Educație

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Cetateanul Lugoj

Universitatea Europeană „Drăgan” a fost astăzi gazda unei expoziții din cadrul proiectului Comenius “Fă diferența! Fii un antreprenor verde!”, proiect coordonat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”. La aceasta au luat parte reprezentanți din toate cele nouă țări partenere: Ungaria, Polonia, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Finlanda. Fiecare și-a aranjat standul cu produse realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților.

„Este vorba de o prezentare a tuturor produselor realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților. După cum vedeți, la fiecare stand se văd obiecte realizate din materiale reciclabile. Deci, practic am dorit să promovăm reciclarea materialelor, apoi energiile verzi, mai ales la standul României, pentru că ne-a fost puțin mai ușor, avem niște jucării care funcționează cu energie solară și care am observat că sunt foarte atractive pentru copiii care au venit să viziteze expoziția. Avem machete ale unor orașe verzi propuse de copii, așa cum își imaginează ei că vor arăta orașele verzi ale viitorului. Fiecare țară a încercat să-și personalizeze standul așa cum a dorit”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

Partenerii în acest proiect spun că el a constituit o oportunitate pentru toți cei implicați și că speră și într-o colaborare viitoare.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a arăta un pic din munca pe care am făcut-o în școala noastră. Suntem din Portugalia, suntem o școala tehnică și de aceea lucrările realizate de elevii noștri sunt puțin mai avansate. A fost foarte bine pentru noi să facem parte din acest proiect pentru că am avut oportunitatea să aplicăm în școala noastră noi modalități de gândire vis-a-vis de ecologie, mai bune în cea mai mare parte pentru școala noastră, pentru a fi din ce în ce mai eficienți din punct de vedere ecologic. Este foarte bine că ne aflăm astăzi aici, că suntem capabili să le arătăm partenerilor noștri toată munca pe care am realizat-o în acești doi ani”, a spus prof. Alexandre Modas din Portugalia.

„Școala noastră este o școala ecolologică și scopul acestui proiect Comenius este despre a aduce în atenție lucruri care trebuie protejate și credem că acest lucru este foarte bun pentru a ne determina să facem ceva util pentru mediul nostru înconjurător. Împreună cu copiii am desfășurat tot felul de activități, ceea ce este foarte bine și am inițiat relații cu țările partenere implicate în acest proiect și cred că această fraternitate cu școala din România nu poate fi decât benefică atât pentru noi cât și pentru ei și sperăm să dureze cât mai mult”, este de părere Judit Kovacs din Ungaria.

Proiectul Comenius „Fă diferenţa! Fii un antreprenor verde!” se află la ultima întâlnire. În următoarele zile participanții vor fi primiți de către primarul Francisc Boldea, întâlnire programată la Cinematograful „Bela Lugosi”, dar vor avea parte și de o excursie tematică – „Să redescoperim România”.

Obiectivul proiectului a constat în modelarea şi dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial, schimbul de bune practici între şcolile partenere şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi a spiritului civic. Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat în Portugalia, urmând apoi Cipru, Tenerife, Finlanda, Turcia și Ungaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: