Facebook va plăti 52 de milioane de dolari moderatorilor cu afecţiuni mintale

0

52 de milioane de dolari a acceptat să plătească, Facebook  moderatorilor de conţinut care au dezvoltat probleme de sănătate mintală din cauza serviciului, relatează miercuri dpa.

Dacă sunt diagnosticaţi cu o afecţiune, precum tulburarea de stres post-traumatic, angajaţii afectaţi vor primi până la 50.000 de dolari pentru costul tratamentului , au declarat marţi avocaţii reclamanţilor.

Astfel, moderatorii de conţinut pentru reţeaua de socializare trebuie să vizualizeze periodic imagini care conţin scene de violenţă şi abuz.

Acestia sunt adesea angajaţi prin intermediul contractorilor, mai degrabă decât direct de către Facebook.

Un fost moderator de conţinut, in toamna anului 2018, a dat în judecată Facebook, susţinând că a dezvoltat tulburare de stres post-traumatic după nouă luni de verificare a conţinutului reţelei.

Dar, acordul, trebuie aprobat de un judecător, si se aplică unui număr de peste 10.000 de persoane din California, Texas, Arizona şi Florida care au lucrat pentru Facebook din 2015.

Iar suma minimă acordată unui moderator este de 1.000 de dolari.

Facebook a anunţat în cadrul acordului că va lua şi alte măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a moderatorilor săi de conţinut. Sunetul va fi dezactivat în mod implicit la videoclipuri, iar acestea vor fi vizualizate în alb şi negru.

Cei care depun cereri pentru astfel de joburi vor fi supuşi unor verificări speciale pentru a li se testa rezistenţa la factorii perturbatori care pot afecta sănătatea mintală.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și