub control judiciar și are interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresară Tribunalului Timiș, Munteanu a cerut ridicarea acestei interdicții susținând că îi este încălcat dreptul la muncă.

„Interzicerea exercitării profesiei încalcă dreptul la muncă al unui inculpat, drept consacrat constituţional, întrucât până la proba  contrarie acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat avocatul lui Munteanu în cererea din instanță. Judecătorul de drepturi și libertăți a hotărât să menține interdicția în cazul lui Munteanu, faptele de care este acuzat fostul fiind comise chiar în exercitarea funcției de polițist.

„Această măsură (n.r. interdicția de exercitare a profesiei), care este prevăzută în Codul Penal ca pedeapsa complementară,  ține să-l îndepărteze un timp pe infractor de mediul folosit la săvârşirea infracţiunii pentru care a fost condamnat. Față de modul în care se afirmă că s-ar fi săvârșit faptele, măsura apare ca fiind proporțională cu situația care a determinat-o. În ciuda afirmațiilor inculpatului, instanța apreciază că, dată fiind funcția pe care a ocupat-o, a vechimii în această funcție și, implicit, a influenței pe care o are în  rândurile angajaților, prezența acestuia la vechiul loc de muncă ar putea aduce atingere normalei desfășurări a anchetei”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți în sentința prin care a respins solicitarea fostului șef al IPJ Timiș. Magistratul a mai arătat că interdicția de exercitare a profesiei de polițist din cazul lui Munteanu nu încalcă nici prevederile CEDO.

În urma deciziei emise de Tribunalul Timiș, fostul șef al Poliției Timiș a sesizat Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea art. 215 alin.2 pct. e C.pr.pen, motivat de faptul că încalcă dreptul la muncă. Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost admisă, judecătorul cerând o decizie a Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului din Codul de Procedură Penală care permite impunerea interdicției din cazul lui Munteanu. Sentința prin care cererea de ridicare a interdicției poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: