Educație

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Autoliv

Universitatea Europeană „Drăgan” a fost astăzi gazda unei expoziții din cadrul proiectului Comenius “Fă diferența! Fii un antreprenor verde!”, proiect coordonat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”. La aceasta au luat parte reprezentanți din toate cele nouă țări partenere: Ungaria, Polonia, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Finlanda. Fiecare și-a aranjat standul cu produse realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților.

„Este vorba de o prezentare a tuturor produselor realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților. După cum vedeți, la fiecare stand se văd obiecte realizate din materiale reciclabile. Deci, practic am dorit să promovăm reciclarea materialelor, apoi energiile verzi, mai ales la standul României, pentru că ne-a fost puțin mai ușor, avem niște jucării care funcționează cu energie solară și care am observat că sunt foarte atractive pentru copiii care au venit să viziteze expoziția. Avem machete ale unor orașe verzi propuse de copii, așa cum își imaginează ei că vor arăta orașele verzi ale viitorului. Fiecare țară a încercat să-și personalizeze standul așa cum a dorit”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

Partenerii în acest proiect spun că el a constituit o oportunitate pentru toți cei implicați și că speră și într-o colaborare viitoare.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a arăta un pic din munca pe care am făcut-o în școala noastră. Suntem din Portugalia, suntem o școala tehnică și de aceea lucrările realizate de elevii noștri sunt puțin mai avansate. A fost foarte bine pentru noi să facem parte din acest proiect pentru că am avut oportunitatea să aplicăm în școala noastră noi modalități de gândire vis-a-vis de ecologie, mai bune în cea mai mare parte pentru școala noastră, pentru a fi din ce în ce mai eficienți din punct de vedere ecologic. Este foarte bine că ne aflăm astăzi aici, că suntem capabili să le arătăm partenerilor noștri toată munca pe care am realizat-o în acești doi ani”, a spus prof. Alexandre Modas din Portugalia.

„Școala noastră este o școala ecolologică și scopul acestui proiect Comenius este despre a aduce în atenție lucruri care trebuie protejate și credem că acest lucru este foarte bun pentru a ne determina să facem ceva util pentru mediul nostru înconjurător. Împreună cu copiii am desfășurat tot felul de activități, ceea ce este foarte bine și am inițiat relații cu țările partenere implicate în acest proiect și cred că această fraternitate cu școala din România nu poate fi decât benefică atât pentru noi cât și pentru ei și sperăm să dureze cât mai mult”, este de părere Judit Kovacs din Ungaria.

Proiectul Comenius „Fă diferenţa! Fii un antreprenor verde!” se află la ultima întâlnire. În următoarele zile participanții vor fi primiți de către primarul Francisc Boldea, întâlnire programată la Cinematograful „Bela Lugosi”, dar vor avea parte și de o excursie tematică – „Să redescoperim România”.

Obiectivul proiectului a constat în modelarea şi dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial, schimbul de bune practici între şcolile partenere şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi a spiritului civic. Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat în Portugalia, urmând apoi Cipru, Tenerife, Finlanda, Turcia și Ungaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: