Actualitate

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Autoliv

Investit în funcţie la 1 octombrie, pentru un mandat de 6 luni, noul şef al Poliţiei Lugoj are mai multe planuri pentru perioada în care va servi la conducerea subunităţii din oraşul de pe Timiş. Luându-i locul lui Dan Lupulescu,Traian Tătaru, fost şef al Biroului Inspecţie Internă de la IPJ Timiş îşi propune să transforme Lugojul într-un oraş liniştit şi fără scandaluri, după ce municipiul cu 40.000 de locuitori şi-a căpătat o reputaţie negativă în ultimii 10 ani.

„Am terminat Academia de Poliţie în 1995, am lucrat 10 ani în structurile de intervenţie ale Jandarmeriei, am fost operativ acolo, comandant de pluton, cum era pe vremea aceea. În 2005 m-am transferat în Poliţia Română, am lucrat la ordine publică, la crimă organizată, apoi din 2008 până în 2013 la control intern. Din 2013 am fost şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, după care din august 2015 am revenit la IPJ la Biroul Control. Vestea că voi ajunge la Lugoj am primit-o din scurt, a fost mai mult o propunere, după ce în mod sigur şefii au analizat problemele de aici. Personal, am primit-o ca o provocare”, a declarat pentru Cetăţeanul Traian Tătaru.

După primele săptămâni în care s-a aflat la conducerea Poliţiei Lugoj, Tătaru spune că oraşul Lugoj i se pare unul liniştit, cu oameni care se înţeleg între ei. Referitor la scandalurile între clanurile de romi, care în 2013 au ajuns până la împuşcături pe stradă şi bătăi cu săbiile, comandantul poliţiei lugojene spune că toate aceste situaţii au o singură rezolvare.

„Avem măsurile noastre specifice, legale, de prevenire a acestor manifestări. Prevenirea, aceasta ar fi principala formă de combatere a scandalurilor. Eu sunt adeptul comunicării, însă depinde de oameni, sunt oameni cu care comunici, discuţi cu ei, ajungi la un rezultat şi ai o finalitate. Sunt oameni care, băgându-i în seamă, parcă le dai în nas, ca să zic aşa, le dai curaj. Eu cred că nişte discuţii cu ei, într-un cadru oficial, stabilit de noi, că până la urmă noi aplicăm legea în oraşul ăsta, ar putea rezolva problema. Una este când vorbeşti cu un director de şcoală, alta este când vorbeşti cu nişte oameni care asta au în preocupările lor, să mute scandalul din casă în stradă, să arate ce putere au, ce renume, până la urmă este o ambiţie, un orgoliu”, a explicat comandantul Poliţiei Lugoj.

Tătaru s-a referit la situaţia de la Timişoara de acum câţiva ani, similară cu cea din Lugoj, care şi-a găsit rezolvarea nu prin aplicarea de măsuri prin forţă, ci prin comunicare.

„Aşa se întâmplă şi la Timişoara, nu fac nunţile ca să câştige ceva sau să se îmbogăţească, nu, o fac pentru a vedea lumea că au venit ei cu Lamborghini şi cu Ferarri, le place efectiv circul. Prin măsurile noastre strict de tactică poliţienească, le putem preveni. În Timişoara, dacă acum 5 ani nu îi puteam ţine efectiv, te trezeai cu ei în stradă, bulevardul blocat, era mai greu să îi bagi înapoi în case, acum e alta situaţia. Oamenii au început să obţină informaţii, vine nunta clanului cu tare, se iau măsuri, erau contactaţi bulibaşii, socrul mare, socrul mic, lăutarii chiar şi li se spunea domnule, de aici până aici e lege. Depăşiţi, răspundeţi. Şi a funcţionat, nu mai e circul care a fost acum câţiva ani, metoda fiind aplicabilă şi la Lugoj în acelaşi fel şi, cred, cu aceleaşi rezultate”, a precizat Tătaru.

În vârstă 45 de ani, Traian Tătaru are alături o echipă tânără de poliţişti dornici de lucru şi cu chef de schimbare, pe care noul comandant i-a informat din prima zi a mandatului că nu are nicio pretenţie de la ei, decât aceea de a-şi face meseria. Cetăţeanul a stat de vorbă în exclusivitate cu noul şef al poliţiştilor lugojeni, atât despre situaţia romilor, cât şi despre accidente, volumul de muncă al poliţistului lugojean şi alte probleme ale oamenilor care aplică legea în oraş. Urmăriţi cetăţeanul.ro pentru restul interviului cu noul şef al Poliţiei Lugoj, care va apărea în următoarele zile

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. S. Tibi

  24 octombrie 2016 at 10:37

  Sper sa nu auzim de tine ca si de Chebici, ca, pe banii tiganilor iti faci o casa in Lugoj, in rest… Bun venit in jungla orasului PSD! Spor la treaba!

 2. Pingback: Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. "Vom face nortificări pentru un sens giratoriu" | Cetateanul.ro

 3. Pingback: Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. "Vom face notificări pentru un sens giratoriu" | Cetateanul.ro

 4. Asd

  25 octombrie 2016 at 22:57

  Succes urmarit prin implicare in rezolvarea cauzelor ce genereaza problemele si mai putin prin constatare si sanctionare. Un nivel superior mai greu de cuatificat prin indicatori ce masoara efortul depus ci mai degraba prin compararea cu rezultatele anterioare. Spor!

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: