Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Educație

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Universitatea Europeană „Drăgan” a fost astăzi gazda unei expoziții din cadrul proiectului Comenius “Fă diferența! Fii un antreprenor verde!”, proiect coordonat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”. La aceasta au luat parte reprezentanți din toate cele nouă țări partenere: Ungaria, Polonia, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Finlanda. Fiecare și-a aranjat standul cu produse realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților.

„Este vorba de o prezentare a tuturor produselor realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților. După cum vedeți, la fiecare stand se văd obiecte realizate din materiale reciclabile. Deci, practic am dorit să promovăm reciclarea materialelor, apoi energiile verzi, mai ales la standul României, pentru că ne-a fost puțin mai ușor, avem niște jucării care funcționează cu energie solară și care am observat că sunt foarte atractive pentru copiii care au venit să viziteze expoziția. Avem machete ale unor orașe verzi propuse de copii, așa cum își imaginează ei că vor arăta orașele verzi ale viitorului. Fiecare țară a încercat să-și personalizeze standul așa cum a dorit”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

Partenerii în acest proiect spun că el a constituit o oportunitate pentru toți cei implicați și că speră și într-o colaborare viitoare.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a arăta un pic din munca pe care am făcut-o în școala noastră. Suntem din Portugalia, suntem o școala tehnică și de aceea lucrările realizate de elevii noștri sunt puțin mai avansate. A fost foarte bine pentru noi să facem parte din acest proiect pentru că am avut oportunitatea să aplicăm în școala noastră noi modalități de gândire vis-a-vis de ecologie, mai bune în cea mai mare parte pentru școala noastră, pentru a fi din ce în ce mai eficienți din punct de vedere ecologic. Este foarte bine că ne aflăm astăzi aici, că suntem capabili să le arătăm partenerilor noștri toată munca pe care am realizat-o în acești doi ani”, a spus prof. Alexandre Modas din Portugalia.

„Școala noastră este o școala ecolologică și scopul acestui proiect Comenius este despre a aduce în atenție lucruri care trebuie protejate și credem că acest lucru este foarte bun pentru a ne determina să facem ceva util pentru mediul nostru înconjurător. Împreună cu copiii am desfășurat tot felul de activități, ceea ce este foarte bine și am inițiat relații cu țările partenere implicate în acest proiect și cred că această fraternitate cu școala din România nu poate fi decât benefică atât pentru noi cât și pentru ei și sperăm să dureze cât mai mult”, este de părere Judit Kovacs din Ungaria.

Proiectul Comenius „Fă diferenţa! Fii un antreprenor verde!” se află la ultima întâlnire. În următoarele zile participanții vor fi primiți de către primarul Francisc Boldea, întâlnire programată la Cinematograful „Bela Lugosi”, dar vor avea parte și de o excursie tematică – „Să redescoperim România”.

Obiectivul proiectului a constat în modelarea şi dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial, schimbul de bune practici între şcolile partenere şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi a spiritului civic. Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat în Portugalia, urmând apoi Cipru, Tenerife, Finlanda, Turcia și Ungaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

bal-boboci-aurel-vlaicu-lugoj-2016-foto-dani-gorbaciov-1

FOTO! „Piraţii de la Vlaicu” au încheiat seria balurilor de boboci la Lugoj

Iasmina Olariu28 octombrie 2016
123

„Roadele toamnei în orașul meu” – serbare la Centrul de Plasament din Recaş

Iasmina Olariu27 octombrie 2016
balul-bobocilor-valeriu-braniste-lugoj-parazitii-foto-cetateanul-53

(VIDEO&FOTO) Paraziţii, show incendiar la Lugoj! Au fost aleși cei mai frumoși și talentați boboci de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
1378864_680652125285904_1851609672_n

Concurs judeţean de chimie – Memorial „Octavian Larionescu” la Lugoj

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
balul-bobocilor-aurel-vlaicu-2016-foto-cetateanul-9

Va fi show! Vezi bobocii şi cine cântă la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj organizează un concurs de artă și tehnologie. Ce trebuie să faci ca să participi

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
dscn0068

Cinci elevi și două cadre didactice de la Colegiul „Brediceanu”, în vizită de lucru în Cehia

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
balul-bobocilor-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-2016-23

FOTO – BREDI SQUAD – Balul Bobocilor de la Colegiul „Brediceanu”, o reușită!

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
expozitie-culinara-braniste-lugoj-foto-cetateanul-10

Concurs culinar pentru elevi la UED. Mâncarea gătită a fost jurizată de elevii și profesorii veniți din Italia, Spania, Portugalia și Turcia

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Mai mulți candidați la funcțiile de directori pentru școlile din Lugoj au fost respinși după proba scrisă

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
646x404

Directorul “porno” de la Hasdeu susține examen să ajungă din nou pe funcție

Daniel Groza12 octombrie 2016
profesori

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Iasmina Olariu12 octombrie 2016