Autoliv Lugoj

Actualitate

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

Business Strategist

Anchetat de DNA și arestat preventiv într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, este în prezent eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresată instanței, fostul șef al IPJ Timiș a solicitat permisiunea de a se întoarce la lucru, dar judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins cererea. Instanța a sesizat și Curtea Constituțională, la cererea lui Munteanu.

Schimbat din funcție odată cu scandalul de corupție de la vârful Poliției Timiș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Sorin Munteanu, este în acest moment pus sub control judiciar și are interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresară Tribunalului Timiș, Munteanu a cerut ridicarea acestei interdicții susținând că îi este încălcat dreptul la muncă.

„Interzicerea exercitării profesiei încalcă dreptul la muncă al unui inculpat, drept consacrat constituţional, întrucât până la proba  contrarie acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat avocatul lui Munteanu în cererea din instanță. Judecătorul de drepturi și libertăți a hotărât să menține interdicția în cazul lui Munteanu, faptele de care este acuzat fostul fiind comise chiar în exercitarea funcției de polițist.

„Această măsură (n.r. interdicția de exercitare a profesiei), care este prevăzută în Codul Penal ca pedeapsa complementară,  ține să-l îndepărteze un timp pe infractor de mediul folosit la săvârşirea infracţiunii pentru care a fost condamnat. Față de modul în care se afirmă că s-ar fi săvârșit faptele, măsura apare ca fiind proporțională cu situația care a determinat-o. În ciuda afirmațiilor inculpatului, instanța apreciază că, dată fiind funcția pe care a ocupat-o, a vechimii în această funcție și, implicit, a influenței pe care o are în  rândurile angajaților, prezența acestuia la vechiul loc de muncă ar putea aduce atingere normalei desfășurări a anchetei”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți în sentința prin care a respins solicitarea fostului șef al IPJ Timiș. Magistratul a mai arătat că interdicția de exercitare a profesiei de polițist din cazul lui Munteanu nu încalcă nici prevederile CEDO.

În urma deciziei emise de Tribunalul Timiș, fostul șef al Poliției Timiș a sesizat Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea art. 215 alin.2 pct. e C.pr.pen, motivat de faptul că încalcă dreptul la muncă. Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost admisă, judecătorul cerând o decizie a Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului din Codul de Procedură Penală care permite impunerea interdicției din cazul lui Munteanu. Sentința prin care cererea de ridicare a interdicției poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: