Exerciții fizice care te ajută să slăbești și să-ți tonifici corpul

0

Mișcarea fizică este soluția excelentă care te ajută să te menții în formă, să-ți tonifici corpul, dar și să elimini kilogramele nedorite. Și pentru că, din fericire, sportul poate fi făcut în orice spațiu, interior sau exterior, îți spunem câteva tipuri de exerciții fizice care te ajută să slăbești, dar și să-ți menții aceeași greutate corporală pe termen lung.

Să faci sport în casă poate fi una dintre cele mai relaxante modalități de a petrece timpul liber. Fie că optezi pentru sportul cu un aparat sau orice alte accesorii pe care le găsești în oferte variate pe anunțuri gratuite, sau doar îți propui să faci câteva exerciții ușoare în reprize scurte, orice opțiune este eficientă în ceea ce privește arderea grăsimilor. Iată și câteva idei de exerciții fizice.

 

●      Mișcare pe bicicletă

O opțiune distractivă, dar și extrem de antrenantă pentru a elimina grăsimea nedorită și pentru a-ți tonifia mușchii de la nivelul picioarelor, coapselor, abdomenului și feselor. Îți poți achiziționa orice tip de bicicletă eliptică pentru sport, iar numărul de calorii redus la o sesiune de 60 de minute poate ajunge chiar și la 1000, în funcție de efortul și viteza depuse.

●      Sărituri cu coarda

Un antrenament intens și cu efecte garantate pe care îl poți face cu ușurință acasă este săritul cu coarda. Chiar dacă pare o joacă, antrenamentul te ajută să arzi grăsimile și să stimulezi creșterea masei musculare. Stabilește-ți un program zilnic de câteva sute de sărituri pe zi și vei vedea rezultatele în scurt timp.

●      Înot

O oră de înot te poate ajuta să arzi până la 700 de calorii, bineînțeles, numărul poate varia în funcție de efortul depus. Este mișcarea fizică ce îți impune să-ți folosești toate grupele de mușchi și te ajută la o tonifieră generală a corpului de la mușchii abdominali, la spate, picioare, fese și coapse. De asemenea, este important de știut faptul că este singura formă de fitness care nu pune presiune pe încheieturi ori articulații.

●      Alergare ușoară sau mers

Dacă vrei să petreci și câteva momente în aer liber atunci când faci sport, atunci alergarea este cea mai simplă metodă pentru slăbit, care oferă și rezultate. Verifică ofertele din anunțuri online gratuite și asigură-te că îți găsești echipamentul și încălțările potrivite pentru a te simți în permanență confortabil. Alergarea, dar și mersul te ajută să îți tonifiezi pielea și să scapi de grăsimea nedorită de pe corp.

Așadar, fie că optezi pentru sport în casă cu ajutorul aparatelor potrivite sau în exterior, mișcarea este esențială pentru un corp echilibrat și o minte sănătoasă.

Citește și