Exerciții fizice benefice pentru persoanele în vârstă

0

Pentru a avea un sistem imunitar puternic, pentru a scăpa de stres și pentru a avea un organism sănătos, este indicat să faci exerciții fizice în fiecare zi, sau măcar o dată la două zile. Înainte de a începe să îți faci exercițiile fizice, este esențial să faci câteva mișcări de încălzire: rotiri de brațe, de trunchi, de bazin și o simplă alergare pe loc. În plus, este indicat să faci exercițiile în fața oglinzii pentru a putea avea o postură corectă. Nu uita de asemenea și că respirația este foarte importantă: inspiră la efort, iar la relaxare expiră.

1. Exerciții pentru mușchii spatelui

Întinde-te pe spate cu genunchii îndoiți. Adu genunchiul drept la piept și trage-l cu ambele mâini până ce ți-ai lipit coapsa de abdomen. Rămâi așa timp de 15 secunde, după care repetă mișcarea cu genunchiul stâng. Fă din nou exercițiul, de 6-8 ori pentru fiecare picior.

2. Mușchii fesieri

Întinde-te pe o parte, cu cotul îndoit sub cap. Îndoaie puțin piciorul de pe sol, iar pe celălalt lasă-l întins și ridică-l ușor cât de mult poți, fără să îl forțezi. Tot cu o mișcare ușoară, lasă piciorul jos. Ține laba piciorului în unghi drept față de gambă. Repetă-l de 15 ori, în câte două serii pentru fiecare picior în parte.

3. Exerciții pentru echilibru și picioare

Ridică-te pe vârfuri, după care vino înapoi la postura normală, pe toată talpa. Ține spatele drept și încearcă să nu te sprijini de nimic în timpul acestui exercițiu. Rămâi pe vârfuri câteva secunde înainte de a reveni la postura inițială, dacă se poate. Repetă această mișcare de minim 30 de ori.

4. Exerciții pentru piept

Întinde-te iar pe spate, cu două greutăți mici în mâini, de câte 0,5 kg fiecare. Poți ține câte o sticlă de apă la jumătate de litru. Îndoaie coatele la 90 de grade, du greutățile în lateral, de o parte și de alta a corpului, păstrând unghiul de 90 de grade, iar apoi du-le în față, deasupura pieptului. Fă două serii a câte 15 exerciții.

5. Umeri

Rămâi întinsă pe spate, Ține în mâini tot o greutate de 0,5 kg, cu ambele mâini întinse, la nivelul bazinului. Adu-ți greutatea, ușor, deasupra capului, cât se poate de departe, deschizând cutia toracică. Păstrează această poziție timp de 3 secunde, după care adu greutatea înapoi, la nivelul bazinului, cu mișcări ușoare și încordând abdomenul. Repetă tot de 15 ori, tot în 2 serii, fără mișcări instantanee.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și