Autoliv Lugoj

Educație

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Business Strategist

Universitatea Europeană „Drăgan” a fost astăzi gazda unei expoziții din cadrul proiectului Comenius “Fă diferența! Fii un antreprenor verde!”, proiect coordonat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”. La aceasta au luat parte reprezentanți din toate cele nouă țări partenere: Ungaria, Polonia, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Finlanda. Fiecare și-a aranjat standul cu produse realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților.

„Este vorba de o prezentare a tuturor produselor realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților. După cum vedeți, la fiecare stand se văd obiecte realizate din materiale reciclabile. Deci, practic am dorit să promovăm reciclarea materialelor, apoi energiile verzi, mai ales la standul României, pentru că ne-a fost puțin mai ușor, avem niște jucării care funcționează cu energie solară și care am observat că sunt foarte atractive pentru copiii care au venit să viziteze expoziția. Avem machete ale unor orașe verzi propuse de copii, așa cum își imaginează ei că vor arăta orașele verzi ale viitorului. Fiecare țară a încercat să-și personalizeze standul așa cum a dorit”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

Partenerii în acest proiect spun că el a constituit o oportunitate pentru toți cei implicați și că speră și într-o colaborare viitoare.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a arăta un pic din munca pe care am făcut-o în școala noastră. Suntem din Portugalia, suntem o școala tehnică și de aceea lucrările realizate de elevii noștri sunt puțin mai avansate. A fost foarte bine pentru noi să facem parte din acest proiect pentru că am avut oportunitatea să aplicăm în școala noastră noi modalități de gândire vis-a-vis de ecologie, mai bune în cea mai mare parte pentru școala noastră, pentru a fi din ce în ce mai eficienți din punct de vedere ecologic. Este foarte bine că ne aflăm astăzi aici, că suntem capabili să le arătăm partenerilor noștri toată munca pe care am realizat-o în acești doi ani”, a spus prof. Alexandre Modas din Portugalia.

„Școala noastră este o școala ecolologică și scopul acestui proiect Comenius este despre a aduce în atenție lucruri care trebuie protejate și credem că acest lucru este foarte bun pentru a ne determina să facem ceva util pentru mediul nostru înconjurător. Împreună cu copiii am desfășurat tot felul de activități, ceea ce este foarte bine și am inițiat relații cu țările partenere implicate în acest proiect și cred că această fraternitate cu școala din România nu poate fi decât benefică atât pentru noi cât și pentru ei și sperăm să dureze cât mai mult”, este de părere Judit Kovacs din Ungaria.

Proiectul Comenius „Fă diferenţa! Fii un antreprenor verde!” se află la ultima întâlnire. În următoarele zile participanții vor fi primiți de către primarul Francisc Boldea, întâlnire programată la Cinematograful „Bela Lugosi”, dar vor avea parte și de o excursie tematică – „Să redescoperim România”.

Obiectivul proiectului a constat în modelarea şi dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial, schimbul de bune practici între şcolile partenere şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi a spiritului civic. Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat în Portugalia, urmând apoi Cipru, Tenerife, Finlanda, Turcia și Ungaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: