Actualitate

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Cetateanul Lugoj

Investit în funcţie la 1 octombrie, pentru un mandat de 6 luni, noul şef al Poliţiei Lugoj are mai multe planuri pentru perioada în care va servi la conducerea subunităţii din oraşul de pe Timiş. Luându-i locul lui Dan Lupulescu,Traian Tătaru, fost şef al Biroului Inspecţie Internă de la IPJ Timiş îşi propune să transforme Lugojul într-un oraş liniştit şi fără scandaluri, după ce municipiul cu 40.000 de locuitori şi-a căpătat o reputaţie negativă în ultimii 10 ani.

„Am terminat Academia de Poliţie în 1995, am lucrat 10 ani în structurile de intervenţie ale Jandarmeriei, am fost operativ acolo, comandant de pluton, cum era pe vremea aceea. În 2005 m-am transferat în Poliţia Română, am lucrat la ordine publică, la crimă organizată, apoi din 2008 până în 2013 la control intern. Din 2013 am fost şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, după care din august 2015 am revenit la IPJ la Biroul Control. Vestea că voi ajunge la Lugoj am primit-o din scurt, a fost mai mult o propunere, după ce în mod sigur şefii au analizat problemele de aici. Personal, am primit-o ca o provocare”, a declarat pentru Cetăţeanul Traian Tătaru.

După primele săptămâni în care s-a aflat la conducerea Poliţiei Lugoj, Tătaru spune că oraşul Lugoj i se pare unul liniştit, cu oameni care se înţeleg între ei. Referitor la scandalurile între clanurile de romi, care în 2013 au ajuns până la împuşcături pe stradă şi bătăi cu săbiile, comandantul poliţiei lugojene spune că toate aceste situaţii au o singură rezolvare.

„Avem măsurile noastre specifice, legale, de prevenire a acestor manifestări. Prevenirea, aceasta ar fi principala formă de combatere a scandalurilor. Eu sunt adeptul comunicării, însă depinde de oameni, sunt oameni cu care comunici, discuţi cu ei, ajungi la un rezultat şi ai o finalitate. Sunt oameni care, băgându-i în seamă, parcă le dai în nas, ca să zic aşa, le dai curaj. Eu cred că nişte discuţii cu ei, într-un cadru oficial, stabilit de noi, că până la urmă noi aplicăm legea în oraşul ăsta, ar putea rezolva problema. Una este când vorbeşti cu un director de şcoală, alta este când vorbeşti cu nişte oameni care asta au în preocupările lor, să mute scandalul din casă în stradă, să arate ce putere au, ce renume, până la urmă este o ambiţie, un orgoliu”, a explicat comandantul Poliţiei Lugoj.

Tătaru s-a referit la situaţia de la Timişoara de acum câţiva ani, similară cu cea din Lugoj, care şi-a găsit rezolvarea nu prin aplicarea de măsuri prin forţă, ci prin comunicare.

„Aşa se întâmplă şi la Timişoara, nu fac nunţile ca să câştige ceva sau să se îmbogăţească, nu, o fac pentru a vedea lumea că au venit ei cu Lamborghini şi cu Ferarri, le place efectiv circul. Prin măsurile noastre strict de tactică poliţienească, le putem preveni. În Timişoara, dacă acum 5 ani nu îi puteam ţine efectiv, te trezeai cu ei în stradă, bulevardul blocat, era mai greu să îi bagi înapoi în case, acum e alta situaţia. Oamenii au început să obţină informaţii, vine nunta clanului cu tare, se iau măsuri, erau contactaţi bulibaşii, socrul mare, socrul mic, lăutarii chiar şi li se spunea domnule, de aici până aici e lege. Depăşiţi, răspundeţi. Şi a funcţionat, nu mai e circul care a fost acum câţiva ani, metoda fiind aplicabilă şi la Lugoj în acelaşi fel şi, cred, cu aceleaşi rezultate”, a precizat Tătaru.

În vârstă 45 de ani, Traian Tătaru are alături o echipă tânără de poliţişti dornici de lucru şi cu chef de schimbare, pe care noul comandant i-a informat din prima zi a mandatului că nu are nicio pretenţie de la ei, decât aceea de a-şi face meseria. Cetăţeanul a stat de vorbă în exclusivitate cu noul şef al poliţiştilor lugojeni, atât despre situaţia romilor, cât şi despre accidente, volumul de muncă al poliţistului lugojean şi alte probleme ale oamenilor care aplică legea în oraş. Urmăriţi cetăţeanul.ro pentru restul interviului cu noul şef al Poliţiei Lugoj, care va apărea în următoarele zile

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. S. Tibi

  24 octombrie 2016 at 10:37

  Sper sa nu auzim de tine ca si de Chebici, ca, pe banii tiganilor iti faci o casa in Lugoj, in rest… Bun venit in jungla orasului PSD! Spor la treaba!

 2. Pingback: Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. "Vom face nortificări pentru un sens giratoriu" | Cetateanul.ro

 3. Pingback: Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. "Vom face notificări pentru un sens giratoriu" | Cetateanul.ro

 4. Asd

  25 octombrie 2016 at 22:57

  Succes urmarit prin implicare in rezolvarea cauzelor ce genereaza problemele si mai putin prin constatare si sanctionare. Un nivel superior mai greu de cuatificat prin indicatori ce masoara efortul depus ci mai degraba prin compararea cu rezultatele anterioare. Spor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016